+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.525
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.887
    Pohvaljen 44.451 puta u 9.334 postova
    Moć reputacije
    1274

    Vefik Hadzismajlovic / Vefik Hadžismajlović

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Vefik Hadzismajlovic / Vefik Hadžismajlović

    IMDb



    Vefik Hadžismajlović, ugledni reditelj i historičar umjetnosti.

    Režiji se posvetio 60-ih godina prošlog stoljeća. Isprva je radio animirane kratkometražne filmove, a kasnije igrane i dokumentarne, u kojima je ostavio najsnažniji trag.

    Kao jedan od protagonista tzv. sarajevske škole dokumentarnog filma zaokupljali su ga isključivo savremeni motivi, a u njegovim dokumentarcima diferenciraju se dva tematska kruga - o sudaru starog i novog.

    Dobitnik je nagrade Udruženja filmskih radnika BiH "Ivica Matić" za doprinos bh. filmu.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Skopaljska dolina (1955)
    2. Gradim, gradis... (1963)
    3. William Shakespeare (1964)
    4. Nokturno (1964)
    5. Cuprije (1965)
    6. Djaci pjesaci (1966)
    7. Smjena (1966)
    8. So (1967)
    9. Putevi (1967)
    10. Neka druga ruka (1967)
    11. U kafani (1969)
    12. Dva zakona (1969)
    13. Na koju stranu (1970)
    14. Energoinvest danas (1970)
    15. Sanjari (1971)
    16. Na objedu (1972)
    17. Prijateljstvo (1974)
    18. Dvije polovine srca (1982)

    Izmenjeno od: Shane; 03.05.2018 u 21:10.



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 10:41.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1