+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.441
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.368
    Pohvaljen 43.343 puta u 9.262 postova
    Moć reputacije
    1266

    Vojislav Milasevic / Vojislav Milašević

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Vojislav Milasevic / Vojislav Milašević

    IMDb



    Milašević je rođen 1932. u Cetinju, a u Sarajevo je došao na studij filozofije.

    Profesionalnu karijeru započeo je kao pomoćni režiser u Narodnom pozorištu u Sarajevu, a u „Bosna-filmu“ je radio kao tonski montažer.

    Na Televiziji Sarajevo, kao režiser, debitovao je 1963. emisijom „Dođite na razgovor u Lenjinovu 10“.

    U svojoj bogatoj umjetničkoj karijeri Vojislav Mili Milašević režirao je mnogobrojne pozorišne predstave, festivale, TV emisije, kao i TV drame “Pijesak”, “Odluka”, „Stare granice očeva imanja”, “Ženska priča”, te “Grozdanin kikot”.

    Ljubitelji malih ekrana će ga pamtiti po nezaboravnom dječijem serijalu „Djetinstvo mladosti“ (1979.), seriji „Priče iz fabrike – Osam stotina žena“ (1985.), te humorističkom serijalu „Viza za budućnost“ (2003.- 2004.).

    Na prvom festivalu JRT-a na Bledu dobio je prvu nagradu za emisiju „Don Kihot“, a za TV dramu „Krivda“ osvojio je prvu nagradu na posljednjem festivalu JRT-a 1989.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Uvrijedjeni covjek (1972)
    2. Rodjendan (1973)
    3. Odluka (1976)
    4. Posjeta (1977)
    5. Mene mladu za stara (1977)
    6. Ivana Markisina (1977)
    7. Slucajni krajputasi (1978)
    8. Djetinjstvo mladosti (1979– )
    9. Price iz fabrike (1985– )
    10. Zenska prica (1987)
    11. Stare granice ocevog imanja (1989)
    12. Krivda (1989)
    13. Viza za buducnost (2002– )

    Izmenjeno od: Shane; 04.05.2018 u 18:19.



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 14:57.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1