+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.524
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.887
    Pohvaljen 44.450 puta u 9.334 postova
    Moć reputacije
    1274

    Ilija Dzuvalekovski / Ilija Džuvalekovski

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Ilija Dzuvalekovski / Ilija Džuvalekovski

    IMDb



    Džuvalekovski je završio Muzičku akademiju u Beogradu. Za vrijeme Drugog svjetskog rata na Visu se pridružio Kazalištu narodnog oslobođenja redatelja Vjekoslava Afrića. Sa Visa je poslan u Moskvu gdje je od 1944. radio kao član uredničkog kolegija i spiker Radio stanice Slobodna Jugoslavija koja je prva emitirala vijesti na makedonskom jeziku.

    Po povratku u domovinu počeo je raditi kao glumac u Makedonskom narodnom teatru, vrlo rano nastupio je na filmu već od 1952 godine, u Frosini, prvom makedonskom igranom filmu. Početkom 1960-ih preselio se u Zagreb, u kojem je djelovao jedno desetljeće. U Zagrebu je djelovao kao glumac Hrvatskog narodnog kazališta, Kazališta Komedija i Teatra &TD. Kazališna publika pamtit će ga po nastupu u mjuziklu Guslač na krovu iz 1970. godine u Kazalištu Komedija. Od 1967 radi na Akademiji za kazalište, film i televiziju gdje je vodio Katedru za glumu na makedonskom jeziku.

    Nakon zagrebačke karijere vratio se u Makedoniju 1972. godine, te u Skoplju radio kao profesor na Fakultetu dramskih umjetnosti. Pored toga nastupao je u kazalištu, na filmu i televiziji. Džuvalekovski je glumio u približno 60 filmova.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Majka Katina (1949)
    2. Frosina (1952)
    3. Esalon doktora M. (1955)
    4. Volca noc (1955)
    5. Klisura (1956)
    6. Vrnil se bom (1957)
    7. Tudja zemlja (1957)
    8. Mali covek (1957)
    9. Mis Ston (1958)
    10. Il vendicatore (1959)
    11. Viza na zloto (1959)
    12. Campo Mamula (1959)
    13. Kota 905 (1960)
    14. Uzavreli grad (1961)
    15. Mirno leto (1961)
    16. Krst Rakoc (1962)
    17. Licem u lice (1963)
    18. Sluzbeni polozaj (1964)
    19. Svanuce (1965)
    20. Ratna noc u muzeju Prado (1965)
    21. Denovi na iskusenie (1965)
    22. Cirkus Rex (1965)
    23. Cetvrta dimenzija (1965)
    24. Morgan: A Suitable Case for Treatment (1966)
    25. Winnetou und das Halbblut Apanatschi (1966)
    26. Letovi koji se pamte (1966– )
    27. Protest (1967)
    28. Kade po dozdot / Where to After the Rain? / Gde posle kise? (1967)
    29. Cetvrti suputnik (1967)
    30. Republikata vo plamen (1969)
    31. Svedske sibice (1969)
    32. Maljva (1969)
    33. Ta dobra dusa (1970)
    34. Kuda idu divlje svinje (1971– )
    35. Bronte: cronaca di un massacro che i libri di storia non hanno raccontato (1972)
    36. Zalez zad ezerskata zemja (1973– )
    37. TV rebus (1973– )
    38. Volsebnoto samarce (1975– )
    39. Pokoj, rci, jad (1975)
    40. Svetecot od Slatina (1975)
    41. Patot kon idninata (1975– )
    42. Vojvoda Spiro Crne (1976)
    43. Soslusuvanjeto na zeleznicarot (1977)
    44. Nasi godini (1979– )
    45. Olovna brigada (1980)
    46. Crveniot konj (1981)
    47. Nepokoreni grad (1981– )
    48. Juzna pateka (1982)
    49. Ilinden (1982– )
    50. Crveniot konj (1983– )
    51. Beloto cigance (1984– )
    52. Trst via Skopje (1987– )
    53. Corbadzi Teodos (1987)
    54. Cetrdeset osma - Zavera i izdaja (1988– )
    55. Bog da gi ubie spionite (1993)

    Izmenjeno od: mir-lav; 04.11.2018 u 11:29.




Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 09:04.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1