+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    5.750
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    1.051
    Pohvaljen 62.200 puta u 5.232 postova
    Moć reputacije
    592

    Radmila Zivkovic / Radmila Živković

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Radmila Zivkovic / Radmila Živković

    IMDb



    Radmila Živković (Kruševac, 14. januar 1953) je srpska filmska, pozorišna i televizijska glumica. Karijeru je počela krajem šezdesetih, da bi otad igrala u nekoliko desetina filmova. Najpoznatiji među njima su Naivko, Sabirni centar, Mrtav ladan i Položajnik. Poznata je i po ulogama Đilde u TV seriji Srećni ljudi, Jovanke Ljutić u Stžu dolari, ali i po Ulici lipa, gde je igrala glavnu ulogu. Živkovićeva je svakako najpoznatija kao tetka Doka u velikom bioskopskom hitu Zona Zamfirova. Ovde je pokazala izvanredne komičarske veštine i ostavila nezaboravnu repliku A ti kučko! Sk ćeš d’ izedeš golem ćutek!

    Glumu je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

    Odigrala je brojne uloge u filmovima, a zа neke od njih je nagrađena najvišim priznanjima kao što su Zlatna arena u Puli, Carica Teodora u Nišu...

    Kao pozorišna glumica ostvarila je uloge na scenama Ateljea 212, Pozorišta na Terazijama, u Zvezdara teatru, a 20 godina je član Drame Narodnog pozorišta u Beogradu. Vlasnica je nagrade ''Milivoje Živanović'', a najveći uspeh u karijeri zabečežila je 6. februara 2005. godine, kada joj je uručena nagrada ''Žanka Stokić''. Ovo prestižno priznanje dobila je za ulogu Živke Popović u predstavi Gospođa ministarka u režiji Jagoša Markovića, koju sa uspehom igra na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

    Iz braka sa snimateljem Predragom Bambićem ima ćerku Bojanu, glumicu, a udata je za Dragana Mihajlovića.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)

    Filmografija:

    1. Oseka (1969)
    2. Kosava (1974)
    3. Naivko (1975)
    4. Kuhinja (1976)
    5. Idi tamo gde te ne poznaju (1976)
    6. Hajducka vremena (1977)
    7. Gledajuci televiziju (1977- )
    8. Tamo i natrag (1978)
    9. Kvar (1978)
    10. Drugarcine (1979)
    11. Petrijin venac (1980)
    12. Petrijin venac (1980- )
    13. Splav meduze (1980)
    14. Poseban tretman (1980)
    15. Crveni konj (1981)
    16. Sok od šljiva (1981)
    17. Laf u srcu (1981)
    18. Variola Vera (1982)
    19. Uvoz izvoz (1983)
    20. Jos ovaj put (1983)
    21. Crveniot konj (1983- )
    22. Ulicni pevaci (1984- )
    23. Kamiondžije 2 (1984- )
    24. Nema problema (1984)
    25. O pokojniku sve najlepse (1984)
    26. Kako se kalio narod Gornjeg Jaukovca (1984)
    27. Formula 1 (1984- )
    28. I to ce proci (1985)
    29. Debeli i mrsavi (1985)
    30. Uzmi pa ce ti se dati (1985)
    31. U zatvoru (1985)
    32. Sivi dom (1986- )
    33. Price sa kraja hodnika (1986)
    34. Uvek spremne zene (1987)
    35. Strategija svrake (1987)
    36. Vec vidjeno (1987)
    37. Ivanov (1987)
    38. Cavka (1988)
    39. Sabirni centar (1989)
    40. Poltron (1989)
    41. Balkan ekspres 2 (1989)
    42. Balkan ekspres 2 (1989- )
    43. Seobe II (1989)
    44. Masmediologija na Balkanu (1989)
    45. Kuduz (1989)
    46. Poslednji valcer u Sarajevu (1990)
    47. Strategija svrake (1990– )
    48. Balkanska perestrojka (1990)
    49. Adam ledolomak (1990)
    50. Zaboravljeni (1991- )
    51. Kuca za rusenje (1991)
    52. Velika frka (1992)
    53. Raj (1993)
    54. Srećni ljudi (1993- )
    55. Covek u praznoj sobi (1994)
    56. Otvorena vrata (1995- )
    57. Sudbina jednog razuma (1996)
    58. Tango je tuzna misao koja se plese (1997)
    59. Senke uspomena (2000)
    60. Senke uspomena (2000- )
    61. Ludje od ludjeg (2000)
    62. Virtualna stvarnost (2001)
    63. Mrtav 'ladan (2002)
    64. Zona Zamfirova (2002)
    65. Zona Zamfirova (2002– )
    66. Tridesetdva kvadrata (2002)
    67. Kazneni prostor (2003- )
    68. Ledina (2003)
    69. Kazneni prostor (2003- )
    70. Jesen stize, dunjo moja (2004)
    71. O stetnosti duvana (2004)
    72. Polozajnik (2005)
    73. Stizu dolari (2004- )
    74. Nasa mala klinika (2007- )
    75. Jesen stize, dunjo moja (2009- )
    76. Oktobar (2011)
    77. Ulica lipa (2008- )
    Izmenjeno od: Shane; 30.04.2018 u 20:18.

  2. Sledeća 3 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora mir-lav:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 15:06.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1