+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.524
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.887
    Pohvaljen 44.450 puta u 9.334 postova
    Moć reputacije
    1274

    Stanislav Tomic / Stanislav Tomić

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Stanislav Tomic / Stanislav Tomić

    IMDb



    Stanislav Tomić rođen je 1972. godine. Diplomirao je filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Režirao je kratki igrani film Promašaj (2001) koji je osvojio nagradu Jelena Rajković na Danima hrvatskog filma i jednosatni igrani film Otac (2005), a nakon toga nekoliko TV-serija od kojih se posebno ističu Dobre namjere. Filmovi su mu prikazani na brojnim festivalima, u Sarajevu, Motovunu, Teheranu, Obehausenu, Edinburghu, Münchenu, Sieni, Varšavi, Trstu i drugdje. Godine 2011. režirao je svoj prvi dugometražni igrani film, ratnu dramu Josef.

    Stanislav je autor više od 40 dokumentarnih filmova među kojima su i Graditelj brodova (2007), Delta (2006) i Noć kristala (2005). Krajem 1990-ih, zajedno s Daliborom Matanićem i Tomislavom Rukavinom režirao je dokumentarce Metropola (1998), BAG (1999) i Sretno! (1999) koji su bili zapaženi zbog specifičnog humora i estetike.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Cement, umker, kokain: potjera (1994)
    2. Sretno (1998)
    3. Bag (1999)
    4. Promasaj (2000)
    5. Hrvati u Austriji (2003)
    6. Ljubav u zaledju (2005– )
    7. Otac (2005)
    8. Dobre namjere (2007–2008)
    9. Hitna 94 (2008– )
    10. Josef (2011)
    11. Tata od formata (2011)
    12. Zora dubrovacka (2013– )
    13. Kud puklo da puklo (2014– )
    14. Samo ti pricaj (2015– )
    15. Transmania / A Twisted Game (2016)
    16. Lavina / The Avalanche (2017)
    17. Na granici (2018–2019)
    Izmenjeno od: Shane; 09.10.2018 u 16:30.



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 09:04.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1