+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.441
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.368
    Pohvaljen 43.346 puta u 9.262 postova
    Moć reputacije
    1266

    Mihailo 'Misa' Janketic / Mihailo 'Miša' Janketić

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Mihailo 'Misa' Janketic / Mihailo 'Miša' Janketić

    IMDb



    Mihailo „Miša“ Janketić (Novi Sad, 24. maj 1938) je srpski filmski, televizijski i pozorišni glumac.

    Diplomirao glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju 1962. U karijeri je ostvario uloge u više desetina filmova i TV serija, a takođe je brojne uloge ostvario u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

    Veliku popularnost kod televizijske publike donele su mu uloge u TV serijama „Sivi dom“ (1984—1985), „Bolji život“ (1987—1991), „Srećni ljudi“ (1993—1996), a u seriji „Porodično blago“ (1998—2002) igrao je glavnu mušku ulogu.

    Dobio je nagradu Dobričin prsten 2003. i Nagradu Pavle Vuisić 2014. godine.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Tu ne tueras point (1961)
    2. Skolsko pozoriste na Varos kapiji (1962)
    3. Romeo i Djulijeta (1963)
    4. Kod sudije za prekrsaje (1964– )
    5. San (1966)
    6. Kako su se voleli Romeo i Julija? (1966)
    7. Jutro (1967)
    8. Tergovci (1967)
    9. Materijalno obezbedjenje u pravom smislu te reci (1967)
    10. Jegor Bulicov (1967)
    11. Jednog dana moj Jamele (1967)
    12. Euridika (1967)
    13. Bila si duzna da te nadjem (1967)
    14. Na rubu pameti (1968)
    15. Opatica i komesar (1968)
    16. Sile (1968)
    17. Prljave ruke (1968)
    18. Patriota i sin A.D. (1968)
    19. Noc i magla (1968)
    20. Ne igraj se ljubavlju (1968)
    21. Nasi sinovi (1968)
    22. Horoskop (1969)
    23. Zakopajte mrtve (1969)
    24. Ubistvo na svirep i podmukao nacin i iz niskih pobuda (1969)
    25. Velicanstveni rogonja (1969)
    26. Obicno vece (1969)
    27. Obicna prica (1969)
    28. Deset zapovesti (1970– )
    29. Udovistvo gospodje Holrojd (1970)
    30. Cedomir Ilic (1970– )
    31. Devojka sa Kosmaja (1972)
    32. Selo bez seljaka (1970–1973)
    33. Istrel (1972)
    34. Izdanci iz opaljenog grma (1972– )
    35. Zlocin i kazna (1972)
    36. Slava i san (1972)
    37. Poraz (1972)
    38. Svadba (1973)
    39. Ljetni dan na otoku (1973)
    40. Dimitrije Tucovic (1973– )
    41. Nasi ocevi (1974)
    42. Meri Rouz (1974)
    43. Lov (1974)
    44. Otpisani (1974– )
    45. Zimovanje u Jakobsfeldu (1975)
    46. Sinovi (1975)
    47. Salas u Malom Ritu (1975– )
    48. Kuhinja (1976)
    49. Formula X (1976)
    50. Beogradska deca (1976)
    51. Marija Magdalena (1977)
    52. Razmisljanka - izmisljanka (1978– )
    53. Maska (1978)
    54. Knjiga drugova (1979)
    55. Pesma Cuji (1979)
    56. Svetozar Markovic (1980)
    57. Svetozar Markovic (1980– )
    58. Na rubu pameti (1981)
    59. Nepokoreni grad (1981– )
    60. Dvojnik iz Knez Mihailove (1982)
    61. 13. jul (1982)
    62. Kako sam sistematski unisten od idiota (1983)
    63. Licem u lice u Napulju (1983)
    64. Sta se zgodi kad se ljubav rodi (1984)
    65. Andric i Goja (1984)
    66. Brisani prostor (1985– )
    67. Sudbina umetnika-Djura Jaksic (1985)
    68. Kraj vikenda (1985)
    69. Sivi dom (1984– )
    70. Rodoljupci (1986)
    71. Putujuce pozoriste Sopalovic (1986)
    72. Escape from Sobibor (1987)
    73. Vuk Karadzic (1987– )
    74. Bolji zivot (1987–1991)
    75. Il colpo (1989)
    76. Sex-partijski neprijatelj br. 1 (1990)
    77. Valjevska bolnica (1990)
    78. Pod zrvnjem (1990)
    79. Pocetni udarac (1990)
    80. Ozaloscena porodica (1990)
    81. Kolubarska bitka (1990)
    82. Klaustrofobicna komedija (1990)
    83. Zaboravljeni (1991– )
    84. Glava secera (1991)
    85. Zitije Mrdjena Nesretnikovica (1994)
    86. Teatar u Srba (1991– )
    87. Srecni ljudi (1993– )
    88. Vukovar, jedna prica (1994)
    89. Zelja zvana tramvaj (1994)
    90. Sve ce to narod pozlatiti (1995)
    91. Simpatija i antipatija (1995)
    92. Nasledje (1995)
    93. Gospodja Kolontaj (1996)
    94. Raste trava (1997)
    95. Kabare 011 (1997– )
    96. Djeneral Milan Nedic (1999)
    97. Tajna porodicnog blaga (2000)
    98. Marko Miljanov (2000)
    99. Porodicno blago (1998–2002)
    100. Skela (2004)
    101. Idealne veze (2005– )
    102. Stizu dolari (2004– )
    103. Ono nase sto nekad bejase (2007– )
    104. Smrtonosna motoristika (2007)
    105. Mansarda 2 (2009– )
    106. Kad na vrbi rodi grozdje (2009– )
    107. Crna Zorica (2012)
    108. Bela ladja (2006– )
    109. Peti leptir (2014)



    Pozorišna predstava:
    Izmenjeno od: mir-lav; 31.08.2019 u 16:52.



  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 15:44.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1