+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.117
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    13.000
    Pohvaljen 12.512 puta u 3.016 postova
    Moć reputacije
    336

    Richard Gere / Ričard Gir

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Richard Gere / Ričard Gir

    IMDb



    Ričard Tifani Gir (engl. Richard Tiffany Gere rođen 31. avgusta 1949), američki filmski glumac.

    Rodom iz Filadelfije, odrastao je na očevoj farmi u blizini grada Sirakjuz u saveznoj državi Njujork. Već u školskim danima se počeo baviti glumom u školskoj pozorišnoj grupi. Svira nekoliko instrumenata (klavir, gitara, truba). Sportska stipendija mu je omogućila studiranje filozofije na univerzitetu u Masačusetsu.

    Glumačku karijeru započeo je 1969. i to raznim ulogama u brodvejskim produkcijama, a na filmu je debitovao 1975. godine. Ali tek 1980. godine se proslavio u Američkom žigolu. Njegov izgled i talent za karakterne uloge glavni su mu adut, pa tako dobija redovno uloge, ali nikada nije osvojio Oskara.

    Nagrađen Zlatnim globusom (mjuzikl ili komedija) u filmu Čikago, 2003. godine.

    Wikipedia

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Filmografija:

    1. Chelsea D.H.O. (1973)
    2. Report to the Commissioner (1975)
    3. Strike Force (1975)
    4. Baby Blue Marine (1976)
    5. Kojak (1973–1978)
    6. Looking for Mr. Goodbar (1977)
    7. Days of Heaven (1978)
    8. Bloodbrothers (1978)
    9. Yanks (1979)
    10. American Gigolo (1980)
    11. An Officer and a Gentleman (1982)
    12. Breathless (1983)
    13. The Honorary Consul / Beyond the Limit (1983)
    14. The Cotton Club (1984)
    15. King David (1985)
    16. Power (1986)
    17. No Mercy (1986)
    18. Miles from Home (1988)
    19. Internal Affairs (1990)
    20. Pretty Woman (1990)
    21. Hachi-gatsu no kyôshikyoku / Rhapsody in August (1991)
    22. Final Analysis (1992)
    23. Sommersby (1993)
    24. And the Band Played On (1993)
    25. Mr. Jones (1993)
    26. Intersection (1994)
    27. First Knight (1995)
    28. Primal Fear (1996)
    29. Red Corner (1997)
    30. The Jackal (1997)
    31. Runaway Bride (1999)
    32. Autumn in New York (2000)
    33. Dr. T and the Women (2000)
    34. The Mothman Prophecies (2002)
    35. Unfaithful (2002)
    36. Chicago (2002)
    37. Freedom: A History of Us (2003– )
    38. Shall We Dance (2004)
    39. Bee Season (2005)
    40. The Hoax (2006)
    41. The Flock (2007)
    42. The Hunting Party (2007)
    43. I'm Not There. (2007)
    44. Nights in Rodanthe (2008)
    45. Brooklyn's Finest (2009)
    46. Hachi: A Dog's Tale (2009)
    47. Amelia (2009)
    48. The Double (2011)
    49. Arbitrage (2012)
    50. Movie 43 (2013)
    51. Cosmos: A Spacetime Odyssey (2014– )
    52. Henry & Me (2014)
    53. Time Out of Mind (2014)
    54. The Second Best Exotic Marigold Hotel (2015)
    55. The Benefactor (2015)
    56. Norman: The Moderate Rise and Tragic Fall of a New York Fixer (2016)
    57. The Dinner (2017)
    58. Three Christs (2017)
    Izmenjeno od: lisani; 24.04.2018 u 12:50.

  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 14:26.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1