+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.525
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.888
    Pohvaljen 44.457 puta u 9.335 postova
    Moć reputacije
    1274

    Zivko Nikolic / Živko Nikolić

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Zivko Nikolic / Živko Nikolić

    IMDb



    Živko Nikolić (20. novembar 1941 — 17. avgust 2001) bio je crnogorski filmski reditelj, televizijski reditelj i scenarista. Rođeni brat mu je scenarista i glumac Dragan Nikolić.

    Snimao je kako dokumentarne filmove tako i dugometražne filmove, televizijske filmove i TV serije. Radnja njegovih filmova je uglavnom smeštena u ruralna podneblja planinske i (delom) primorske Crne Gore, u krajeve iz kojih je i sam poticao. U svojim filmovima je prikazivao patrijarhalni moral, položaj žene, odnos supružnika, nazore stanovnika i tome slično. Sa druge strane, uspevao je i da u filmovima smeštenim u ruralnim krajevima Crne Gore postavi alegorije mnogo univerzalnijih tema. Tako, na primer, u filmu "Čudo neviđeno" prikazuje pogubnost utopističke ideologije.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Sebi za zivota (1968)
    2. Blazeni mirotvorci (1968)
    3. Cacanski neimari (1971)
    4. Zdrijelo (1972)
    5. Polaznik (1973)
    6. Bauk (1974)
    7. Aerodrom Rijeka (1974)
    8. Marko Perov (1975)
    9. Prozor (1976)
    10. Bestije (1977)
    11. Oglav (1977)
    12. Ine (1978)
    13. Jovana Lukina (1979)
    14. Graditelj (1980)
    15. Krvava svadba na Brzavi (1980)
    16. Ane (1980)
    17. Biljeg (1981)
    18. Smrt gospodina Goluze (1982)
    19. Cudo nevidjeno (1984)
    20. Lepota poroka (1986)
    21. Djekna jos nije umrla, a ka' ce ne znamo (1987)
    22. U ime naroda (1987)
    23. To kad u'vati, ne pusta (1987)
    24. Djekna jos nije umrla, a ka' ce ne znamo (1988– )
    25. Iskusavanje djavola (1989)
    26. Narodni neprijatelj (1990)
    27. Ukleti brod (1990)
    28. Uspavanka (1995)
    29. Oridjinali (1995– )

    Izmenjeno od: Shane; 04.05.2018 u 18:34.



  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 06:52.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1