+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.118
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    13.012
    Pohvaljen 12.520 puta u 3.018 postova
    Moć reputacije
    336

    Keanu Reeves / Kijanu Rivs

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Keanu Reeves / Kijanu Rivs

    IMDb



    Kijanu Rivs (engl. Keanu Reeves) je kanadsko-američki glumac koji se proslavio u Holivudu, SAD. Rođen je 2. septembra 1964. godine u Bejrutu, Liban. Njegovo ime na starom havajskom jeziku znači „hladan vetar koji duva sa planine“. Najpoznatiji je po svojoj ulozi u trilogiji filmova Matriks.

    Njegov život je bio više ispunjen tragedijama nego što bi očekivali od filmskih zvezdi. Uprkos svakom neuspehu, on je stalno išao napred. To mu je pomoglo da postane sjajna ličnost na platnu i van njega.

    Već sa 3 godine, njegov otac je napustio njihovu porodicu. Ostali su u kontaktu nekoliko godina, ali nakon razvoda i selidbe u više gradova, izgubili su kontakt. Pohađao je 4 različite srednje škole i borio se sa disleksijom, što je otežavalo njegovo obrazovanje u odnosu na drugu decu. Na kraju je napustio srednju školu bez diplome, ali je zahvaljujući svojoj neverovatnoj volji i upornosti uspeo da uspešno savlada čitanje.

    Sa 23 godine, njegov najbliži prijatelj i glumac Rivera Phoenix je umro od predoziranja. U toku svog govora na dodeli nagrada Reddit AMA prošle godine Keanu je rekao: “On je bio izvanredno ljudsko biće i glumac. Mi smo se jako dobro slagali. Nedostaje mi. Mislim na njega često.”

    Godine 1998. godine, Keanu je upoznao Jennifer Syme. To je bila ljubav na prvi pogled i u narednih godinu dana je zatrudnela, u pitanju je bila devojčica. Nažalost, izgubili su dete u osmom mesecu trudnoće. Njena smrt ih je razorila i na kraju okončala njihovu vezu. Godinu i po dana kasnije, Syme je poginula u saobraćajnoj nesreći.

    Tokom 2006. godine, Keanu je dao intervju jednom časopisu rekavši: “Tuga menja oblik, ali nikad ne prestaje.” To je lekcija koju ćemo svi verovatno naučiti.

    Čak i pored svih ovih neverovatnih tragedija, Keanu je išao napred. Glumio je u raznim filmskih hitovima i postao bogat čovek, ali bol njegovih gubitaka je promenio način na koji razmišlja o novcu. Poznat je u Holivudu kao jedan od najvećih humanitaraca. Nakon uspeha trilogije “Matrix”, Keanu je dao svojih 80 miliona od 114 miliona zarade poklonio šminkerima i stručnjacima za specijalne efekte sa kojima je radio na sva tri filma. Takođe, pristao je da bude plaćen manje nego što mu je prvobitno ponuđeno za uloge u filmovima “The Replacements” i “The Devil’s Advocates”, kako bi se angažovale zvezde poput Al Pacina i Gena Hackmana.

    Redditor Kahi je imao sledeći komentar o Keanu: “Na setu filma The Matrix je radio jedan dečko… Nije bio nikakav dizajner, samo običan siromašni fizički radnik. U svakom slučaju, Keanu je čuo o njegovim porodičnim problemima koje je imao i dao mu 20.000 dolara bonusa za Božić. Keanu je jedan od retkih ljudi na setu koji je istinski želeo da zna imena ljudi, da ih pozdravi, razgovarao sa njima kao da se poznaju godinama, a ne kao da rade za njega. Nikada nisam čuo da je neko za Keanu rekao da je kreten, on je verovatno najdivnija osoba u celom Holivudu, što su iskustva i drugih koji su ga upoznali.”

    Za intervju Hello časopisu 2003. godine izjavio je: “Novac je poslednja stvar o kojoj mislim. Imam toliko da bih mogao da živim narednih nekoliko vekova.”

    Iako se procenjuje da je do sada zaradio oko 100 miliona dolara, on se i dalje vozi metroom. I to je nešto u čemu se oseća dobro.

    wikipedia/forensicsoul
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Hangin' In (1981–1987)
    2. Night Heat (1985–1989)
    3. Letting Go (1985)
    4. Comedy Factory (1985– )
    5. One Step Away (1985)
    6. Youngblood (1986)
    7. Act of Vengeance (1986)
    8. Disneyland / Walt Disney's Wonderful World of Color (1954–1992)
    9. Flying (1986)
    10. The Brotherhood of Justice (1986)
    11. River's Edge (1986)
    12. Under the Influence (1986)
    13. Babes in Toyland (1986)
    14. Trying Times (1987– )
    15. The Night Before (1988)
    16. Permanent Record (1988)
    17. The Prince of Pennsylvania (1988)
    18. Dangerous Liaisons (1988)
    19. Bill & Ted's Excellent Adventure (1989)
    20. American Playhouse (1981– )
    21. Parenthood (1989)
    22. The Tracey Ullman Show (1987–1990)
    23. I Love You to Death (1990)
    24. Tune in Tomorrow... (1990)
    25. Bill & Ted's Excellent Adventures (1990–1991)
    26. Paula Abdul: Rush Rush (1991)
    27. Point Break (1991)
    28. Bill & Ted's Bogus Journey (1991)
    29. My Own Private Idaho (1991)
    30. Providence (1991)
    31. Dracula / Bram Stoker's Dracula (1992)
    32. Much Ado About Nothing (1993)
    33. Freaked (1993)
    34. Even Cowgirls Get the Blues (1993)
    35. Little Buddha (1993)
    36. Speed (1994)
    37. Johnny Mnemonic (1995)
    38. A Walk in the Clouds (1995)
    39. Chain Reaction (1996)
    40. Feeling Minnesota (1996)
    41. The Last Time I Committed Suicide (1997)
    42. The Devil's Advocate (1997)
    43. The Matrix (1999)
    44. Me and Will (1999)
    45. The Replacements (2000)
    46. The Watcher (2000)
    47. The Gift (2000)
    48. Sweet November (2001)
    49. Hard Ball / Hardball (2001)
    50. The Animatrix (2003)
    51. The Matrix Reloaded (2003)
    52. Enter the Matrix (2003)
    53. Kid's Story (2003)
    54. The Matrix Revolutions (2003)
    55. Something's Gotta Give (2003)
    56. Ellie Parker (2005)
    57. Thumbsucker (2005)
    58. Constantine (2005)
    59. Echo (2005)
    60. A Scanner Darkly (2006)
    61. The Lake House (2006)
    62. Street Kings (2008)
    63. The Day the Earth Stood Still (2008)
    64. The Private Lives of Pippa Lee (2009)
    65. The Day the Earth Was Green (2009)
    66. Easy to Assemble (2008– )
    67. Henry's Crime (2010)
    68. Generation Um... (2012)
    69. Man of Tai Chi (2013)
    70. 47 Ronin (2013)
    71. John Wick (2014)
    72. Knock Knock (2015)
    73. Interrogations Gone Wrong (2013– )
    74. Swedish Dicks (2016– )
    75. Exposed (2016)
    76. Anyone Can Quantum (2016)
    77. Keanu (2016)
    78. The Whole Truth (2016)
    79. The Neon Demon (2016)
    80. The Bad Batch (2016)
    81. Quantum Is Calling (2016)
    82. To the Bone (2017)
    83. John Wick: Chapter Two (2017)
    84. SPF-18 (2017)
    85. Swedish Dicks (2016– )
    86. Past Midnight
    87. Replicas (2018)
    88. Destination Wedding (2018)
    89. Siberia (2018)
    90. John Wick 3: Parabellum (2019)
    91. The Starling
    92. Rally Car
    93. Bill & Ted Face the Music
    94. Rain
    Izmenjeno od: lisani; 15.05.2018 u 13:48.

  2. Sledeća 5 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 03:26.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1