+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.441
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.368
    Pohvaljen 43.343 puta u 9.262 postova
    Moć reputacije
    1266

    Jelisaveta 'Seka' Sablic / Jelisaveta 'Seka' Sablić

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Jelisaveta 'Seka' Sablic / Jelisaveta 'Seka' Sablić

    IMDb



    Jelisaveta Seka Sablić (Beograd, 13. jun 1942) je srpska filmska, pozorišna i televizijska glumica, koja slovi za najveću domaću komičarku ili kraljicu komedije, kako je često nazivaju, ali i za jednu od najplaćenijih srpskih glumica.

    Karijeru je započela pre skoro pedeset godina da bi danas bila jedna od najpopularnijih i najvoljenijih glumica u svim zemljama bivše Jugoslavije. Seka je najpoznatija po ulogama u filmovima Burduš, Tesna koža 3, Rad na određeno vreme, Moj tata na određeno vreme, Sekula i njegove žene i Sekula se opet ženi. Izuzetne komičarske sposobnosti pokazala je kao drugarica Seka u TV–seriji Bolji život i kao sekretarica Marijana u Srećnim ljudima. Vrhunac popularnosti doživela je zahvaljujući sitkomu Ljubav, navika, panika. Godine 2008. svrstana je među najbolje srpske glumice svih vremena postavši laureat nagrade Nagrade Žanka Stokić, a nagrađena je i najprestižnijim Dobričinim prstenom za životno delo, kao i sa pet Zlatnih ćurana na Danima komedije – sa četiri za najbolje glumačko ostvarenje, a jednim i za životno delo i izvanrednost njenog komičarskog izraza.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Martin Krpan s vrha (1968)
    2. Nocno dezurstvo sestre Grizelde (1968)
    3. Nevolje jednog Bobana (1968)
    4. Neverovatni cilinder Nj. V. kralja Kristijana (1968)
    5. Ilustrovani zivot (1968)
    6. Vrane (1969)
    7. Silom otac (1969)
    8. Zigmund Brabender, lovac i ser (1969– )
    9. Leci na rudu (1969)
    10. Kod zelenog papagaja (1969)
    11. Hajde da se igramo (1969)
    12. Hajde da rastemo (1969– )
    13. Daleko je Australija (1969)
    14. Biciklisti (1970)
    15. Burdus (1970)
    16. Ujka Vanja (1970)
    17. Poezija Ogdena Nesa (1970)
    18. Engleski onakav kakav se govori (1970)
    19. Burna noc (1970)
    20. Ceo zivot za godinu dana (1971– )
    21. S vanglom u svet (1971– )
    22. Cedomir Ilic (1970– )
    23. Diplomci (1971– )
    24. Pendzeri ravnice (1971)
    25. Operacija 30 slova (1971– )
    26. Cep koji ne propusta vodu (1971)
    27. Zenski razgovori (1972– )
    28. Razvojni put Bore Snajdera (1972)
    29. Pticje kupaliste (1972)
    30. Prozdrljivost (1972)
    31. Damon (1972)
    32. Celava pevacica (1972)
    33. Ludi recnik (1973– )
    34. Obraz uz obraz (1972– )
    35. Zenidba nosaca Samuela (1973)
    36. U registraturi (1974– )
    37. Porodicni orkestar (1974)
    38. Nedelje sa Anjom (1974)
    39. Jednog lepog, lepog dana (1974)
    40. Kicma (1975)
    41. Povratak lopova (1975)
    42. Nora (1975)
    43. Mamika, hvata me panika (1975)
    44. Kraj nedelje (1975)
    45. Dvosobna kafana (1975)
    46. Borisko i Natalija (1975)
    47. Andra i Ljubica (1975)
    48. Cetiri dana do smrti (1976)
    49. Vaga za tacno merenje (1975– )
    50. Sestre (1976)
    51. Leptirov oblak (1977)
    52. Cast mi je pozvati vas (1976– )
    53. Taksist (1977)
    54. Ranjeni orao (1977)
    55. Najdraza deca dragih roditelja (1977)
    56. Marija Magdalena (1977)
    57. Kucna terapija (1977)
    58. Sedam plus sedam (1978– )
    59. Osma ofanziva (1979– )
    60. Rad na odredjeno vreme (1980)
    61. Gospodjica (1980)
    62. Beogradska razglednica 1920 (1980)
    63. Svetozar Markovic (1980– )
    64. Ujka Vanja (1981)
    65. Radni dan (1981)
    66. Laf u srcu (1981)
    67. Trojanski konj (1982)
    68. Podvizi druzine 'Pet petlica' (1982– )
    69. Maratonci trce pocasni krug (1982)
    70. Nepokoreni grad (1981– )
    71. Sabinjanke (1982)
    72. Moj tata na odredjeno vreme (1982)
    73. Beograd nekad i sad (1982)
    74. Kako sam sistematski unisten od idiota (1983)
    75. Uzbuna (1983)
    76. Zagrljenici (1983)
    77. Pjesak u automobilu (1984– )
    78. Kamiondzije 2 (1983– )
    79. Ne tako davno (1984– )
    80. Davitelj protiv davitelja (1984)
    81. Jaguarov skok (1984)
    82. Evo ti ga, mister Flips! (1984)
    83. Moljac (1984)
    84. Formula 1 (1984–1986)
    85. Debeli i mrsavi (1985)
    86. Jelisavetini ljubavni jadi (1985)
    87. Indijsko ogledalo (1985)
    88. Smesne i druge price (1986– )
    89. Sivi dom (1984– )
    90. Druga Zikina dinastija (1986)
    91. Sekula i njegove zene (1986)
    92. Razvod na odredjeno vreme (1986)
    93. Uvek spremne zene (1987)
    94. Vikend na mrtovci (1988)
    95. Tesna koza 3 (1988)
    96. Roman o Londonu (1988– )
    97. Mala Nada (1988– )
    98. Bolji zivot (1989)
    99. Dome, slatki dome (1988– )
    100. Drugarica ministarka (1989– )
    101. Poltron (1989)
    102. Masmediologija na Balkanu (1989)
    103. Cudo u Sarganu (1989)
    104. Vikend na mrtovci (1990– )
    105. Gala korisnica: Atelje 212 kroz vekove (1990)
    106. Balkanska perestrojka (1990)
    107. U ime zakona (1990– )
    108. Bolji zivot (1987–1991)
    109. Holivud ili propast (1991)
    110. Sekula se opet zeni (1991)
    111. Sekula nevino optuzen (1992)
    112. Juris na skupstinu (1992)
    113. Teatar u Srba (1991– )
    114. Bice bolje (1994)
    115. Otvorena vrata (1994– )
    116. Tamna je noc (1995)
    117. Slozna braca (1995– )
    118. Srecni ljudi (1993– )
    119. Srecni ljudi: Novogodisnji special (1996)
    120. Ljubav, zenidba i udadba (1997)
    121. Rane (1998)
    122. Nikoljdan 1901. godine (1998)
    123. Porodicno blago (1998–2002)
    124. Kod male sirene (1999– )
    125. Sve je za ljude (2001)
    126. Metla bez drske (1989– )
    127. Kazneni prostor (2002– )
    128. Nasa mala redakcija (2002– )
    129. Ledina (2003)
    130. Picknick på kyrkogården (2003)
    131. Najbolje godine (2003– )
    132. Stizu dolari (2004– )
    133. Skela (2004)
    134. Bal-Can-Can (2005)
    135. Drugo stanje (2006– )
    136. Ljubav, navika, panika (2005–2007)
    137. Hadersfild (2007)
    138. Nasa mala klinika (2007– )
    139. Uvodjenje u posao (2007)
    140. Premijer (2007– )
    141. Citulja za Eskobara (2008)
    142. Selo gori, a baba se ceslja (2007– )
    143. Technotise - Edit i ja (2009)
    144. Kuku, Vasa (2009– )
    145. Lud, zbunjen, normalan (2007– )
    146. Miris kise na Balkanu (2010– )
    147. Simon Cudotvorac (2013)
    148. Otvorena vrata 2 (2013– )
    149. Igla ispod praga / The Black Pin (2016)
    150. Zona Zamfirova-drugi deo / Zona Zamfirova 2 / Vrati se Zone (2017)
    151. Nemoj da zvocas! (2016– )


    Pozorišne predstave:
    Izmenjeno od: mir-lav; 04.08.2019 u 13:51.



  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 14:52.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1