+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.523
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.885
    Pohvaljen 44.435 puta u 9.332 postova
    Moć reputacije
    1274

    Danilo 'Bata' Stojkovic / Danilo 'Bata' Stojković

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Danilo 'Bata' Stojkovic / Danilo 'Bata' Stojković

    IMDb



    Danilo „Bata“ Stojković (Beograd, 11. avgust 1934 — Beograd, 16. mart 2002) bio je jedan od najpoznatijih srpskih pozorišnih, televizijskih i filmskih glumaca.

    Danilo je rođen u Beogradu 11. avgusta 1934. godine u porodici Alekse Stojkovića, uglednog predratnog veletrgovca drvima i ugljem. Odrastao je na Čuburi, uz rođenog brata Žiku, potonjeg poznatog beogradskog intelektualca i publicistu. Živeo je u Beogradu sa suprugom Olgom.

    Jedan od presudnih trenutaka u karijeri Bate Stojkovića je bila predstava iz 1953. godine, na Pašinom brdu u kojoj je igrao u Čehovljevoj predstavi „Krčma na glavnom drumu”. U publici je bio i Dobrica Milutinović, koji je nakon predstave prišao Bati i uzbuđeno mu rekao: „Ti si, sine, još u majčinoj utrobi postao glumac.”

    Na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu ga je primio Tomislav Tanhofer, a diplomirao je kod Josipa Kulundžića 1959. godine, ulogom Đorđa Crnojevića iz Jakšićeve „Jelisavete” i Kapetana vatrogasca iz „Ćelave pevačice”.

    Ostvario je veliki broj uloga na filmu i u pozorištu. Najpoznatije su mu uloge u filmovima Ko to tamo peva, Maratonci trče počasni krug i Balkanski špijun za koje je nagrađivan brojnim nagradama.

    Preminuo je 16. marta 2002. godine, u 67. godini, a njegova urna je nakon kremacije smeštena u rozarijum beogradskog Novog groblja.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Covek iz hrastove sume (1964)
    2. Izdajnik (1964)
    3. Covek nije tica (1965)
    4. Peta strana sveta (1965)
    5. Kapetan kapetanu (1965)
    6. Partija saha s ocem (1966)
    7. Roj (1966)
    8. Vreme ljubavi (1966)
    9. Volite se ljudi (1966– )
    10. Jutro (1967)
    11. Krug dvojkom (1967– )
    12. Bokseri idu u raj (1967)
    13. Stara koka, dobra juha (1967)
    14. Ove zene posle rata (1967)
    15. Pre istine (1968)
    16. Gorski car (1968– )
    17. Bekstvo (1968)
    18. U raskoraku (1968)
    19. Delije (1968)
    20. Kod Londona (1968– )
    21. Sezona poljubaca (1968)
    22. Sajam na svoj nacin (1968)
    23. Ljubitelj golubova (1968)
    24. Jednog dana, jednom covjeku (1968)
    25. Ima ljubavi, nema ljubavi (1968)
    26. Zazidani (1969)
    27. Samci 2 (1969– )
    28. Radjanje radnog naroda (1969– )
    29. Pucanj u glavu (1969)
    30. Kako je lagao njenog muza (1969)
    31. Lilika (1970)
    32. Rekvijem (1970)
    33. Prirodna granica (1970)
    34. Burdus (1970)
    35. Engleski onakav kakav se govori (1970)
    36. Ceo zivot za godinu dana (1971– )
    37. Uloga moje porodice u svjetskoj revoluciji (1971)
    38. Mlad i zdrav kao ruza (1971)
    39. Bubasinter (1971)
    40. Diplomci (1971– )
    41. Operacija 30 slova (1971– )
    42. Haleluja (1971)
    43. Dom i lepota (1971)
    44. Cep koji ne propusta vodu (1971)
    45. Bez naziva (1971)
    46. Uniforme (1972– )
    47. Obraz uz obraz (1972– )
    48. Il maestro e Margherita (1972)
    49. Deveto cudo na istoku (1972)
    50. Razvojni put Bore Snajdera (1972)
    51. Dervis i smrt (1972)
    52. Celava pevacica (1972)
    53. Kuzis stari moj (1973)
    54. Bombardovanje Nju Hejvna (1973)
    55. Sta se moze kad se dvoje sloze (1973– )
    56. Nase priredbe (1973– )
    57. Putnik (1973)
    58. Policajci (1973)
    59. Pjegava djevojka (1973)
    60. Beograd ili tramvaj a na prednja vrata (1973)
    61. Trkac (1974)
    62. Postenje (1974)
    63. Dimitrije Tucovic (1973– )
    64. Pred zoru (1974)
    65. Oglas (1974)
    66. Testament (1975)
    67. Kicma (1975)
    68. Pavle Pavlovic (1975)
    69. Zimovanje u Jakobsfeldu (1975)
    70. Borisko i Natalija (1975)
    71. Vagon Li (1976)
    72. Salas u Malom Ritu (1976)
    73. Zvezdana prasina (1976)
    74. Salas u Malom Ritu (1975– )
    75. Cuvar plaze u zimskom periodu (1976)
    76. Grlom u jagode (1975– )
    77. Vlajkova tajna (1976)
    78. Hajducka vremena (1977)
    79. Rascereceni (1977)
    80. Domaci stranac (1977)
    81. Nikola Tesla (1977– )
    82. Pas koji je voleo vozove (1977)
    83. Topovska zavrsnica (1977)
    84. Sobota, dopoldne (1977)
    85. Marija Magdalena (1977)
    86. 67. sastanak Skupstine Knezevine Srbije (1977)
    87. Siroce (1978)
    88. Tamo i natrag (1978)
    89. Pogled u noc (1978)
    90. Izbacivac (1978)
    91. Nije nego (1978)
    92. Povratak otpisanih (1976– )
    93. Srecna porodica (1979)
    94. Kost od mamuta (1979)
    95. Nacionalna klasa (1979)
    96. Srecna porodica (1979– )
    97. Sedam plus sedam (1978– )
    98. Prva Srpska zeleznica (1979)
    99. Gradiliste (1979)
    100. Djetinjstvo mladosti (1979– )
    101. Ko to tamo peva (1980)
    102. Pripovedanja Radoja Domanovica (1979– )
    103. Poseban tretman (1980)
    104. Prolece zivota (1981)
    105. Svetozar Markovic (1980– )
    106. Sijamci (1981– )
    107. Idemo dalje (1982)
    108. Maratonci trce pocasni krug (1982)
    109. Kante ili kese (1982)
    110. 13. jul (1982)
    111. Ucitelj (1983– )
    112. Kako sam sistematski unisten od idiota (1983)
    113. Korespondencija (1983)
    114. Covek sa cetiri noge (1983)
    115. Cudo nevidjeno (1984)
    116. Varljivo leto '68 (1984)
    117. Balkanski spijun (1984)
    118. Yalta (1984)
    119. Provincija u pozadini (1984)
    120. Nas ucitelj cetvrtog razreda (1985)
    121. Drzanje za vazduh (1985)
    122. Price iz fabrike (1985– )
    123. Srebrena lisica (1985)
    124. Strajk u tkaonici cilima (1986)
    125. Svecana obaveza (1986)
    126. Ne znate vi Martina (1987)
    127. Milan - Dar (1987)
    128. Iznenadna i prerana smrt pukovnika K.K (1987)
    129. Proljece Janka Potlaceka (1988)
    130. Vreme cuda (1989)
    131. Sabirni centar (1989)
    132. Balkan ekspres 2 (1989)
    133. Atoski vrtovi - preobrazenje (1989)
    134. Balkan ekspres 2 (1989– )
    135. Vreme cuda (1989– )
    136. Sile u vazduhu (1989)
    137. Poslednji krug u Monci (1989)
    138. Osmi dan u nedelji (1989)
    139. Sex-partijski neprijatelj br. 1 (1990)
    140. Profesionalac (1990)
    141. Klaustrofobicna komedija (1990)
    142. Gala korisnica: Atelje 212 kroz vekove (1990)
    143. Zaboravljeni (1991– )
    144. Mala (1991)
    145. Video jela, zelen bor (1991)
    146. Crni bombarder (1992)
    147. Tri karte za Hollywood (1993)
    148. Kazi zasto me ostavi (1993)
    149. Terasa na krovu (1995)
    150. Underground (1995)
    151. Urnebesna tragedija (1995)
    152. Ubistvo s predumisljajem (1995)
    153. Bila jednom jedna zemlja (1995– )
    154. Balkanska pravila (1997)
    155. Gore dole (1996–1997)
    156. Rane (1998)
    157. Bure baruta (1998)
    158. Belo odelo (1999)
    159. U ime oca i sina (1999)
    160. Proputovanje (1999)
    161. Djeneral Milan Nedic (1999)
    162. Otac (2001)
    Izmenjeno od: mir-lav; 05.08.2019 u 18:24.



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 05:52.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1