+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.524
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.887
    Pohvaljen 44.448 puta u 9.334 postova
    Moć reputacije
    1274

    Lana Baric / Lana Barić

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Lana Baric / Lana Barić

    IMDb



    Lana Barić (Split, 11. prosinca 1979.), hrvatska je kazališna, televizijska i filmska glumica.

    Lana Barić diplomirala je na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu 2005. godine. Već tijekom Akademije glumi u mnogim predstavama, te tako surađuje s najznačajnijim redateljima Bosne i Hercegovine kao što su Haris Pašović, Gradimir Gojer i Aleksandar Jevđević. 2003. godine za ulogu Olivere u predstavi Phoenix je sagorio uzalud dobila je nagradu "Sanel Agić" za najboljeg mladog glumca na Festivalu bosanskohercegovačke drame u Brčkom. Surađuje i s televizijom te gostuje u serijalima, a glumi manje uloge u filmovima Go West Ahmeda Imamovića, CO/MA Mike Figgisa i Naša muzika kultnog redatelja Jean-Luc Godarda.

    2005. godine prolazi na audiciji te dobiva ulogu u predstavi Humble Boy zagrebačkog kazališta Mala scena u režiji Ivice Šimića. Predstava se izvodi na engleskom jeziku koji je usavršila živeći nekoliko godina u Engleskoj. Iste godine dobiva ulogu Klitemestre u predstavi Ifigenija mlade dramatičarke Lane Šarić u režiji Ivice Šimića. Ta uloga joj je priskrbila brojne nagrade uključujući prestižnu Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji mladog umjetnika do 28 godina, kao i specijalnu nagradu sponzora te nagradu žirija za najbolju žensku ulogu na Međunarodnom festivalu za mlade "Rainbow", u Sankt Peterburgu u Rusiji. Prve godine profesionalnog života u Hrvatskoj provodi uz kazalište Mala scena gdje igra i u ostalim predstavama kao što su Kako živi Antuntun? i Bum Tomica. Potom surađuje i sa Splitskim ljetom gdje igra u predstavama Gorana Golovka. U Zagrebu nakon suradnje s kazalištem Mala scena nastavlja surađivati s nezavisnim skupinama, te u off projektima hrvatskog kazališta vezanim najviše za kazalište Teatar ITD gdje igra u predstavama Toranj loše glazbe Nik Djurića, Elektra Ivana Plazibata, Smrt u Veneciji/Enej i Didona Olivera Frljića, Disleksija Irene Čurik, Zadatak Mirana Kurspahića i drugima.

    2008. igra u popularnoj hrvatskoj seriji "Stipe u gostima".

    2009. godine snima kratki film Žuti mjesec u sklopu omnibusa Zagrebačke priče za koji dobiva odlične kritike i nagradu Breza za najboljeg debitanta na Pula Film Festivalu 2010. godine. Ulogom očajne žene dobiva veliku pozornost kritike i javnosti, kao i sjajan novi početak filmske karijere, ovog puta hrvatske. Slijede uloge u mnogim filmovima kao što su "Majka asfalta" Dalibora Matanića i "Noćni brodovi" Igora Mirkovića.

    2010. dobiva sjajne kritike za ulogu Grozdane u predstavi Drama o Mirjani i ovima oko nje Ivora Martinića u režiji Anje Maksić Japundžić i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. 2011. postaje članica ansambla drame HNK Zagreb gdje potom igra u mnogim produkcijama, no također nastavlja svoju suradnju sa nezavisnim kazališnim skupinama.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Sugar-Free (2001)
    2. Notre musique (2004)
    3. Co/Ma (2004)
    4. Go West (2005)
    5. Viza za buducnost (2002– )
    6. Zagrebacke price (2009)
    7. Zuti mjesec (2010)
    8. Majka asfalta (2010)
    9. Prva dama Dubrave (2011)
    10. Nocni brodovi (2012)
    11. Zabranjeno smijanje (2012)
    12. Slucajno (2013)
    13. Zagonetni djecak (2013)
    14. Mrzim te (2013)
    15. Suti (2013)
    16. Bijela (2013)
    17. Stipe u gostima (2008– )
    18. Six, Half Past Six (2014)
    19. 6 pola 7 (2014)
    20. Kosac (2014)
    21. Markov trg (2014)
    22. Ti mene nosis (2015)
    23. Nedjelja (2015)
    24. Belladonna (2015)
    25. Da sam ja netko (2015– )
    26. Trampolin (2016)
    27. Transmania (2016)
    28. Rosa
    29. Lucky Accident Crash
    30. Siguran Let (2016)

    Izmenjeno od: Shane; 29.04.2018 u 19:35.



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 01:05.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1