+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.523
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.885
    Pohvaljen 44.435 puta u 9.332 postova
    Moć reputacije
    1274

    Ante Vican / Ante Vican

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Ante Vican / Ante Vican

    IMDb



    Ante Vican (Vinjani Gornji, 11. lipnja 1926. - Grude, 21. ožujka 2014.), hrvatski filmski i kazališni glumac, rođen u Vinjanima Gornjim, općina Imotski, Hrvatska. Osim što je bio glumac, bio je pisac kazališnih komada i kazališni redatelj. Režirao je i mjuzikle s pjevanjem i baletom.

    Rodio se je u Vinjanima Gornjim kod Imotskog 11. lipnja 1926. godine. Prvi je hrvatski glumac koji je završio Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu. Upisan je kao student br. 2, jer se nije izdavao broj jedan.

    Živio je i radio u Mostaru kao kazališni glumac. Profesionalni rad kazališnog glumca u svezi mu je s Narodnim kazalištem ("Narodnim pozorištem") u Mostaru. 1994. je bio jednim od suosnivača Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, zajedno sa svojom suprugom Danom Kurbalijom koja je također bila dugogodišnja glumicom mostarskog kazališta.

    Bio je redovnim članom Hrvatskog društva za znanost i umjetnost BiH.

    Umro je 2014. u staračkom domu u Grudama. Bit će pokopan u rodnim Vinjanima.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Zuti, zuti kanarinac (1969)
    2. Ljubav i poneka psovka (1969)
    3. Nase malo misto (1970– )
    4. Ca smo na ovom svitu... (1973– )
    5. Ca smo na ovon svitu... (1973– )
    6. Covik i po (1974– )
    7. Gruntovcani (1975– )
    8. Porobdzije (1976– )
    9. Ne naginji se van (1977)
    10. Sudanija (1977)
    11. Bravo maestro (1978)
    12. Svjetionik (1979– )
    13. Tale (1977– )
    14. Povratak (1979)
    15. Jegulje putuju u Sargasko more (1979)
    16. Liberanovi (1979)
    17. Bife 'Titanik' (1979)
    18. Izgubljeni zavicaj (1980)
    19. Krojac za zene (1980)
    20. Prkosna delta (1980)
    21. Gazija (1981)
    22. Dvije polovine srca (1982)
    23. Nastojanje (1982)
    24. Vatrogasac (1983)
    25. Veliki talenat (1984)
    26. Skretnicar (1984)
    27. Zagrljaj (1988– )
    28. Svedski aranzman (1989)
    29. Poslednji valcer u Sarajevu (1990)
    30. Aleksa Santic (1990– )
    31. Magarece godine (1994)
    32. Marsal (1999)
    33. Crvena prasina (1999)
    34. Mlijecni put (2000)
    35. Novo doba (2002– )
    36. Lud, zbunjen, normalan (2007– )
    37. Foliranti (2011– )

    Izmenjeno od: mir-lav; 21.05.2018 u 20:53.



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 06:17.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1