+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Top poster precious avatar
    Datum registracije
    12.02.2013
    Postovi
    2.146
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    4.338
    Pohvaljen 4.427 puta u 1.716 postova
    Moć reputacije
    227

    Dennis Farina / Denis Farina

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Dennis Farina / Denis Farina

    IMDb



    Dennis Farina (February 29. 1944 – July 22. 2013) je bio Američko-Italijanski glumac i bivši policajac Čikaga. Bio je karakterističan glumac, često u ulogama policajca ili člana organizovane bande. Njegove najpoznatije filmske uloge su one u kojima glumi člana organizovane bande, poput Jimmy Serranoa i u komedijama Midnight Run I Ray "Bones" Barboni u Get Shorty. Glumio je u televizijskim emisijama kao Lieutenant Mike Torello u Crime Story I kao NYPD Ddetektiv Joe Fontana u Law & Order. Takodje je bio domaćin i narator u novoj verziji Unsolved Mysteries. Poslednja velika uloga bila je u HBO's Luck

    Rani život

    Rođen je u ČIkagu u državi Ilinois. Otac Joseph Farina, je bio lekar Sicilijanskog porekla oženjen Amerikankom Yolandom Donati . Imao je tri brata i tri sestre. Pre nego što je postao glumac , služio je tri godine u Američkoj vojsci, a zatim 18. godina u Čikaškoj policiji u odeljenju za provale , od 1967. do 1985. godine

    Karijera

    Počeo je da radi kao policijski konsultat za direktora Michaela Manna, što je dovelo do toga da mu Man dodeli malu ulogu u filmu Thief iz 1981. godine. Farina je prve filmske uspehe postigao u filmovima koji su bazirani na Čikagu ,kao sto su Code of Silence, a 1985. Chuck Norris fillm I u pozorištu , pre nego što ga je Mann odabrao za seriju Crime Story, koja se emitovala na NBCu od 1986-88. Farina je prethodno glumio člana bande Alberta Lombardu u Manovoj televizijskoj seriji Miami Vice. Kasnije je imao jednu malu ulogu u Buddy Faro,seriji o privatnom detektivu.

    Dve , od njegove najpoznatijih filmskih uloga su : Jimmy Serrano, šef bande u Midnight Run, i Ray "Bones" Barboni rival Chili Palmer u Get Shorty.Takođe je glumio FBI-aj agenta Jack Crawforda u prvom krimi filmu Hannibal Lecter. Drugi filmovi uključuju uloge u filmu režisera Stevena Spielberga Saving Private Ryan u kome je glumio potpukovnika Voltera Andersona , kao i u filmovima :Striking Distance, Another Stakeout, Snatch, The Mod Squad, Reindeer Games, Men of Respect, Big Trouble I Out of Sight. Vodeću mušku ulogu,zajedno sa Bette Midler,imao je u romantičnoj komediji, što predstavlja prvu ulogu koja ga je odvojila od ranijih žanrova i to u komediji That Old Feeling, režisera Carl Reinera iz 1997. Godine.

    Farina je imao njuha za komediju. Osvoji o je nagradu ,,American Comedy Award,, za ulogu u filmu Get Shorty. 2002.godine se pojavio u komediji Stealing Harvard, u ulozi džangrizavog tasta. Njegov glas je bio vrlo karakterističan , pa je Farina svoj glas pozajmio za ulogu boksera koji je postao superheroj, Wildcat u Justice League Unlimited. Rane 2013. godine , pozajmio je glas crtanom liku , ocu od Daffy Duckove devojke u The Looney Tunes Show i glumio samog sebe u animiranoj seriji Family Guy u epizodi "The Most Interesting Man in the World’’.

    Porodični život

    Godine 1970. se oženio Patricijom Farina. Iz braka imaju tri sina: Dennisa Juniora , Michaela i Josepha. Joseph je takodje glumac.Ima dve unuke Brianna i Olivia i četiri unuka Michaela, Tyler, Matthewa i Erica. Razveli su se posle deset godina braka . Posle razvoda je živeo sa dugogodišnjom devojkom Marianne Cahill u Čikagu.

    Farina je bio doživotni fan ‘’Chicago Cubs-a ’’.

    Hapšenje

    Farina je uhapšen 11. maja 2008 zbog nošenja napunjenog pištolja, na aerodromu u Los Andjelesu. Priveden je u policiju nakon čega mu je određena kaucija u vrednosti od 25.000 $ . Farina se pravdao da je zaboravio da je pištolj napunjen i da nije ni planirao da ga upotrebi u avionu. Nakon što je policija ustanovila da je pištolj ne registrovan , kaucija je povećana na 35.000 $.

    U julu 2008. je sklopio sporazum o priznanju krivice sa javnim tužiocem i biva osuđen na dve godine zatvora.

    Dennis Farina je preminuo 22. juna 2013. godine od posledica plućne embolije. Sahranjen je na ''Mount Carmel" groblju u Ilinoisu.

    Wikipedia

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Filmografija:

    1. Thief (1981)
    2. Through Naked Eyes (1983)
    3. Hard Knox (1984)
    4. American Playhouse (1981– )
    5. Hardcastle and McCormick (1983–1986)
    6. Hunter (1984–1991)
    7. Code of Silence (1985)
    8. Remington Steele (1982–1987)
    9. Final Jeopardy (1985)
    10. Lady Blue (1985–1986)
    11. Triplecross (1986)
    12. Jo Jo Dancer, Your Life Is Calling (1986)
    13. The Birthday Boy (1986)
    14. Manhunter (1986)
    15. Jack and Mike (1986–1987)
    16. Six Against the Rock (1987)
    17. Crime Story (1986–1988)
    18. Midnight Run (1988)
    19. Open Admissions (1988)
    20. China Beach (1988–1991)
    21. The Case of the Hillside Stranglers (1989)
    22. Miami Vice (1984–1990)
    23. Blind Faith (1990)
    24. People Like Us (1990)
    25. Men of Respect (1990)
    26. Perfect Crimes (1991)
    27. Drug Wars: The Cocaine Cartel (1992)
    28. Mac (1992)
    29. We're Talkin' Serious Money (1992)
    30. Cruel Doubt (1992)
    31. Street Crimes (1992)
    32. Tales from the Crypt (1989–1996)
    33. The Disappearance of Nora (1993)
    34. Another Stakeout (1993)
    35. Romeo Is Bleeding (1993)
    36. Striking Distance (1993)
    37. A Stranger in the Mirror (1993)
    38. One Woman's Courage (1994)
    39. The Corpse Had a Familiar Face (1994)
    40. Little Big League (1994)
    41. Bonanza: Under Attack (1995)
    42. Out of Annie's Past (1995)
    43. Get Shorty (1995)
    44. Eddie (1996)
    45. That Old Feeling (1997)
    46. Bella Mafia (1997)
    47. Out of Sight (1998)
    48. Saving Private Ryan (1998)
    49. The Mod Squad (1999)
    50. Reindeer Games (2000)
    51. Bad Seed (2000)
    52. Buddy Faro (1998– )
    53. Snatch (2000)
    54. Sidewalks of New York (2001)
    55. Big Trouble (2002)
    56. Stealing Harvard (2002)
    57. In-Laws (2002-2003)
    58. Paparazzi (2004)
    59. Scrambled Eggs (2004)
    60. Law & Order: Trial by Jury (2005–2006)
    61. Empire Falls (2005– )
    62. Justice League (2001–2006)
    63. Law & Order (1990–2010)
    64. You Kill Me (2007)
    65. Purple Violets (2007)
    66. The Grand (2007)
    67. Bagboy (2007)
    68. Bottle Shock (2008)
    69. What Happens in Vegas (2008)
    70. Knucklehead (2010)
    71. The Last Rites of Joe May (2011)
    72. Luck (2011–2012)
    73. Doc McStuffins (2012– )
    74. New Girl (2011– )
    75. Authors Anonymous (2014)
    76. Lucky Stiff (2014)
    Izmenjeno od: lisani; 03.09.2018 u 13:08.

  2. Sledeća 3 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora precious:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 14:53.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1