+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.441
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.368
    Pohvaljen 43.343 puta u 9.262 postova
    Moć reputacije
    1266

    Filip Sovagovic / Filip Šovagović

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filip Sovagovic / Filip Šovagović

    IMDb



    Filip Šovagović (Zagreb, 13. rujna 1966.), hrvatski kazališni i filmski glumac i redatelj, dramatičar.

    U početku poznat samo kao sin renomiranog glumca Fabijana Šovagovića, Filip Šovagović glumio je u mnogim filmovima i serijama u posljednjih 15-tak godina. Među ostalim, glumio je u filmu Ničija zemlja (2001.), koji je dobio Oskara, a 2005. bio je redatelj i scenarist filma Pušća Bistra.

    Studirao je glumu na Akademiji dramske umjetnosti. Apsolvent je filmske režije na istoj akademiji. Autor je drama "Zvonimir Zajc", "Cigla" i "Ptičice". Jedna od njih, "Cigla", osvojila je Nagradu Udruženja dramskih umjetnika za najbolji praizvedeni tekst u sezoni '98./'99. u produkciji HNK Split, koja je proglašena i za najbolju predstavu na Festivalu hrvatske drame "Marulićevi dani". Predstave prema njegovim tekstovima gostovale su, ali i postavljane na brojnim europskim festivalima. Kao redatelj i scenarist okušao se u trima kratkim filmovima: "Say no", "Drvo života", "Na travi" te kao koredatelj predstave "U očekivanju Godota" Samuela Becketta u zagrebačkom kazalištu &TD.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Zivot sa stricem (1988)
    2. Sokol ga nije volio (1988)
    3. Diploma za smrt (1989)
    4. Hamburg Altona (1989)
    5. Operacija Barbarossa (1990– )
    6. Poslednji valcer u Sarajevu (1990)
    7. Praski student (1990– )
    8. Mor (1991)
    9. Caruga (1991)
    10. Djuka Begovic (1991)
    11. Krhotine (1991)
    12. Baka bijela (1992)
    13. Muka (1994)
    14. Kositreno srce (1994)
    15. Svaki put kad se rastajemo (1994)
    16. Isprani (1995)
    17. Mrtva tocka (1995)
    18. Sokica (1996)
    19. Djed i baka se rastaju (1996)
    20. Bozic u Becu (1997)
    21. Treca zena (1997)
    22. Rusko meso (1997)
    23. Puska za uspavljivanje (1997)
    24. Pont Neuf (1997)
    25. Tri muskarca Melite Zganjer (1998)
    26. Transatlantik (1998)
    27. Zavaravanje (1998)
    28. Bogorodica (1999)
    29. Nasa kucica, nasa slobodica (1999– )
    30. Cetverored (1999)
    31. Nebo sateliti (2000)
    32. Srce nije u modi (2000)
    33. Promasaj (2000)
    34. No Man's Land (2001)
    35. Polagana predaja (2001)
    36. Posljednja volja (2001)
    37. De enclave (2002)
    38. Infekcija (2003)
    39. Ispod crte (2003)
    40. Zutokljunac (2005– )
    41. Odmori se, zasluzio si (2006– )
    42. Put lubenica (2006)
    43. Kravata (2006)
    44. Crveno i crno (2006)
    45. Kazaliste u kuci (2006–2007)
    46. Bitange i princeze (2005– )
    47. Zivi i mrtvi (2007)
    48. Nasi sretni trenuci (2007)
    49. Nasa mala klinika (2004–2007)
    50. Reality (2008)
    51. Metastaze (2009)
    52. Ljubavni zivot domobrana (2009)
    53. Bracne vode (2008– )
    54. Dome slatki dome (2010– )
    55. Josef (2011)
    56. Spica (2011)
    57. Pusiona (2012)
    58. Montevideo, Bog te video! (2012– )
    59. Zivot je truba (2015)
    60. Lud, zbunjen, normalan (2007– )
    61. Transmania (2016)

    Izmenjeno od: Shane; 23.04.2018 u 22:37.



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 14:24.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1