+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.441
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.368
    Pohvaljen 43.346 puta u 9.262 postova
    Moć reputacije
    1266

    Slobodan Aligrudic / Slobodan Aligrudić

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Slobodan Aligrudic / Slobodan Aligrudić

    IMDb



    Slobodan Aligrudić (Bitolj, 15. oktobar 1934 — Gradac, 13. avgust 1985) je bio srpski glumac. Otac je srpskog političara Miloša Aligrudića.

    Proslavio se kao glumac beogradskog pozorišta Atelje 212, ali je najširoj publici poznat po ulogama u mnogim filmovima koji su postali klasika eks-jugoslovenske kinematografije, kao na primer Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT. Uglavnom je igrao autoritativne figure. Najbolji primer za to je uloga oca Maha u filmu Sjećaš li se Doli Bel?, Emira Kusturice (1981. godine).

    Aligrudić je ponovo radio sa Kusturicom 1985. godine u filmu Otac na službenom putu, u kom je tumačio lik agenta UDBE zaduženog za „prevaspitavanje“ glavnog junaka. Ovaj film osvojio je Zlatnu palmu na Kanskom festivalu, a Aligrudić je umro ubrzo potom, nepunih mesec dana nakon smrti svog dugogodišnjeg, takođe čuvenog, kolege Zorana Radmilovića. Zbog toga su mnogi jugoslovenski filmski kritičari govorili kako je raj dobio znatno pojačanje.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Solaja (1955)
    2. Subotom uvece (1957)
    3. Romeo i Djulijeta (1963)
    4. Sudanija (1965)
    5. Voz koji nosi naocare (1966)
    6. San (1966)
    7. Galski petao (1966– )
    8. Namestena soba (1966)
    9. Svecanost na usputnoj stanici (1967)
    10. Volite se ljudi (1966– )
    11. Smoki (1967– )
    12. Arsenik i stare cipke (1967)
    13. Ljubavni slucaj ili tragedija sluzbenice P.T.T. (1967)
    14. Visocka hronika (1967– )
    15. Kad budem mrtav i beo (1967)
    16. Sumnjivo lice (1967)
    17. Musica (1967)
    18. Ljubav na plajvaz (1967)
    19. Euridika (1967)
    20. Samci (1968– )
    21. Bekstva (1968)
    22. Maksim naseg doba (1968– )
    23. Quo vadis Zivorade?! (1968)
    24. Prijateljstvo, zanat najstariji (1968)
    25. Nase priredbe (1968– )
    26. Ledeno ljeto (1968)
    27. Kraljevic Marko po drugi put medju Srbima (1968)
    28. Kaputi (1968)
    29. Evgenija na zrnu graska (1968)
    30. Zaseda (1969)
    31. Zedj (1969)
    32. Rani radovi (1969)
    33. Radjanje radnog naroda (1969– )
    34. Homo sapiens (1969)
    35. Uskrs (1969)
    36. Rodjaci (1969– )
    37. Bube u glavi (1970)
    38. Selo bez seljaka (1970–1973)
    39. Ceo zivot za godinu dana (1971– )
    40. Sve ce to narod pozlatiti (1971)
    41. Cep koji ne propusta vodu (1971)
    42. Barijonovo vencanje (1971)
    43. I Bog stvori kafansku pevacicu (1972)
    44. Pukovnikovica (1972)
    45. Majstori (1972– )
    46. Zasluge (1972)
    47. Rozamunda (1972)
    48. Ratnicki talenat (1972)
    49. Nase priredbe (1973– )
    50. Zuta (1973)
    51. Pozoriste u kuci (1972–1984)
    52. Divlje godine (1974– )
    53. Otpisani (1974)
    54. Crna lista (1974)
    55. Naivko (1975)
    56. Otpisani (1974– )
    57. Zive veze (1975)
    58. Povratak otpisanih (1976)
    59. Proces Djordanu Brunu (1976)
    60. Ljubavni zivot Budimira Trajkovica (1977)
    61. Specijalno vaspitanje (1977)
    62. Vise od igre (1976– )
    63. Vatreno krstenje (1977)
    64. Miris poljskog cveca (1977)
    65. Zovem se Eli (1977)
    66. 67. sastanak Skupstine Knezevine Srbije (1977)
    67. Povratak otpisanih (1976– )
    68. Cardak ni na nebu ni na zemlji (1978– )
    69. Ljubav u jedanaestoj (1978)
    70. Srecna porodica (1979)
    71. Nacionalna klasa (1979)
    72. Secam se (1979– )
    73. Prva Srpska zeleznica (1979)
    74. Ko to tamo peva (1980)
    75. Snovi, zivot, smrt Filipa Filipovica (1980)
    76. Velo misto (1980– )
    77. Erogena zona (1981)
    78. Svetozar Markovic (1980– )
    79. Sjecas li se Dolly Bell? (1981)
    80. Decko koji obecava (1981)
    81. Kraljevski voz (1981)
    82. Kad sveci marsiraju (1981)
    83. Imamo nastup (1981)
    84. Sijamci (1981– )
    85. Idemo dalje (1982)
    86. Zemlja (1982)
    87. Variola vera (1982)
    88. Krojaci dzinsa (1982)
    89. 13. jul (1982)
    90. Veliki transport (1983)
    91. Kamiondzije 2 (1983– )
    92. Humoristicki klub (1985– )
    93. Navijac (1985)
    94. Otac na sluzbenom putu (1985)
    95. Otac na sluzbenom putu (1985– )
    96. Brisani prostor (1985– )
    97. Indijsko ogledalo (1985)
    98. Daj mi krila jedan krug (1985– )
    99. Sivi dom (1984– )
    100. Peti cin (1986)

    Izmenjeno od: mir-lav; 22.08.2019 u 10:21.



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 15:51.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1