+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.441
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.368
    Pohvaljen 43.343 puta u 9.262 postova
    Moć reputacije
    1266

    Nikola Kojo / Nikola Kojo

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Nikola Kojo / Nikola Kojo

    IMDb



    Nikola Kojo (Beograd, 5. septembar 1967) je poznati srpski glumac.

    Ime Nikola je dobio po pradedi, koji je bio protojerej u Mostaru. Kojo je na filmu debitovao sa nepunih 13 godina, ulogom dečaka Ivana u filmu Rad na određeno vreme. Tokom 1980-ih, odigrao je zapažene uloge u filmu "Igmanski marš" (1983), TV seriji "Sivi dom" (1984), i jednu od glavnih uloga u tri nastavka ("Šta se zgodi kad se ljubav rodi" - 1984, "Žikina dinastija" - 1985, "Druga Žikina dinastija" - 1986) veoma popularnog filmskog serijala "Lude godine", što ga je profilisalo u jednog od najpoznatijih glumaca mlađe generacije u tadašnjoj Jugoslaviji.

    Godine 1992. odigrao je glavnu ulogu u filmu Srđana Dragojevića „Mi nismo anđeli“, po kojoj ostaje zapažen. Iako mu je sve to donelo ogromnu popularnost i veliku medijsku pažnju, nastavio je da sa sve većim uspehom gradi ozbiljnije i izazovnije uloge, poslednjih godina uglavnom na filmu, jer se iz pozorišta povukao na neodređeno vreme.

    Oženjen je Aleksandrom sa kojom ima ćerku Anu (2008) i dve ćerke bliznakinje (2013). Tokom 2013. i 2014. Nikola je vodio emisiju "Šou svih vremena", koja se emitovala na RTS-u.

    Režirao je film „Stado”.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Rad na odredjeno vreme (1980)
    2. Moj tata na odredjeno vreme (1982)
    3. Bunar (1982)
    4. Igmanski mars (1983)
    5. Ostrica brijaca (1983)
    6. Ne tako davno (1984– )
    7. Sta se zgodi kad se ljubav rodi (1984)
    8. Zikina dinastija (1985)
    9. Sivi dom (1984– )
    10. Druga Zikina dinastija (1986)
    11. Waitapu (1987)
    12. Iznenadna i prerana smrt pukovnika K.K (1987)
    13. Sta radis veceras (1988)
    14. Cetrdeset osma - Zavera i izdaja (1988– )
    15. Hajde da se volimo 3 (1990)
    16. Pocetni udarac (1990)
    17. Ljubav je hleb sa devet kora (1990)
    18. Zaboravljeni (1991– )
    19. Bolji zivot (1987–1991)
    20. Holivud ili propast (1991)
    21. Tesna koza 4 (1991)
    22. Policajac sa Petlovog brda (1992)
    23. Mi nismo andjeli (1992)
    24. Zagreb-Beograd preko Sarajeva (1992)
    25. Bice bolje (1994)
    26. Policajac sa Petlovog Brda (1993– )
    27. Dva sata kvalitetnog TV programa (1994)
    28. Lepa sela lepo gore (1996)
    29. Do koske (1997)
    30. Balkanska pravila (1997)
    31. Gore dole (1996–1997)
    32. Rane (1998)
    33. Kupi mi Eliota (1998)
    34. Tockovi (1998)
    35. Noz (1999)
    36. Belo odelo (1999)
    37. Nebeska udica (2000)
    38. Senke uspomena (2000)
    39. Mehanizam (2000)
    40. Boomerang (2001)
    41. Blizanci (2001)
    42. Porno teletabis (2004)
    43. Slobodan pad (2004)
    44. Zivot je cudo (2004)
    45. Mi nismo andjeli 2 (2005)
    46. Crni Gruja (2003–2005)
    47. Balkanska braca (2005)
    48. Bal-Can-Can (2005)
    49. Kontakt (2005)
    50. Ivkova slava (2005)
    51. Zivot je cudo (2006– )
    52. Crni Gruja i kamen mudrosti (2007)
    53. Premijer (2007– )
    54. Cetvrti covek (2007)
    55. Pozoriste u kuci (2007– )
    56. Selo gori, a baba se ceslja (2007– )
    57. Vratice se rode (2007–2008)
    58. Drug Crni u Narodnooslobodilackoj borbi (2009)
    59. Ono kao ljubav (2009– )
    60. Sisanje (2010)
    61. Moj rodjak sa sela (2008– )
    62. Na slovo, na slovo (2010– )
    63. Zduhac znaci avantura (2011)
    64. Parada (2011)
    65. Stanje soka (2011)
    66. Smrt coveka na Balkanu (2012)
    67. CIK u Akciji (2012)
    68. Drug Crni u NOB-u (2012– )
    69. Segrt Hlapic (2013)
    70. Nadrealna televizija (2012– )
    71. Folk (2012– )
    72. Kriza (2013– )
    73. Markov trg (2014)
    74. Do balcak (2014)
    75. Off (2015)
    76. Hiljadarka (2015)
    77. Mamurluci (2016– )
    78. Jesen samuraja / The Samurai in Autumn (2016)
    79. Stado (2016)
    80. Kozje usi / Out of the Woods (2017)
    Izmenjeno od: Shane; 30.04.2018 u 15:45.



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 14:25.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1