+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.199
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    13.349
    Pohvaljen 13.035 puta u 3.104 postova
    Moć reputacije
    344

    Boro Stjepanovic / Boro Stjepanović

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Boro Stjepanovic / Boro Stjepanović

    IMDb



    Bopislav „Boro“ Stjepanović (Vareš 8. maj 1946.) je srpski glumac.

    Diplomirao je glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu 1971. godine. Igrao je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, u Ateljeu 212 i Teatru nacionalne drame u Beogradu, Narodnom pozorištu u Sarajevu i Kamernom teatru u Sarajevu, Dječjem pozorištu i Crnogorskom narodnom pozorištu u Podgorici. Odigrao je više od pedeset pozorišnih uloga.

    Režirao je u Sarajevu (Otvorena scena „Obala“, Kamerni teatar) i u Mostaru. Na televiziji je igrao u više serija (Građani sela Luga, Filip na konju, Osma ofanziva, Volim i ja nerandže, Oriđinali).

    Igrao je u preko pedeset filmova (Sjećaš li se Doli Bel, Ko to tamo peva, Čudo neviđeno, Miris dunja, Kuduz, Gluvi barut, Urnebesna tragedija).

    Pedagoškim radom bavi se od 1971. godine. Učestvovao je u osnivanju Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu i Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju, gdje danas radi kao redovni profesor na predmetu Gluma.

    Napisao je pet knjiga o glumi: GLUMA I - Rad na sebi; GLUMA II - Radnja; GLUMA III - Igra; GLUMA IV - Čitanka i AUDICIJA - Sve o prijemnom ispitu.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Neverovatni cilinder Nj. V. kralja Kristijana (1968)
    2. Sokratova odbrana i smrt (1971)
    3. Kapetan iz Kepenika (1971)
    4. Gradjani sela Luga (1972– )
    5. Zlocin i kazna (1972)
    6. Sami bez andjela (1972)
    7. Buba u uhu (1972)
    8. Nase priredbe (1973– )
    9. Ludi recnik (1973– )
    10. Zuta (1973)
    11. Filip na konju (1973– )
    12. Kralj Ibi (1973)
    13. Vaga za tacno merenje (1975– )
    14. Djavolje merdevine (1975– )
    15. Andra i Ljubica (1975)
    16. Povratak otpisanih / The Written Off Return (1976)
    17. Poseta stare dame (1976)
    18. Kuhinja (1976)
    19. Koga cekas kume (1976)
    20. Izgubljena sreca (1976)
    21. Leptirov oblak / Butterfly Cloud (1977)
    22. Najdraza deca dragih roditelja (1977)
    23. Povratak otpisanih (1976– )
    24. Nije nego / Tit for Tat (1978)
    25. Molijer (1978)
    26. Gospodarev zet (1978)
    27. Spanski vetar sa sirom (1979)
    28. Osma ofanziva (1979– )
    29. Sumnjivo lice (1979)
    30. Prva Srpska zeleznica (1979)
    31. Bife 'Titanik' / Buffet Titanic (1979)
    32. Petrijin venac (1980)
    33. Ko to tamo peva / Who's Singin' Over There (1980)
    34. Vruc vetar (1980– )
    35. Pozoriste u kuci (1972–1984)
    36. Plaza (1980)
    37. Krojac za zene (1980)
    38. A nad Banatom strasila (1980)
    39. Sjecas li se Dolly Bell? / Do You Remember Dolly Bell? (1981)
    40. Slucaj Bogoljuba Savkovica - Livca (1981)
    41. Lov u mutnom (1981)
    42. Kraljevski voz (1981)
    43. Bila jednom ljubav jedna (1981)
    44. Berlin kaputt (1981)
    45. Doktorka na selu (1982– )
    46. Poslednji cin (1981– )
    47. Price preko pune linije (1981– )
    48. Dvije polovine srca (1982)
    49. Miris dunja (1982)
    50. Zalazak sunca (1982)
    51. Ziva zemlja (1982)
    52. Spanac (1982– )
    53. Piknik (1982)
    54. Nastojanje (1982)
    55. 13. jul (1982)
    56. Odumiranje medjeda (1983)
    57. Kako sam sistematski unisten od idiota / How I Was Systematically Destroyed by an Idiot (1983)
    58. Pismo - Glava / Heads or Tails (1983)
    59. Dani AVNOJ-a (1983– )
    60. Samek (1983)
    61. Cudo nevidjeno (1984)
    62. Formula 1 (1984–1986)
    63. O pokojniku sve najlepse (1984)
    64. Kako se kalio narod Gornjeg Jaukovca (1984)
    65. Cao inspektore (1985)
    66. Nije lako sa muskarcima (1985)
    67. Ada (1985)
    68. Falosny princ / The False Prince (1985)
    69. Rebus (1985)
    70. Audicija (1985)
    71. Lepota poroka / The Beauty of Vice (1986)
    72. Misija majora Atertona (1986– )
    73. Posljednji skretnicar uzanog kolosijeka / The Last Switchman of the Narrow Gauge Railway (1986)
    74. Odlazak ratnika, povratak marsala (1986– )
    75. Ovo malo duse (1987)
    76. U ime naroda / In the Name of the People (1987)
    77. Haustorce (1987)
    78. Hajde da se volimo (1987)
    79. Zivot radnika (1987)
    80. Strategija svrake / The Magpie Strategy (1987)
    81. Tajna manastirske rakije / Cognac (1988)
    82. Lude godine 9 / Sulude godine / Žikina dinastija 3 (1988)
    83. Azra (1988)
    84. Djekna jos nije umrla, a ka' ce ne znamo (1988– )
    85. Balkan ekspres 2 / Balkan Express 2 (1989)
    86. Cao inspektore 2: Vampiri su medju nama (1989)
    87. Balkan ekspres 2 (1989– )
    88. Kuduz (1989)
    89. Covjek koji je znao gdje je sjever a gdje jug (1989)
    90. Gluvi barut / Silent Gunpowder (1990)
    91. Poslednji valcer u Sarajevu / Last Waltz in Sarajevo (1990)
    92. Strategija svrake (1990– )
    93. Gala korisnica: Atelje 212 kroz vekove (1990)
    94. Bolji zivot (1987–1991)
    95. Cao Inspektore 3: Svemirci su krivi za sve (1991)
    96. Sa 204-272 (1991)
    97. Djelidba (1991)
    98. Bracna putovanja (1991)
    99. Aleksa Santic (1990– )
    100. Cao inspektore 4: Dama koja ubija / Lady Killer (1992)
    101. Volim i ja nerandze... no trpim (1992– )
    102. Bice bolje (1994)
    103. Urnebesna tragedija (1995)
    104. Oridjinali (1995– )
    105. Gore dole (1996–1997)
    106. Müde Weggefährten / Tired Companions (1997)
    107. U ime oca i sina (1999)
    108. Nicija zemlja / No Man's Land (2001)
    109. List (2001)
    110. M(j)esoviti brak (2003– )
    111. Siroti mali hrcki 2010 (2003)
    112. Opet pakujemo majmune (2004)
    113. Lopovi prve klase / First Class Thieves (2005)
    114. Dobro ustimani mrtvaci / Well Tempered Corpses (2005)
    115. Sve dzaba / All for Free (2006)
    116. Optimisti (2006)
    117. Tata i zetovi (2006– )
    118. S. O. S. - Spasite nase duse (2007)
    119. Bliznji (2008)
    120. Viza za buducnost (2002– )
    121. To toplo ljeto (2008– )
    122. Kod advokata (2009)
    123. Baraba (2009)
    124. Nasa mala klinika (2007– )
    125. Lokalni vampir (2011)
    126. Cekrk (2013)
    127. Most na kraju svijeta / The Bridge at the End of the World (2014)
    128. Gorcilo - Jesi li to dosao da me vidis (2015)
    129. Nasa svakodnevna prica (2015)
    130. Lud, zbunjen, normalan (2007– )
    131. Nemoj da zvocas (2016– )
    Izmenjeno od: mir-lav; 04.08.2019 u 13:51.

  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 14:46.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1