+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Top poster Lucky Strike avatar
    Datum registracije
    02.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    4.449
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    9.418
    Pohvaljen 25.284 puta u 4.732 postova
    Moć reputacije
    466

    Leslie Nielsen / Lesli Nilsen

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Leslie Nielsen / Lesli Nilsen

    IMDb



    Leslie William Nielsen, OC (Regina, Saskatchewan, 11. februar 1926. - 28. novembar 2010.) bio je kanadsko-američki komičar i glumac. Najpoznatiji je po ulogama u filmovima "Ima li pilota u avionu?" i trilogiji "Goli pištolj".

    Rodjen je u mestu Regina, kanadska pokrajina Saskatchewan. Otac Ingvard bio je Danac i Kanađanin, a majka Maybelle, bila je Velšanka. Njegov brat Erik bio je zamenik kanadskog premijera tokom 1980-ih, a Leslie je nećak pokojnog glumca Jeana Hersholta. Nakon što je završio srednju školu, priključio se Kanadskom vazduhoplovstvu, gde je jednu godinu služio kao repni strelac, ali nije video borbe u Drugom svjetskom ratu.

    Nakon rata, našao je posao kao disc jockey na jednoj radio stanici u Calgaryu. Tamo je radio jedno vrijeme, a zbog talenta primjećen je, te je dobijao uloge pripovjedanja u dokumentarcima i reklamama. Sam se osvrnuo na to razdoblje rekavši da "tu nije bilo mnogo zlata, dobijali smo od 75 do 100 dolara po emisiji".

    Već 1950. godine imao je 50 nastupa u raznim oblicima glumačkog posla. Pojavio se i u jednoj seriji imena "Zabranjeni planet", naučnoj fantastici gde je glumio kapetana svemirskog broda.

    Tokom karijere snimio je mnogo filmova, sa različitim uspjesima i kod kritike i kod publike. Jedan je kritičar rekao da oni koji ga vole ne gledaju filmove nakon "Ima li pilota u avionu?" i trilogije "Goli pištolj".

    Ipak istakao se velikim talentom. Snimio je jedan film koji je režirao Mel Brooks, u kojem je glumio potomka grofa Drakule. U jednoj sceni Mel glumi ubicu vampira imenom Van Helsing.

    Nielsen je odlikovan Redom Kanade, a ženio se 4 puta. Iz drugog braka ima dvoje dece. U jednom, nedavnom, intervjuu izjavio da ima poteškoća sa sluhom. Obožava igrati golf, te je o tome snimio i 4 videokasete. Ipak, još je jako vitalan i glumački aktivan. Po humoru mu je sličan i George Gaynes.

    Wikipedia

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Filmografija:

    1. Actor's Studio (1948–1950)
    2. Stage 13 (1950– )
    3. The Trap (1950– )
    4. The Clock (1949–1952)
    5. The Magnavox Theatre (1950– )
    6. Sure As Fate (1950–1951)
    7. Starlight Theatre (1950–1951)
    8. Out There (1951–1952)
    9. The Philco Television Playhouse / The Philco-Goodyear Television Playhouse (1948–1956)
    10. CBS Television Workshop (1952– )
    11. Lights Out (1946–1952)
    12. Short Short Dramas (1952–1953)
    13. Goodyear Television Playhouse / Goodyear Playhouse (1951–1957)
    14. Suspense (1949–1954)
    15. Tales of Tomorrow (1951–1953)
    16. Skipper of the Skies (1953)
    17. The Big Story (1949–1959)
    18. The Web (1950–1954)
    19. Armstrong Circle Theatre (1950–1963)
    20. Medallion Theatre (1953–1954)
    21. Kraft Television Theatre / Kraft Theatre (1947–1958)
    22. The Man Behind the Badge (1953–1955)
    23. Love Story (1954– )
    24. Danger (1950–1955)
    25. Justice (1954–1956)
    26. Studio One / Studio One in Hollywood (1948–1958)
    27. Robert Montgomery Presents (1950–1957)
    28. Ransom! (1956)
    29. Forbidden Planet (1956)
    30. The Vagabond King (1956)
    31. The Opposite Sex (1956)
    32. Hot Summer Night (1957)
    33. Tammy and the Bachelor (1957)
    34. The Sheepman (1958)
    35. Climax! (1954–1958)
    36. First Performance (1955–1958)
    37. Folio (1955–1959)
    38. Playhouse 90 (1956–1961)
    39. Rawhide (1959–1965)
    40. Goodyear Theatre (1957–1960)
    41. Startime (1959–1960)
    42. The Untouchables (1959–1963)
    43. Moment of Fear (1960– )
    44. Thriller (1960–1962)
    45. General Electric Theater (1953–1962)
    46. Naked City (1958–1963)
    47. The Islanders (1960–1961)
    48. General Motors Presents / Encounter (1952–1961)
    49. Alfred Hitchcock Presents (1955–1962)
    50. The New Breed (1961–1962)
    51. Festival (1960– )
    52. Route 66 (1960–1964)
    53. Channing (1963–1964)
    54. The Alfred Hitchcock Hour (1962–1965)
    55. The Nurses / The Doctors and the Nurses (1962–1965)
    56. Night Train to Paris (1964)
    57. See How They Run (1964)
    58. The Fugitive (1963–1967)
    59. Wagon Train (1957–1965)
    60. Daniel Boone (1964–1970)
    61. The Defenders (1961–1965)
    62. Voyage to the Bottom of the Sea (1964–1968)
    63. Kraft Suspense Theatre (1963–1965)
    64. Harlow (1965)
    65. Dark Intruder (1965)
    66. Peyton Place (1964–1969)
    67. Ben Casey (1961–1966)
    68. The Loner (1965–1966)
    69. The Wild Wild West (1965–1969)
    70. Convoy (1965– )
    71. Dr. Kildare (1961–1966)
    72. The Farmer's Daughter (1963–1966)
    73. Run for Your Life (1965–1968)
    74. The Plainsman (1966)
    75. Beau Geste (1966)
    76. Code Name: Heraclitus (1967)
    77. Bob Hope Presents the Chrysler Theatre (1963–1967)
    78. Bonanza (1959–1973)
    79. Gunfight in Abilene (1967)
    80. Disneyland / Walt Disney's Wonderful World of Color (1954–1992)
    81. The Reluctant Astronaut (1967)
    82. Judd for the Defense (1967–1969)
    83. Counterpoint (1967)
    84. Rosie! (1967)
    85. Cimarron Strip (1967–1968)
    86. It Takes a Thief (1968–1970)
    87. The Man from U.N.C.L.E. (1964–1968)
    88. Shadow Over Elveron (1968)
    89. How to Steal the World (1968)
    90. Dayton's Devils (1968)
    91. Companions in Nightmare (1968)
    92. Gunsmoke (1955–1975)
    93. Trial Run (1969)
    94. The Big Valley (1965–1969)
    95. How to Commit Marriage (1969)
    96. The Virginian (1962–1971)
    97. Change of Mind (1969)
    98. Four Rode Out (1970)
    99. The Bold Ones: The Protectors (1969–1970)
    100. The Name of the Game (1968–1971)
    101. Night Slaves (1970)
    102. The Aquarians (1970)
    103. Hauser's Memory (1970)
    104. The Red Skelton Show / The Red Skelton Hour (1951–1971)
    105. Bracken's World (1969–1970)
    106. Incident in San Francisco (1971)
    107. Monty Nash (1971– )
    108. Night Gallery (1969–1973)
    109. The Resurrection of Zachary Wheeler (1971)
    110. Sarge (1971–1972)
    111. Bearcats! (1971– )
    112. Medical Center (1969–1976)
    113. They Call It Murder (1971)
    114. Norman Corwin Presents (1972– )
    115. The Mod Squad / Mod Squad (1968–1973)
    116. Assignment: Vienna (1972– )
    117. The Poseidon Adventure (1972)
    118. M*A*S*H (1972–1983)
    119. Snatched (1973)
    120. The Letters (1973)
    121. The Bold Ones: The New Doctors (1969– )
    122. Amanda Fallon (1973)
    123. The Return of Charlie Chan (1973)
    124. The F.B.I. (1965–1974)
    125. Barnaby Jones (1973–1980)
    126. ...And Millions Die! (1973)
    127. Can Ellen Be Saved? (1974)
    128. The Evil Touch (1973– )
    129. The Streets of San Francisco (1972–1977)
    130. Hawaii Five-O (1968–1980)
    131. The Manhunter (1974–1975)
    132. Ironside (1967–1975)
    133. Kojak (1973–1978)
    134. The Rookies (1972–1976)
    135. Kung Fu (1972–1975)
    136. Lucas Tanner (1974–1975)
    137. Cannon (1971–1976)
    138. Columbo (1971–2003)
    139. Swiss Family Robinson (1975–1976)
    140. S.W.A.T. (1975–1976)
    141. Brinks: The Great Robbery (1976)
    142. Project: Kill (1976)
    143. Grand Jury (1976)
    144. Day of the Animals (1977)
    145. Viva Knievel! (1977)
    146. The Amsterdam Kill (1977)
    147. Lucan (1977–1978)
    148. Sixth and Main (1977)
    149. What Really Happened to the Class of '65? (1977–1978)
    150. Little Mo (1978)
    151. The Mad Trapper (1978)
    152. The Dawson Patrol (1978)
    153. The Albertans (1979)
    154. Institute for Revenge (1979)
    155. Backstairs at the White House (1979– )
    156. Vega$ (1978–1981)
    157. The Love Boat (1977–1987)
    158. Riel (1979)
    159. City on Fire (1979)
    160. OHMS (1980)
    161. Fantasy Island (1977–1984)
    162. The Chisholms (1979– )
    163. The Littlest Hobo (1979–1985)
    164. Airplane! (1980)
    165. Prom Night (1980)
    166. Aloha Paradise (1981– )
    167. A Choice of Two (1981)
    168. Twilight Theater (1982)
    169. Creepshow (1982)
    170. Wrong Is Right (1982)
    171. Police Squad! (1982)
    172. Airplane II: The Sequel (1982)
    173. Foxfire Light (1982)
    174. The Night the Bridge Fell Down (1983)
    175. Cave In! (1983)
    176. The Creature Wasn't Nice (1983)
    177. Shaping Up (1984– )
    178. Hotel (1983–1988)
    179. Finder of Lost Loves (1984–1985)
    180. Blade in Hong Kong (1985)
    181. The Ray Bradbury Theater / The Ray Bradbury Theatre (1985–1992)
    182. Striker's Mountain (1985)
    183. 227 (1985–1990)
    184. Murder Among Friends (1985)
    185. Reckless Disregard (1986)
    186. The Patriot (1986)
    187. Soul Man (1986)
    188. Murder, She Wrote (1984–1996)
    189. Race for the Bomb (1987– )
    190. Highway to Heaven (1984–1989)
    191. Nightstick (1987)
    192. Fatal Confession: A Father Dowling Mystery (1987)
    193. Home Is Where the Hart Is (1987)
    194. Nuts (1987)
    195. Who's the Boss? (1984–1992)
    196. Dangerous Curves (1988)
    197. The Naked Gun: From the Files of Police Squad! (1988)
    198. Day by Day (1988–1989)
    199. The Railway Dragon (1989)
    200. Repossessed (1990)
    201. The Naked Gun 2½: The Smell of Fear (1991)
    202. All I Want for Christmas (1991)
    203. Flesh 'n' Blood (1991– )
    204. Chance of a Lifetime (1991)
    205. The Golden Girls (1985–1992)
    206. Herman's Head (1991–1994)
    207. Surf Ninjas (1993)
    208. Digger (1993)
    209. Evening Shade (1990–1994)
    210. Naked Gun 33 1/3: The Final Insult (1994)
    211. S.P.Q.R. 2000 e 1/2 anni fa / S.P.Q.R.: 2,000 and a Half Years Ago (1994)
    212. Katie and Orbie (1994– )
    213. Rent-a-Kid (1995)
    214. Mr. Willowby's Christmas Tree (1995)
    215. Dracula: Dead and Loving It (1995)
    216. Harvey (1996)
    217. Spy Hard (1996)
    218. National Geographic Video: The Savage Garden (1997)
    219. Family Plan (1997)
    220. Mr. Magoo (1997)
    221. Safety Patrol (1998)
    222. Wrongfully Accused (1998)
    223. Due South (1994–1999)
    224. Pirates: 3D Show (1999)
    225. 2001: A Space Travesty (2000)
    226. Santa Who? (2000)
    227. Pumper Pups (2000– )
    228. Camouflage (2001)
    229. Liography (2001– )
    230. Kevin of the North / Chilly Dogs (2001)
    231. Men with Brooms (2002)
    232. Scary Movie 3 (2003)
    233. Noël Noël (2003)
    234. Chilly Beach (2003– )
    235. The Nutcracker and the Mouseking (2004)
    236. Zeroman (2004– )
    237. Odd Job Jack (2003– )
    238. Scary Movie 4 (2006)
    239. Music Within (2007)
    240. Robson Arms (2005–2008)
    241. Superhero Movie (2008)
    242. An American Carol (2008)
    243. Slap Shot 3: The Junior League (2008)
    244. Stan Helsing (2009)
    245. Spanish Movie (2009)
    246. Stonerville (2011)

    Izmenjeno od: mir-lav; 09.05.2017 u 09:22.

  2. Sledeća 5 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Lucky Strike:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 00:53.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1