+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.441
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.368
    Pohvaljen 43.346 puta u 9.262 postova
    Moć reputacije
    1266

    Milan Strljic / Milan Štrljić

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Milan Strljic / Milan Štrljić

    IMDb



    Milan Štrljić (Tordinci, 22. mart 1952) je hrvatski i jugoslovenski glumac. Nastupio je u preko 60 filmova i odigrao stotinak uloga u TV serijama i u pozorištu. Otac je glumice Ive Štrljić.

    Godine 1962. seli se u Split gde upisuje klasičnu gimnaziju. Nakon završene gimnazije upisuje glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Posle nekoliko sporednih uloga, 1978. dobija glavnu ulogu u filmu Okupacija u 26 slika. Popularnost je stekao ulogom u TV seriji Velo misto te ulogom Laufera u TV seriji Nepokoreni grad. Početkom 1991. dobija ulogu u TV seriji Bolji život. Pred kraj snimanja dolazi do rata u Hrvatskoj, tako da se vraća u Hrvatsku. Od 1996. počinje glumiti u hrvatskim filmovima, a 2002. postaje direktor Splitskog kazališta.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Prvi splitski odred (1972)
    2. Poznajete li Pavla Plesa? (1975)
    3. Sinovi (1975)
    4. Balada o jednoj zastavi (1976)
    5. Drugovi mornari, Zdravo! (1976)
    6. Letaci velikog neba (1977)
    7. Ljubav i bijes (1978)
    8. Bosko Buha (1978)
    9. Okupacija u 26 slika (1978)
    10. Vucari Donje i Gornje Polace (1978)
    11. Pucanj u sljiviku preko reke (1978)
    12. Bosko Buha (1978– )
    13. Osma ofanziva (1979– )
    14. Svetozar Markovic (1980)
    15. Vreme, vodi (1980)
    16. Velo misto (1980– )
    17. Visoki napon (1981)
    18. Svetozar Markovic (1980– )
    19. Ono moje ponocno sunce (1981)
    20. Nepokoreni grad (1981– )
    21. Zalazak sunca (1982)
    22. Stranstvovanje (1982)
    23. Sablazan (1982)
    24. Savamala (1982)
    25. Savamala (1982– )
    26. Hocu zivjeti (1982)
    27. Mrtvi se ne vracaju (1983– )
    28. Zamke (1983– )
    29. Igmanski mars (1983)
    30. Snohvatice (1983)
    31. Maturanti (Pazi sta radis) (1984)
    32. Zadarski memento (1984)
    33. Opasni trag (1984)
    34. Balkanski spijun (1984)
    35. Groznica ljubavi (1984)
    36. Hajducki gaj (1985– )
    37. Crveni i crni (1985)
    38. Bal na vodi (1985)
    39. U zatvoru (1985)
    40. Jedna polovina dana (1985)
    41. Misija majora Atertona (1986– )
    42. Heroj ulice (1986)
    43. Lovac protiv topa (1986)
    44. Covek u srebrnoj jakni (1987– )
    45. Hajde da se volimo (1987)
    46. Pogresna procena (1987)
    47. Lutalica (1987)
    48. Lager Nis (1987)
    49. Kraljeva zavrsnica (1987)
    50. Vuk Karadzic (1987– )
    51. Trideset konja (1988)
    52. Sulude godine (1988)
    53. Da Capo (1988)
    54. Cetrdeset osma - Zavera i izdaja (1988– )
    55. Suncokreti (1988)
    56. Spijun na stiklama (1988)
    57. Specijalna redakcija (1989– )
    58. Balkan ekspres 2 (1989)
    59. Plavi, plavi! (1989)
    60. Balkan ekspres 2 (1989– )
    61. Uros blesavi (1989)
    62. Rodjaci iz Lazina (1989– )
    63. Nedeljom od devet do pet (1989)
    64. Le grand ruban (Truck) (1990)
    65. Gluvi barut (1990)
    66. Vozovi bez osmeha (1990)
    67. Cudna noc (1990)
    68. Hajde da se volimo 3 (1990)
    69. Sumnjivo lice (1990)
    70. Pokvarenjak (1990)
    71. Kolubarska bitka (1990)
    72. Bolji zivot (1987–1991)
    73. Brod plovi za Sangaj (1991)
    74. Rodjen kao ratnik (1994)
    75. Teatar u Srba (1991– )
    76. Prepoznavanje (1996)
    77. Tri muskarca Melite Zganjer (1998)
    78. Kanjon opasnih igara (1998)
    79. Dubrovacki suton (1999)
    80. Blagajnica hoce ici na more (2000)
    81. Majstor (2001)
    82. Novo doba (2002– )
    83. Nasi i vasi (2000– )
    84. Fine mrtve djevojke (2002)
    85. Ne dao Bog veceg zla (2002)
    86. Doktor ludosti (2003)
    87. Slucajna suputnica (2004)
    88. Treseta (2006)
    89. Ljubavni zivot domobrana (2009)
    90. Cirkus Columbia (2010)
    91. Josef (2011)
    92. Loza (2011– )
    93. Larin izbor (2011– )
    94. Ruza vjetrova (2011– )
    95. Pocivali u miru (2013– )
    96. Hitac (2013)
    97. Tijardovic (2013– )
    98. I godina nova 2015 (2014)
    99. Kud puklo da puklo (2014– )
    100. Goran (2016)
    101. Zlatni dvori (2016– )
    102. Na granici (2018–2019)
    Izmenjeno od: Shane; 29.04.2018 u 20:47.



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 15:39.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1