+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.525
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.888
    Pohvaljen 44.457 puta u 9.335 postova
    Moć reputacije
    1274

    Georgij Paro / Georgij Paro

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Georgij Paro / Georgij Paro

    IMDb



    Georgij Paro, kazališni redatelj (Čačak, Srbija, 12. IV. 1934). Osnovnu školu i Gimnaziju završio u Karlovcu. Završio studij filozofije i anglistike na Filozofskome fakultetu (1961.) i kazališne režije na Akademiji dramske umjetnosti (1965.) u Zagrebu.

    Radio je kao redatelj na Radio Zagrebu (1956.-57.), dramaturg u Zora filmu (1957.-59.), redatelj u zagrebačkome HNK-u (1959.-72.; 1984.-86.), dramaturg u zagrebačkoj Komediji (1976.-84.), od 1966. režirao i predavao na američkim sveučilištima, od 1986. redoviti je prof. na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, od 1987. umjetnički savjetnik Jadran filma u Zagrebu, umjetnički ravnatelj kazališnih festivala (Dubrovački ljetni festival, Sterijino pozorje), intendant HNK u Zagrebu (1992.-2002.).

    Režirao je više od 150 predstava u Hrvatskoj (Karlovac, Zagreb, Dubrovnik, Split, Osijek, Rijeka) i inozemstvu (osobito u SAD-u i Sloveniji).

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Americka jahta u Splitskoj luci (1969)
    2. Aretej (1981)
    3. Cesalj (1983)
    4. TV Teatar Ujakov San (1987)
    5. Krizantema (1987)
    6. Na kraju puta (1987)

    Izmenjeno od: Shane; 24.04.2018 u 18:09.



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 07:26.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1