+ Odgovori
Rezultati 1 do 2 od 2






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.049
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.049
    Pohvaljen 39.741 puta u 8.952 postova
    Moć reputacije
    1223

    Marko Nikolic / Marko Nikolić

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Marko Nikolic / Marko Nikolić

    IMDb



    Marko Nikolić je rođen u Kraljevu 20. oktobra 1946. godine. Glumu je diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Član je Narodnog pozorišta od 1970. godine. Igra u pozorištu, filmu i na televiziji. Televizijsku slavu je stekao glavnom ulogom u TV seriji „Bolji život“ (1987, 1990), kao i ulogom Karađorđa, u nekoliko TV drama i u seriji Vuk Karadžić.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Letovi koji se pamte (1966– )
    2. Bice skoro propast sveta (1968)
    3. Neverovatni cilinder Nj. V. kralja Kristijana (1968)
    4. Zaseda (1969)
    5. Sedmina - Pozdravi Mariju (1969)
    6. Rani radovi (1969)
    7. Pucanj (1970)
    8. Cedomir Ilic (1970– )
    9. Don Kihot i Sanco Pansa (1971)
    10. Domovina u pesmama (1971)
    11. Amigos (1972)
    12. Prvi splitski odred (1972)
    13. Od danas do sutra (1973– )
    14. Divlje godine (1974– )
    15. Uzicka Republika (1974)
    16. Poznajete li Pavla Plesa? (1975)
    17. Devojacki most (1976)
    18. Grlom u jagode (1975– )
    19. Na putu izdaje (1976– )
    20. Uzicka Republika (1976– )
    21. Pucanj (1977)
    22. Inferiornost (1977)
    23. 67. sastanak Skupstine Knezevine Srbije (1977)
    24. Bosko Buha (1978)
    25. Dvoboj za Juznu prugu (1978)
    26. Razmena (1978– )
    27. Bosko Buha (1978– )
    28. Ujed (1979)
    29. Prva Srpska zeleznica (1979)
    30. Petrijin venac (1980)
    31. Snovi, zivot, smrt Filipa Filipovica (1980)
    32. Nesto iz zivota (1980)
    33. Svetozar Markovic (1980– )
    34. Sesta brzina (1981)
    35. Tuga (1981)
    36. Stari Beograd (1981)
    37. Kraljevski voz (1981)
    38. Buntovnik (1981)
    39. Bila jednom ljubav jedna (1981)
    40. Price iz radionice (1981– )
    41. Poslednji cin (1981– )
    42. Doktorka na selu (1982– )
    43. Price preko pune linije (1981– )
    44. Spanac (1982– )
    45. Beograd nekad i sad (1982)
    46. Le prix du danger (1983)
    47. Zamke (1983– )
    48. Veliki transport (1983)
    49. Rade Koncar (1983– )
    50. Karadjordjeva smrt (1983)
    51. Ulicni pevaci (1984– )
    52. Ne tako davno (1984– )
    53. Quo Vadis? (1985– )
    54. Dvostruki udar (1985)
    55. Sivi dom (1984– )
    56. Vrenje (1986)
    57. Rezervisti (1987)
    58. Lo scialo (1987– )
    59. Bolji zivot: Novogodisnji special (1987)
    60. Vuk Karadzic (1987– )
    61. Novogodisnja prica (1988)
    62. Bolji zivot (1989)
    63. Drugarica ministarka (1989– )
    64. Gluvi barut (1990)
    65. Ljubav je hleb sa devet kora (1990)
    66. Bolji zivot (1987–1991)
    67. Obraz uz obraz: Novogodisnji special (1991)
    68. Konak (1991)
    69. Glava secera (1991)
    70. Apis (1991)
    71. Teatar u Srba (1991– )
    72. Juris na skupstinu (1992)
    73. Dnevnik uvreda 1993 (1994)
    74. Policajac sa Petlovog Brda (1993– )
    75. Novogodisnja prica (1994)
    76. Terasa na krovu (1995)
    77. Kraj dinastije Obrenovic (1995– )
    78. Tamna je noc (1995)
    79. Srecni ljudi (1993– )
    80. Gore dole (1996–1997)
    81. Ljubav, zenidba i udadba (1997)
    82. Svirac (1998)
    83. Nikoljdan 1901. godine (1998)
    84. Morte di una ragazza perbene (1999)
    85. Nek bude sto bude (1999)
    86. Rondo (2001)
    87. Budi fin (2001– )
    88. Zagonetne varijacije (2002)
    89. Drzava mrtvih (2002)
    90. Kazneni prostor (2002– )
    91. Kordon (2002)
    92. Tridesetdva kvadrata (2002)
    93. Akcija Tigar (2002)
    94. Najbolje godine (2003– )
    95. Skela (2004)
    96. Ljubav, navika, panika (2005–2007)
    97. Idealne veze (2005– )
    98. Sejtanov ratnik (2006)
    99. Kafanica blizu SiS-a (2007– )
    100. Kuku, Vasa (2009– )
    101. Montevideo, Bog te video! (2010)
    102. Parada (2011)
    103. Jagodici (2012– )
    104. Montevideo, Bog te video! (2012– )
    105. Kutija (2013)
    106. Jednaki (2014)
    107. Peti leptir (2014)
    108. Budva na pjenu od mora (2012– )
    109. Za kralja i otadzbinu (2015)
    110. Brat Deyan (2015)
    111. Cizmasi (2015– )
    112. Dobra zena (2016)


    Pozorišne predstave:
    Izmenjeno od: mir-lav; 04.11.2018 u 12:11.



  2. Sledeća 3 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Shane:


  3. #2
    Filmski sektor BanePsy avatar
    Datum registracije
    18.07.2015
    Postovi
    494
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    237
    Pohvaljen 3.020 puta u 470 postova
    Moć reputacije
    62
    U Beogradu je 2. januara 2019. u 73. godini preminuo glumac Marko Nikolić. Vest je prvu objavila njegova ćerka Mina na društvenim medijima u sredu oko 21h na svom Fejsbuk profilu. Okačila samo fotografiju sa ocem i njegove godine rođenja i smrti.

    Nešto kasnije RTS je objavio da je, kako im je potvrđeno, glumac preminuo u KBC "Zvezdara".





    Marko Nikolić je rođen u Kraljevu 20. oktobra 1946, a glumu je diplomirao u Beogradu na FDU. U ranoj mladosti bavio se košarkom, fudbalom i biciklizomom, ali je osećao da je predodređen za scenu. Od 1970. bio je član Narodnog pozorišta. Iza sebe je ostavio preko stotinu uloga, a najviše ćemo ga pamtiti kao Gigu Moravca iz serije "Bolji život" i čuvenog vožda Karađorđa koga je glumio u TV-filmu "Karađorđeva smrt", seriji "Vuk Karadžić" i predstavi "Vožd Karađorđe i knjaz Miloš".
    U intervjuu za "Blic", koji je dao na otvaranju Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji avgusta 2017, rekao je da mu je uloga Karađorđa promenila život.
    - Imao sam ja i pre uloge koje su bile veoma ozbiljne i dobro urađene, ali šta vredi kada se to ne vezuje za nešto što ostavlja dugotrajno sećanje kod gledaoca. Možeš da glumiš koliko hoćeš nekog anonimnog, neće se taj mnogo zadržati kod publike. Ali ako oživiš nekog toliko voljenog kod naroda i pritom imaš sreću da ličiš na njega, onda uspeh dolazi – rekao je tom prilikom.
    zarad bolesti,kao i zbog dugotrajnog lečenja,moje neaktivne linkove,kao i njene menjaće moja supruga TamaraPsy,Vaš Baki

  4. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora BanePsy:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 15:46.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1