+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.441
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.381
    Pohvaljen 43.442 puta u 9.264 postova
    Moć reputacije
    1266

    Sven Lasta / Sven Lasta

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Sven Lasta / Sven Lasta

    IMDb



    Sven Lasta (Pakrac, 18. travnja 1925. - Zagreb, 15. kolovoza 1996.) je bio hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac.

    Bio je član hrvatskih partizanskih kazališnih družina. Nakon rata na zagrebačkome je Filozofskome fakultetu apsolvirao arheologiju i povijest umjetnosti, a 1948. završio Zemaljsku glumačku školu.

    Od 1948. - 1953. godine, član je zagrebačkoga HNK, a potom do 1965. godine, Dramskoga kazališta »Gavella«. Idućih godina radio je kao slobodni umjetnik, najviše u zagrebačkome Teatru &TD, a nastupao je i u predstavama Dubrovačkoga ljetnoga festivala. Djelovao je i kao kazališni pedagog na Akademiji dramske umjetnosti. Kao dragovoljac sudjelovao je u Domovinskome ratu.

    Kolumne što ih je objavljivao u Hrvatskome slovu objavljene su u knjizi Iz glumačkoga kuta, 2000.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Gledaoci i mi (1957)
    2. Tisucu i jedna strast (1964)
    3. Kljuc (1965)
    4. Visocka hronika (1967– )
    5. Cintek (1967)
    6. Hej, Dzo! (1968)
    7. Agent iz Vaduza (1968)
    8. Adam i Eva (1969)
    9. Sumorna jesen (1969– )
    10. Ljubav i poneka psovka (1969)
    11. Jana (1970)
    12. Gott mit uns (Dio è con noi) (1970)
    13. Mirisi, zlato i tamjan (1971)
    14. La corta notte delle bambole di vetro (1971)
    15. Klupa u Jurjevskoj (1972– )
    16. Kipic (1972)
    17. Nocturno (1974)
    18. Il tempo dell'inizio (1974)
    19. Basna (1974)
    20. Zec (1975)
    21. Slucaj maturanta Wagnera (1976)
    22. Marija (1977– )
    23. Bombaski proces (1978)
    24. Djavolje sjeme (1979– )
    25. Spijunska veza (1980)
    26. Poglavlje iz zivota Augusta Senoe (1981)
    27. Nepokoreni grad (1981– )
    28. Sustanar (1982)
    29. Mrtvi se ne vracaju (1983– )
    30. Rade Koncar (1983– )
    31. Covjek od rijeci (1983)
    32. Neobicni sako (1984)
    33. Dvije karte za grad (1984)
    34. Jenseits der Morgenröte (1985)
    35. Crveni i crni (1985)
    36. Cudesna suma (1986)
    37. Najlepsi dani u zivotu Ivana Kiseka (1986)
    38. Trgovci i ljubavnici (1986)
    39. Bolji zivot (1987–1991)
    40. Bunda (1987)
    41. Terevenka (1987)
    42. Dom Bergmanovih (1988)
    43. Trideset konja (1988)
    44. Cao, cao, bambina! (1988)
    45. Carobnjakov sesir (1990)
    46. Skoljka sumi (1990)
    47. Vrijeme ratnika (1991)

    Izmenjeno od: Shane; 02.05.2018 u 22:45.



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 03:36.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1