+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1


 1. #1
  Forum admin Мрвица avatar
  Datum registracije
  24.12.2012
  Lokacija
  fastserbia.com
  Postovi
  3.253
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  13.732
  Pohvaljen 13.880 puta u 3.169 postova
  Moć reputacije
  351

  Robert De Niro / Robert De Niro

  Svet filma (Synopsis & Filmografija)
  Robert De Niro / Robert De Niro

  IMDb  Robert de Niro, junior (engl. Robert De Niro, Jr.; rođen 17. avgusta, 1943. u Njujorku) je američki filmski glumac.

  Njegova prva glavna uloga je uloga u filmu Bang the Drum Slowly. Godine 1974. glumi mladog don Vita Korleonea i uloga u tom filmu mu donosi Oskara za najboljeg sporednog glumca. Poznat je po svojoj dugogodišnjoj saradnji sa filmskim režiserom Martinom Skorsezeom. Ta saradnja je počela 1973. ulogom u filmu Opasne ulice, a za ulogu Džejka La Mote u Skorsezeovom Razjarenom biku bio je nagrađen Oskarom za najboljeg glumca 1980. godine. Za Oskara je bio nominovan za uloge u Skorsezeovim filmovima Taksista (1976) i Rt Straha (1991), takođe je bio nominovan i za uloge u filmu Lovac na jelene (1978) i u filmu Buđenja (1990). Poznat je i kao učenik poznate glumačke škole koju je vodila glumica Stela Adler. Sebe smatra Italo-Amerikancem i ima italo-američki naglasak, iako je samo njegov čukundeda italijanskog porekla.

  Rana karijera

  De Niro je rođen u Njujorku, kao sin Roberta de Nira, starijeg, apstraktnog ekspresionističkog slikara, vajara i pesnika italijanskog porekla (De Nirov čukundeda je bio italijanski imigrant iz sela Ferazano, Molize), i Virdžinije Admiral, takođe slikarke. Oni su se sreli na časovima slikanja kod Hansa Hofmana u Provinstaunu, Masačusets. Roditelji su mu se razveli kad je imao dve godine. Njegov biograf Džon Bakster tvrdio je da je njegov otac bio homoseksualac i da je bio u odnosima sa pesnikom Robertom Dankanom, dramskim piscem Tenesijem Vilijamsom i slikarom Džeksonom Polokom.

  De Niro je prvo pohađao Little Red School House a kasnije ga je majka upisala na Visoku školu muzike i umetnosti u Njujorku. Napustio ju je kad je imao 13 godina i priružio se uličnoj bandi u Maloj Italiji gde je zaradio nadimak Bobby Milk (Bobi Mlekce) zahvaljujući svojoj svom belom tenu. Zatim se posvadio s ocem, iako su se kasnije pomirili kada je, u 18 godina, otišao za Pariz da vrati oca kući, koji je počeo da pati od depresije. De Niro je pohađao Konzervatorijum Stele Adler, kao i Glumački studio Lija Strasberga (iako je De Niro došao u sukob sa Strasbergovim metodama, a svoje članstvo je koristio samo zarad profesionalnog prestiža). Sa 16 godina pojavio se u Čehovljevom Medvedu.

  Filmska karijera

  Prvu značajnu saradnju imao je u 20. godini sa Brajanom de Palmom 1963. kad se pojavio u filmu Venčanje; taj film, međutim, nije izašao do 1969. Većinu šezdesetih je proveo radeći u pozorišnim radionicama i of-Brodvej produkcijama. Igrao je malu ulogu u francuskom filmu Tri sobe na Menhetnu, (Three Rooms in Manhattan, 1965) a ponovo je radio sa De Palmom u filmovima Pozdravi iz 1968. i Zdravo, mama iz 1970. godine.

  Privukao je pažnju javnosti 1973. godine ulogom bolesnog hvatača „Jenkija“ u Lakše malo s bubnjevima. Iste godine započeo je plodnu saradnju sa Skorsizom nezaboravnom ulogom malog mafijaškog prevaranta „Džoni Boja“ u filmu Zle ulice, u kome je Harvi Kajtel glumio „Čarlija“. Sledila je izuzetno uspešna saradnja glumca i režisera u filovima kao što su Taksista (1976), Njujork, Njujork (1977), Razjareni bik (1980), Kralj komedije (1983), Dobri momci (1990), Rt straha (1991) i Kazino (1995). U ovim filmovima De Niro je uglavnom glumio šarmantne „sociopate“. „Taksista“ je posebno značajan za De Nirovu karijeru; mitska uloga Trevisa Bikla izbacila ga je u zvezde i zauvek povezala De Nirovo ime s poznatim Biklovim monologom "You talkin' to me?" („Meni kažeš?“).

  Godine 1978. De Niro je igrao „Majkla Vronskog“ u slavnom filmu o Vijetnamskom ratu Lovac na jelene. Druga značajna uloga bila je u filmu Serđa Leonea Bilo jednom u Americi u kome je glumio jevrejskog gangstera „Dejvida 'Tupavog' Aronsona“ (1984). Od sredine osamdesetih De Niro je počeo povremeno da glumi komične role i postigao je veliki uspeh i u tom žanru filmovima kao što su Brazil (1985), Ponoćna trka (1988), Wag the Dog (1997), Gangster pod stresom (1999), Gangster pod stresom 2 (2002), Upoznaj moje roditelje (2000) i Upoznajte Fokerove (2004).

  U kasnim devedesetim De Niro je počeo da ulaže u područje Tribeka u Njujorku, ustanovljavajući filmski studio i filmski festival. De Niro je kasnije priznao da je neke ispodprosečne filmove, koje je snimio u devedesetim, snimao samo da bi obezbedio novčanu podršku ovom dobrotvornom poduhvatu.

  Osvojio je dva „Oskara“: kao najbolji glumac za ulogu u Razjarenom biku i za sporednu ulogu u filmu Kum, drugi deo.

  Zanimljivo je da su De Niro i Marlon Brando jedini par glumaca koji su dobili nagrade glumeći isti lik: Brando za ulogu starog Don Vita Korleonea (iako je nagradu odbio) u filmu Kum, dok je De Niro kasnije dobio nagradu za ulogu mladog Vita u filmu Kum, drugi deo. Brando i De Niro nisu radili zajedno na sceni sve do filma Skor (Pogodak, 2001). De Niro se u stvari prijavio za ulogu Sonija u prvom „Kumu“ ali je uloga dodeljena Džejmsu Kanu. Kada je režiser Frensis Ford Kopola pripremao „Kuma 2“ setio se De Nira i znao da će on da glumi mladog Vita Korleonea.

  Hvaljen zbog svoje posvećenosti ulogama, De Niro se udebljao 27 kilograma i uzimao časove iz boksa da bi portretisao Džejka LaMotu u Razjarenom biku, sastrugao zube zbog filma Rt straha i naučio da svira saksofon zbog filma Njujork, Njujork.

  De Nira smatraju veštim posmatračem fizičkih pokreta i detalja i zato je perfekcionista. Često ga upoređuju s drugom glumačkom ikonom Al Paćinom, s kojim je glumio u „Kumu 2“ 1974. i filmu Vrelina 1995 i u filmu ``Opravdano ubistvo 2006.

  U sledećem projektu videćemo ovog raznovrsnog glumca s obe strane kamere u filmu Добри пастир (2006), koji De Niro režira i u kome glumi zajedno s Metom Dejmonom i Anđelinom Džoli. Film će obeležiti povratak glumca Džoa Pešija, koji je bio van scene skoro deceniju, u maloj ulozi. Očekuje se da će film biti jedan od favorita za Oskara 2006.

  Lični život

  De Niro se dvaput ženio. Ima usvojenu kćerku Drinu (ime joj je dao po reci Drini[1]) i sina Rafaela iz prvog braka s Dijanom Abot, i dva sina, Džulijana Henrija i Arona Kendrika iz dugotrajne veze s bivšim foto modelom Tuki Smit. Dečaci blizanci su začeti oplodnjom in vitro. Rafael, bivši glumac, sada je u poslu sa nekretninama u Njujorku. Krajem 2004. De Niro se ponovo oženio svojom drugom ženom, Grejs Hajtauer, bivšom stjuardesom. Njihov sin Eliot je rođen 1998. Bračni par je kratko posle toga podneo zahtev za razvod, navodno zbog neslaganja oko, između ostalog, De Nirovog „radoholizma“. Ova brakorazvodna parnica nikad nije zvanično okončana.

  De Niro i Grejs žive u Njujorku gde su se ponovo venčali. De Niro ima odranija mesta stanovanja na istočnoj i zapadnoj strani Menhetna.

  De Niro, čiji su preci sa očeve strane emigrirali iz Italije, trebalo je da dobije počasno italijansko državljanstvo na Filmskom festivalu u Veneciji u septembru 2004. Međutim, Red sinova Italije u Americi uložio je protest italijanskom premijeru Berluskoniju tvrdeći da je De Niro naneo štetu ugledu Italijana i Italo-Amerikanaca jer ih stalno predstavlja kao kriminalce. Ministar kulture Đulijano Urbani odbio je te prigovore i svečanost je odložena za oktobar u Rimu. Rasprave su se ponovo razbuktale kada se De Niro nije pojavio na dva medijska događaja tog oktobra u Italiji. To je podgrejalo špekulacije da on zapravo ne želi tu počast. De Niro je to negirao, opravdavajući svoje nepojavljivanje „ozbiljnim komunikacijskim problemima“ koji nisu na vreme otklonjeni, tvrdeći da je „poslednja stvar koju bih uradio da uvredim nekoga. Ja volim Italiju.“ Urbani se nada da će uskoro uručiti priznanje, iako nije određen tačan datum. Iako u De Nirovim venama teče i irska, nemačka, holandska i francusko-britanska krv), on je izjavio da se identifikuje „više sa svojim italijanskim delom, nego s ostalima.“

  De Niro je verni simpatizer Demokratske stranke i verbalno je podržao Al Gora na predsedničkim izborima 2000. i Džona Kerija 2004. Godine 1998. lobirao je u kongresu protiv smenjivanja predsednika Klintona (on je lični prijatelj porodice Klinton), a u avgustu 2004. objavio je da neće da primi počasno italijansko državljanstvo lično da ne bi obeshrabrio Italijane koji žive u Americi da ne glasaju za Kerija, što je izazvalo dalje rasprave oko te počasti.

  Iako je otkriven 2003, De Niro je držao u tajnosti da ima rak prostate, ali se veruje da se podvrgao prostatektomiji.

  Nagrade

  • 1974. Oskar - Najbolji sporedni glumac - Kum 2
  • 1980. Oskar - Najbolji glavni glumac - Razjareni bik
  • 1981. Zlatni globus - Najbolji glavni glumac (drama) - Razjareni bik


  Zanimljivosti

  • De Niro je suvlasnik otmenog restorana „Rubikon“ u San Francisku, zajedno sa Frensisom Fordom Kopolom i Robinom Vilijamsom.
  • De Niro je visok 180 cm.
  • De Niro je levoruk.
  • Poreklom je Italijan.
  • Veliki je prijatelj glumca Džoa Pešija.
  • Veliki je prijatelj i sa Novakom Đokovićem


  Wikipedia
  Svet filma (Synopsis & Filmografija)


  Filmografija:

  1. Encounter (1965)
  2. Trois chambres à Manhattan / Three Rooms in Manhattan (1965)
  3. Les jeunes loups / Young Wolves (1968)
  4. Greetings (1968)
  5. The Wedding Party (1969)
  6. Sam's Song (1969)
  7. Bloody Mama (1970)
  8. Hi, Mom! (1970)
  9. Jennifer on My Mind (1971)
  10. Born to Win (1971)
  11. The Gang That Couldn't Shoot Straight (1971)
  12. Bang the Drum Slowly (1973)
  13. Mean Streets (1973)
  14. The Godfather: Part II (1974)
  15. Taxi Driver (1976)
  16. Novecento (1976)
  17. The Last Tycoon (1976)
  18. New York, New York (1977)
  19. The Godfather: A Novel for Television (1977– )
  20. The Deer Hunter (1978)
  21. Raging Bull (1980)
  22. True Confessions (1981)
  23. The King of Comedy (1982)
  24. Once Upon a Time in America (1984)
  25. Falling in Love (1984)
  26. Brazil (1985)
  27. The Mission (1986)
  28. Angel Heart (1987)
  29. The Untouchables (1987)
  30. Dear America: Letters Home from Vietnam (1987)
  31. Midnight Run (1988)
  32. Jacknife (1989)
  33. We're No Angels (1989)
  34. Stanley & Iris (1990)
  35. Goodfellas (1990)
  36. Awakenings (1990)
  37. Guilty by Suspicion (1991)
  38. Backdraft (1991)
  39. Cape Fear (1991)
  40. Mistress (1992)
  41. Night and the City (1992)
  42. Mad Dog and Glory (1993)
  43. This Boy's Life (1993)
  44. A Bronx Tale (1993)
  45. Mary Shelley's Frankenstein (1994)
  46. Les cent et une nuits de Simon Cinéma (1995)
  47. Casino (1995)
  48. Heat (1995)
  49. The Fan (1996)
  50. Sleepers (1996)
  51. Marvin's Room (1996)
  52. Cop Land (1997)
  53. Wag the Dog (1997)
  54. Jackie Brown (1997)
  55. Great Expectations (1998)
  56. Ronin (1998)
  57. Analyze This (1999)
  58. Flawless (1999)
  59. The Adventures of Rocky & Bullwinkle (2000)
  60. Men of Honor (2000)
  61. Meet the Parents (2000)
  62. 15 Minutes (2001)
  63. The Score (2001)
  64. Showtime (2002)
  65. City by the Sea (2002)
  66. Analyze That (2002)
  67. Godsend (2004)
  68. Shark Tale (2004)
  69. Meet the Fockers (2004)
  70. The Bridge of San Luis Rey (2004)
  71. Hide and Seek (2005)
  72. Extras (2005–2007)
  73. Arthur et les Minimoys (2006)
  74. The Good Shepherd (2006)
  75. Stardust (2007)
  76. What Just Happened (2008)
  77. Righteous Kill (2008)
  78. Everybody's Fine (2009)
  79. Machete (2010)
  80. Stone (2010)
  81. Little Fockers (2010)
  82. 30 Rock (2006–2013)
  83. Manuale d'am3re (2011)
  84. Limitless (2011)
  85. Killer Elite (2011)
  86. New Year's Eve (2011)
  87. Red Lights (2012)
  88. Being Flynn (2012)
  89. Freelancers (2012)
  90. Silver Linings Playbook (2012)
  91. The Big Wedding (2013)
  92. Killing Season (2013)
  93. The Family (2013)
  94. Last Vegas (2013)
  95. American Hustle (2013)
  96. Saturday Night Live (1975– )
  97. Grudge Match (2013)
  98. The Bag Man (2014)
  99. The King of Comedy: Deleted and Extended Scenes (2014)
  100. The Intern (2015)
  101. Ellis (2015)
  102. The Audition (2015)
  103. Heist (2015)
  104. Joy (2015)
  105. Dirty Grandpa (2016)
  106. Honeymoon with Harry
  107. The Wizard of Lies (2017)
  108. Hands of Stone (2016)
  109. The Comedian (2017)
  110. The Wizard of Lies (2017)
  111. Saturday Night Live (1975– )
  112. Joker (2019)
  113. The Irishman (2019)
  114. War with Grandpa (2020)
  115. The Comeback Trail (post-production) (2020)
  116. Killers of the Flower Moon (filming) (2021)
  117. After Exile (pre-production)
  118. Untitled De Niro/Ramirez/Jakubowicz Project (announced)
  Izmenjeno od: lisani; 24.05.2020 u 23:19.

 2. Sledeća 6 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Мрвица:Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

 • Vi ne možete postavljati nove teme
 • Vi možete postavljati odgovore
 • Vi ne možete postavljati priloge
 • Vi ne možete menjati vaše poruke
 •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 10:01.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2020 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1