+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.441
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.368
    Pohvaljen 43.343 puta u 9.262 postova
    Moć reputacije
    1266

    Eduard Galic / Eduard Galić

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Eduard Galic / Eduard Galić

    IMDb



    Eduard Galić (Trogir, 11. kolovoza 1936.) je hrvatski filmski i televizijski redatelj i scenarist. Smatra ga se za najproduktivnijeg hrvatskog redatelja. Stvarateljska mu je karijera duga preko 45 godina. Režirao je brojne televizijske drame, televizijske serije, dokumentarne filmove, tri igrana filma i 100 raznih televizijskih formâ. Otac je hrvatskog filmskog producenta Dominika Galića.

    Rodio se je u Trogiru 1936. godine. U Splitu je pohađao srednu školu. Ondje je maturirao na Klasičnoj gimnaziji. Studirao je u Zagrebu na Filozofskom fakultetu arheologiju i povijest. Taj je studij uvelike utjecao na njegov filmaški razvitak. Ondje na Filozofskom fakultetu poslije je bio asistent na katedri za srednjevjekovnu arheologiju profesoru Milanu Prelogu. Dok je studirao povijest i arheologiju, sve se više zanimao za redateljstvo. Već od 1963. aktivno režira.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Propali dvori (1963)
    2. Sunt lacrimae rerum (1965)
    3. Paradoks (1965)
    4. Covjek i njegova zena (1965)
    5. Predvecerje (1966)
    6. Crne ptice (1967)
    7. Pred odlazak (1967)
    8. Klesari (1968)
    9. Maratonci (1968– )
    10. Sjenke (1968)
    11. Poslednji Stipancici (1968)
    12. Osveta (1968)
    13. Dnevnik Ocenaseka (1969– )
    14. Crni kisobran (1969)
    15. Potop (1969)
    16. Mesecev izlazak (1969)
    17. Istarska pjesmarica (1969)
    18. Sam covjek (1970)
    19. Djurdjica Bjedov ili o sreci (1970)
    20. Starci (1971)
    21. Bijeli andjeli (1971)
    22. Vezbe iz gadjanja (1971)
    23. Majka Bozja Letnicka (1972)
    24. Benediktinke (1972)
    25. Izdanci iz opaljenog grma (1972– )
    26. Dramolet po Ciribiliju (1972)
    27. Gorcina u grlu (1973)
    28. Dimitrije Tucovic (1973– )
    29. Pred zoru (1974)
    30. Muka svete Margarite (1975– )
    31. Muzika u Groznjanu (1975)
    32. Nocna skela (1976)
    33. Vlajkova tajna (1976)
    34. Poslednje nazdravlje (1976)
    35. Murtalov slucaj (1976)
    36. Nikola Tesla (1977– )
    37. Ispit zrelosti (1978)
    38. Tomo Bakran (1978)
    39. Pred odlazak (1978)
    40. Put u Kumrovec (1980)
    41. Svetozar Markovic (1980)
    42. Svetozar Markovic (1980– )
    43. Nepokoreni grad (1981– )
    44. Kvit posao (1983)
    45. Hrvatski narodni preporod (1985– )
    46. Horvatov izbor (1985)
    47. Svila Skare (1987)
    48. Putovanje u Vucjak (1986– )
    49. Quorum (1987)
    50. Rasprodaja (1988)
    51. Predvecerje puno skepse (1988)
    52. Kastelanski zaljev (1989)
    53. Razbijena vaza (1990)
    54. Tudjinac (1990– )
    55. Tinu za stotu (1991)
    56. Dioskuri (1991)
    57. Majstor Radovan i njegovo doba (1991)
    58. Slavlje Bozicne Noci (1992)
    59. Sokak triju ruza (1992)
    60. Jaguar (1992)
    61. Pjevajmo pjesme, govorimo balade (1993)
    62. Roktanje intelektulanih krmaca ili Europa danas (1993)
    63. Gospar Luksa i gospar Posro (Farsa od Gvere) (1994)
    64. Olovna pricest (1995)
    65. Uskrs u Poljicima (1996)
    66. Sokica (1996)
    67. Komedijice (1997– )
    68. Uskrs u Prugovcu (1997)
    69. Nazarecanin (1999)
    70. Ispovijed koju niste zavrijedili (1999)
    71. Starci (2001)
    72. Ljubavi Georgea Washingtona (2001)
    73. Bijelo (2001)
    74. U sjeni Green Hilla (2002)
    75. Blazeni Augustin Kazotic (2008)

    Izmenjeno od: Shane; 23.04.2018 u 22:21.




Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 14:54.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1