+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    2.657
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    10.397
    Pohvaljen 8.765 puta u 2.458 postova
    Moć reputacije
    288

    Ethan Hawke / Itan Hok

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Ethan Hawke / Itan Hok

    IMDb



    Itan Grin Hok (engl. Ethan Green Hawke; rođen 6. novembra 1970) američki je glumac, reditelj, scenarista i književnik. Kao glumac i scenarista bio je nominovan za četiri Oskara, a ima i jednu nominacijiu za nagradu Toni. Režirao je dva igrana i jedan dokumentarni film, tri pozorišne predstave i napisao dva romana - Najtoplija zemlja (1996) i Eš Vensdej (2002).

    Njegov glumački debi bio je dečiji film Istraživači iz 1985. godine, a potom je privukao pažnju javnosti ulogom Toda Andersona u drami Društvo mrtvih pesnika iz 1989. Nakon uspeha sa ovim projektom, Hok je nastupio u nekoliko filmova, ali je tek njegova izvedba u romantičnoj drami Ujedi života naišla na pozitivne reakcije kritičara. Godine 1995. ulogom Džesija Volasa u filmu Pre svitanja otpočeo je dugogodišnju saradnju sa rediteljem Ričardom Linklejterom. Istu ulogu reprizirao je u nastavcima Pre zalaska sunca (2004) i Pre ponoći (2013), za koje je takođe pisao scenarije (sa Linklejterom i Žili Delpi) koji su mu doneli dve nominacije za Oskara u kategoriji "Najbolji adaptirani scenario".

    Hok je krajem devedesetih igrao glavne uloge u naučnofantastičnom trileru Gataka i modernizacijama Dikensovih Velikih očekivanja i Šekspirovog Hamleta. Uloga mladog policajca Džejka Hojta u kriminalističkoj drami Dan obuke iz 2001. donela mu je nominaciju za Oskara i Nagradu Udruženja glumaca za najbolju sporednu mušku ulogu. Nakon toga nastupio je u hororima Uzimanje života (2004), Zlokoban (2012) i Pročišćenje (2013), kriminalističkim filmovima Gospodar rata (2005) i Dok đavo ne sazna da si mrtav (2007) i naučnofantastičnoj drami Predodređenje (2014).

    Saradnju sa Linklejterom nastavio je i van trilogije Pre svitanja i postao je jedan od njegovih najredovnijih saradnika. Nastupio je u Linklejterovim filmovima Njutonovi momci (1998), Probuđeni život (2001), Kaseta (2001), Nacija brze hrane (2006) i Odrastanje (2014) koji se smatra trenutnim vrhuncem njegove glumačke karijere. Uloga u ovom filmu donela mu je nominaciju za brojne prestižne nagrade, uključujući Oskara, Zlatni globus, BAFTU i Nagradu Udruženja glumaca za najbolju sporednu mušku ulogu.

    Hok se 1. maja 1998. venčao sa glumicom Umom Terman koju je upoznao na snimanju filma Gataka 1996. Imaju dvoje dece - kćerku Maju (rođena 1998) i sina Levona (rođen 2002). Razišli su se 2003. zbog tvrdnji da je Hok bio neveran, a brakorazvodna parnica okončana je u avgustu 2005.

    Hok je u junu 2008. oženio Rajan Hok (devojačko prezime Šohjuz) koja je na kratko radila kao dadilja njegove dece pre nego što je diplomirala na Univerzitetu Kolumbija. Imaju dve kćerke - Klementin Džejn (rođena 2008) i Indijanu (rođena 2011).

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Explorers (1985)
    2. Lion's Den (1988)
    3. Dead Poets Society (1989)
    4. Dad (1989)
    5. White Fang (1991)
    6. Mystery Date (1991)
    7. A Midnight Clear (1992)
    8. Waterland (1992)
    9. Rich in Love (1992)
    10. Alive (1993)
    11. Reality Bites (1994)
    12. Floundering (1994)
    13. White Fang 2: Myth of the White Wolf (1994)
    14. Quiz Show (1994)
    15. Before Sunrise (1995)
    16. Search and Destroy (1995)
    17. Gattaca (1997)
    18. Great Expectations (1998)
    19. The Newton Boys (1998)
    20. The Velocity of Gary* *(Not His Real Name) / The Velocity of Gary (1998)
    21. Joe the King (1999)
    22. Snow Falling on Cedars (1999)
    23. Hamlet (2000)
    24. Waking Life (2001)
    25. Tape (2001)
    26. Training Day (2001)
    27. The Jimmy Show (2001)
    28. Chelsea Walls (2001)
    29. Alias (2001–2006)
    30. Before Sunset (2004)
    31. Taking Lives (2004)
    32. Assault on Precinct 13 (2005)
    33. One Last Thing... (2005)
    34. Lord of War (2005)
    35. Fast Food Nation (2006)
    36. The Hottest State (2006)
    37. Robot Chicken (2001– )
    38. Before the Devil Knows You're Dead (2007)
    39. New York, I Love You (2008)
    40. What Doesn't Kill You (2008)
    41. Brooklyn's Finest (2009)
    42. Staten Island / Little New York (2009)
    43. Daybreakers (2009)
    44. Moby Dick (2011- )
    45. La femme du Vème / The Woman in the Fifth (2011)
    46. Sinister (2012)
    47. Total Recall (2012)
    48. Mea Maxima Culpa: Silence in the House of God (2012)
    49. Before Midnight (2013)
    50. The Purge (2013)
    51. Getaway (2013)
    52. Boyhood (2014)
    53. Predestination (2014)
    54. Cymbeline / Anarchy (2014)
    55. Good Kill (2014)
    56. Ten Thousand Saints / 10,000 Saints (2015)
    57. Sinister 2 (2015)
    58. Maggie's Plan (2015)
    59. Born to Be Blue (2015)
    60. Regression (2015)
    61. Exit Strategy (2015)
    62. In a Valley of Violence (2016)
    63. Invasion! (2016)
    64. The Phenom (2016)
    65. Maudie (2016)
    66. The Magnificent Seven (2016)
    67. Valerian and the City of a Thousand Planets (2017)
    68. First Reformed (2017)
    69. 24 Hours to Live (2017)
    70. Juliet, Naked (2018)
    71. Tonight at Noon
    72. The Kid
    73. Stockholm (2018)
    Izmenjeno od: Shane; 08.08.2018 u 21:51.

  2. Sledeća 6 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 00:35.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2018 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1