+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    5.750
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    1.051
    Pohvaljen 62.200 puta u 5.232 postova
    Moć reputacije
    592

    Bora Djordjevic / Bora Đorđević

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Bora Djordjevic / Bora Đorđević

    IMDb



    Borisav "Bora" Đorđević (rođen 1. novembra 1952. u Čačku), poznat i kao Bora Čorba, je pevač rok grupe Riblja Čorba od njenog osnivanja 1978. Popularnost grupe je rasla zahvaljujući provokativnim društveno-orijentisanim pesmama, što je prouzrokovalo da on postane jedan od najkontroverznijih muzičara u Jugoslaviji. Nakon početka građanskog rata u bivšoj Jugoslaviji, Đorđević je bio pristalica srpskih vojnika u Republici Srpskoj i Republici Srpskoj Krajini. Bio je i veliki protivnik vlasti Slobodana Miloševića. Član je Gradskog odbora DSS-a.. Nakon političkih promena u Srbiji, bio je neko vreme na poziciji savetnika ministra kulture u Vladi Srbije 2004, ali je već sledeće godine bio prinuđen da podnese ostavku, nakon što je optužio novinare televizije B92 i nazvao ih "izdajničkom stokom''. Bio je oženjen Draganom Đorđević sa kojom ima sina Borisa. Borisav i Dragana su se sporazumno razveli 5. februara 2007, a Borisav joj je ostavio stan u kojem su živeli. Dragana Đorđević je izvršila samoubistvo 23. marta 2007. Po drugi put se oženio dvadesetšest (neki izvori kažu dvadesetosam) godina mlađom Rudničankom Aleksandrom. Venčanje je obavljeno na Rudniku, 18. novembra 2009. Aleksandru je upoznao tokom turneje po SAD-u. Nakon četiri godine je i ovaj brak okončan. 27. septembra 2012. dobio je titulu četničkog vojvode.

    Komponovao je muziku za filmove ''Jugovizija zadar'', ''Tamna je noć'', ''Ivan'', ''Rondo'', ''Tridesetdva kvadrata'', ''Na lepom plavom Dunavu'', a neke od pesama Riblje Čorbe su se našle u nekim od naših najpoznatijih filmova kao što su: ''Vukovar, jedna priča'', ''Tesna koža'', ''Na lepom plavom Dunavu'', ''Nije nego'', ''Laf u srcu'' itd.

    Kao glumac se pojavljuje u desetak domaćih filmova i serija uglavnom u epizodnim ulogama.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)

    Filmografija:

    1. Nije nego (1978)
    2. Ulicni pevaci (1981)
    3. Osvajanje srece (1983)
    4. Ljubav je hleb sa devet kora (1990)
    5. Sekula se opet zeni (1991)
    6. Ivan (1996)
    7. Nasa mala redakcija (2002)
    8. Akcija Tigar (2002)
    9. Siroti mali hrcki 2010 (2003)
    10. Sejtanov ratnik (2006)
    11. Povratak (2016)




    Izmenjeno od: Shane; 22.04.2018 u 20:47.

  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora mir-lav:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 15:02.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1