+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Top poster Derek Trotter avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    Nelson Mandela House, Peckam
    Postovi
    2.078
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    2.117
    Pohvaljen 3.962 puta u 1.326 postova
    Moć reputacije
    219

    Robert Carlyle / Robert Karlajl

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Robert Carlyle / Robert Karlajl

    IMDb



    Rodio se u Glazgovskoj četvrti Maryhill, kao sin Elizabeth, zaposlenice autobusne kompanije i Josepha, soboslikara i dekoratera. Otac Joe odgojio ga je nakon što ih je majka napustila kada je imao 4 godine. U 21. godini počeo se zanimati za glumu i upisao akademiju. Oženjen je i ima troje dece.

    Sa Kraljevske škotske akademije za umetnost i muziku je diplomirao. 1991. godine u 30. godini zajedno sa četvoricom prijatelja osniva glumačku družinu i dobiva manju ulogu u seriji "The Bill".

    Vrlo se brzo iskazao kao nadareni glumac, pa je do sada snimio trideset i jedan film. Snimao je i za televiziju. Njegove najbolje uloge su: psihopata Francis Begbie u filmu "Trainspotting", Gaz u filmu "The Full Monty" (dobio je nagradu BAFTA), i kao Adolf Hitler u biografskom filmu.

    Snimao je filmove sa velikim glumcima, kao što su Samuel L. Jackson, Rhys Ifans, Pierce Brosnan, Tom Wilkinson. On je kriv zašto Samuel L. Jackson voli fudbalski klub Liverpool.

    Pre Jednom davno, glumio je Dr Nicholasa Rusha u seriji "SGI: Stargate Universe".

    Robert je poznat kao osoba koja ozbiljno pristupa poslu. Potpuno se uživljava u ulogu. Kad je trebao glumiti vozača autobusa, išao je na vozački ispit za kategoriju autobusa. Za ulogu Hitlera, slušao je sva dela Richarda Wagnera.
    U filmu "28 nedelja posle" u pripremi za scenu zaraze virusom, udarao je glavom o prozor s ojačanim staklom, pa ga je glava bolela tri dana.
    Izjavio je da mu je najmlađi sin dao inspiraciju za Ramplstilskinov glas.
    Omiljen Dizni lik mu je patuljak Tupko.
    Kada je imao 17 godina radio je kao mesar.
    Rekao je da ne bi znao šta bi drugo radio kada ne bi bio glumac.
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Arena (1975– )
    2. Taggart (1983–2010)
    3. Silent Scream (1990)
    4. The Bill (1984–2010)
    5. Riff-Raff (1991)
    6. Advocates II (1992)
    7. Tender Blue Eyes (1992)
    8. Screenplay (1986–1993)
    9. 99-1 (1994– )
    10. Being Human (1994)
    11. Priest (1994)
    12. Marooned (1994)
    13. Cracker (1993–1996)
    14. The Last Ten Minutes (1995)
    15. Go Now (1995)
    16. Trainspotting (1996)
    17. Carla's Song (1996)
    18. Hamish Macbeth (1995–1997)
    19. The Full Monty (1997)
    20. Face (1997)
    21. Looking After Jo Jo (1998– )
    22. Plunkett & Macleane (1999)
    23. Ravenous (1999)
    24. The World Is Not Enough (1999)
    25. Angela's Ashes (1999)
    26. The Beach (2000)
    27. There's Only One Jimmy Grimble (2000)
    28. To End All Wars (2001)
    29. Formula 51 (2001)
    30. Once Upon a Time in the Midlands (2002)
    31. Black and White (2002)
    32. Hitler: The Rise of Evil (2003)
    33. Gunpowder, Treason & Plot (2004)
    34. Marilyn Hotchkiss' Ballroom Dancing & Charm School (2005)
    35. The Mighty Celt (2005)
    36. Class of '76 (2005)
    37. Dead Fish (2005)
    38. Human Trafficking (2005– )
    39. Eragon (2006)
    40. Born Equal (2006)
    41. Eragon (2006)
    42. Flood (2007)
    43. 28 Weeks Later (2007)
    44. The Last Enemy (2008– )
    45. Stone of Destiny (2008)
    46. Summer (2008)
    47. 24 (2008)
    48. I Know You Know (2008)
    49. Zig Zag Love (2009)
    50. The Unloved (2009)
    51. The Tournament (2009)
    52. Castlevania: Lords of Shadow (2010)
    53. SGU Stargate Universe (2009–2011)
    54. California Solo (2012)
    55. Castlevania: Lords of Shadow - Mirror of Fate (2013)
    56. Castlevania: Lords of Shadow 2 (2014)
    57. The Legend of Barney Thomson / Legenda o Barniju Tompsonu (2015)
    58. Once Upon a Time (2011-2016)
    59. T2 Trainspotting 2 (2017)
    Izmenjeno od: Shane; 07.03.2018 u 22:58.
    This time next year we'll be millionaires

  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Derek Trotter:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 03:54.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1