+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.524
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.887
    Pohvaljen 44.451 puta u 9.334 postova
    Moć reputacije
    1274

    Faruk Sokolovic / Faruk Sokolović

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Faruk Sokolovic / Faruk Sokolović

    IMDb



    Rođen je 18.09.1952. godine u Sarajevu. Godine 1976. je diplomirao režiju u klasi prof. dr. Josipa Lečića. Od tada pa do 1982. godine režira preko 20 pozorišnih predstava na scenama BiH i bivše Jugoslavije. Od 1982. godine pa do početka rata, na Televiziji Sarajevo režira desetine TV drama i filmova različitih žanrova. Od igranih TV filmova zapaženi su: "Provincija u pozadini" prema prozi Hasana Kikića, "Inat", prema prozi Zije Dizdarevića, a od TV serija: "Sarajevske priče". Pred sam rat režira i TV film "Majstori mraka", po romanu Azema Vlasija. U toku rata (1992-1996) na TV BiH realizuje niz projekata, između ostalih i dokumentarni film "Heroj", a u produkciji Mebius filma snima igrane TV serije "Sarajevo bluz" i "Pismo". Godine 1997. po vlastitom scenariju snima dokumentarni film "Mersid iz Srebrenice", zatim film o kulturnoj baštini Bosne i Hercegovine "Zapis o Bosni". Dve godine kasnije režira dugometražni igrani film "Tunel", realizovan u produkciji Mebius filma, producentskoj kući sa kojom je realizovao i "Mliječni put".

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Provincija u pozadini (1984)
    2. Srebrena lisica (1985)
    3. Ja sam starinski ormar (1986)
    4. Ne znate vi Martina (1987)
    5. Zagubljen govor (1988– )
    6. Inat (1988)
    7. Majstori mraka (1990)
    8. Sarajevske price (1991– )
    9. San (1997)
    10. Tunel (2000)
    11. Mlijecni put (2000)
    12. Crna hronika (2004– )
    13. Mikrofon je vas (2006– )
    14. Tata i zetovi (2006– )
    15. Viza za buducnost (2002– )
    16. Pecat (2008– )
    17. Foliranti (2011– )

    Izmenjeno od: Shane; 23.04.2018 u 22:34.



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 09:50.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1