+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.523
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.885
    Pohvaljen 44.435 puta u 9.332 postova
    Moć reputacije
    1274

    Zrinko Ogresta / Zrinko Ogresta

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Zrinko Ogresta / Zrinko Ogresta

    IMDb



    Zrinko Ogresta (Virovitica, 5. listopada 1958.), hrvatski scenarist i filmski redatelj, redoviti profesor filmske režije na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti te član Europske filmske akademije sa sjedištem u Berlinu.

    Ogresta je autor cjelovečernjih igranih filmova intimističko-psihološke orijentacije koji su prikazivani i nagrađivani na uglednim međunarodnim i ovdašnjim festivalima (Berlin, Venecija, Karlovy Vary, London, Montpellier, Haifa, Denver, Milano, Pula, itd.). Osobito se ističu nominacija za Europsku filmsku nagradu u kategoriji debitantskog filma za film "Krhotine", najuglednija svjetska televizijska nagrada Prix Italia za film "Isprani", Srebrni kristalni globus na festivalu u Karlovym Varyma za film "Tu" i posebno priznanje na Berlinaleu za film S one strane.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Dvije karte za grad (1984)
    2. Duet za jednu noc (1984)
    3. Posjet (1986)
    4. Olujna noc (1987)
    5. Tecaj plivanja (1988)
    6. Tata, da li si dao krv? (1988)
    7. Marin Drzic (1989)
    8. Leo i Brigita (1989)
    9. Dobrosusjedska pomoc (1989)
    10. Prizori sa Virovitickog bojista (1991)
    11. Ne dirajte mi ravnicu (1991)
    12. Krhotine (1991)
    13. Doli - Krhotine moga djetinstva (1992)
    14. Isprani (1995)
    15. Crvena prasina (1999)
    16. Tu (2003)
    17. Iza stakla (2008)
    18. Projections (2013)
    19. S one strane (2016)

    Izmenjeno od: Shane; 04.05.2018 u 18:44.



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 06:04.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1