+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.524
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.887
    Pohvaljen 44.451 puta u 9.334 postova
    Moć reputacije
    1274

    Danilo Lazovic / Danilo Lazović

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Danilo Lazovic / Danilo Lazović

    IMDb



    Danilo Lazović (Brodarevo, 25. novembar 1951 — Beograd, 25. mart 2006) je bio srpski glumac.

    Rođen je u Brodarevu na Limu u Srbiji. Diplomirao je glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu 1974.

    Prvu značajniju ulogu ostvario je u TV seriji „Otpisani“ (1974).

    Bio je jedan od najpopularnijih domaćih dramskih umetnika. Glumio je u velikom broju filmova i pozorišnih predstava. Ostao je upamćen po ulozi Šćepana Šćekića u srpskoj TV seriji Srećni ljudi (1993—1996) zahvaljujući kojoj je stekao veliku popularnost u Srbiji pa i šire.

    Značajniji filmovi: „Dvoboj za južnu prugu“ (1978), „Laf u srcu“ (1981), „Lazar“ (1984), "Najbolji" (1989), „Poslednji krug u Monci“ (1989), „Mala (film)“ (1991), „Tri karte za Holivud“ (1993), „Jagoda u supermarketu“ (2003).

    Značajnije TV serije: „Bolji život" (1988), „Zaboravljeni" (1990), „Kraj dinastije Obrenović" (1994), „Srećni ljudi" (1993 — 1996), „Porodično blago" (1998 — 2001), „Stižu dolari" (2004 — 2005).

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Brze godine (1973)
    2. Kosava (1974)
    3. Dimitrije Tucovic (1973– )
    4. Otpisani (1974– )
    5. Vrhovi Zelengore (1976)
    6. Morava 76 (1976– )
    7. Hajka (1977)
    8. Dvoboj za Juznu prugu (1978)
    9. Slucaj u tramvaju (1978)
    10. Bosko Buha (1978– )
    11. Drugarcine (1979)
    12. Pupinove zvezde (1979)
    13. Gospodin Dimkovic (1979)
    14. Slom (1979– )
    15. Poseban tretman (1980)
    16. Snovi, zivot, smrt Filipa Filipovica (1980)
    17. Slucaj Bogoljuba Savkovica - Livca (1981)
    18. Laf u srcu (1981)
    19. Kraljevski voz (1981)
    20. Poslednji cin (1981– )
    21. Sablazan (1982)
    22. Zdrelo (1982)
    23. Spanac (1982– )
    24. Venerijanska raja (1982)
    25. Savamala (1982)
    26. Savamala (1982– )
    27. Rodoslov (1983)
    28. Igmanski mars (1983)
    29. Timocka buna (1983)
    30. Dani AVNOJ-a (1983– )
    31. Snohvatice (1983)
    32. Pereat (1983)
    33. Pjesak u automobilu (1984– )
    34. Lazar (1984)
    35. I to ce proci (1985)
    36. Brisani prostor (1985– )
    37. Sest dana juna (1985)
    38. Jedna polovina dana (1985)
    39. Crvena baraka (1985)
    40. Misija majora Atertona (1986– )
    41. Spadijer-jedan zivot (1986)
    42. Znamenite zene srpske proslosti (1986– )
    43. Svecana obaveza (1986)
    44. Od zlata jabuka (1986)
    45. Odlazak ratnika, povratak marsala (1986– )
    46. Vuk Karadzic (1987– )
    47. Pogresna procena (1987)
    48. Mladost umetnika (1987)
    49. Mesto susreta Beograd (1987)
    50. Bolji zivot (1987–1991)
    51. Portret Ilije Pevca (1988– )
    52. Najbolji (1989)
    53. The Legendary Life of Ernest Hemingway (1989)
    54. Stare granice ocevog imanja (1989)
    55. Poslednji krug u Monci (1989)
    56. Krvopijci (1989)
    57. Krivda (1989)
    58. Covjek koji je znao gdje je sjever a gdje jug (1989)
    59. Sveto mesto (1990)
    60. Pokojnik (1990)
    61. Pocetni udarac (1990)
    62. Klaustrofobicna komedija (1990)
    63. Iza zida (1990)
    64. Cubok (1990)
    65. Zaboravljeni (1991– )
    66. Sarajevske price (1991– )
    67. Jastuk groba mog (1991– )
    68. Mala (1991)
    69. Boje slepila (1991)
    70. Tri karte za Hollywood (1993)
    71. Suza i njene sestre (1993)
    72. Napadac (1993)
    73. Raj (1993)
    74. Teatar u Srba (1991– )
    75. Goli zivot (1994– )
    76. Dje rekosmo, podjosmo (1994)
    77. Kraj dinastije Obrenovic (1995– )
    78. Sve ce to narod pozlatiti (1995)
    79. Provalnik (1995)
    80. Nasledje (1995)
    81. Srecni ljudi (1993– )
    82. Srecni ljudi: Novogodisnji special (1996)
    83. Ivan (1996)
    84. Povratak lopova (1998)
    85. Nepoznata otadzbina (1998)
    86. Dzandrljivi muz (1998)
    87. Mejdan Simeuna Djaka (1999)
    88. Tajna porodicnog blaga (2000)
    89. A sad adio (2000)
    90. Virtualna stvarnost (2001)
    91. Porodicno blago (1998–2002)
    92. Jagoda u supermarketu (2003)
    93. Kazneni prostor (2002– )
    94. Stizu dolari (2004– )

    Izmenjeno od: Shane; 23.04.2018 u 21:26.



  2. Sledeća 3 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 09:09.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1