+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.523
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.885
    Pohvaljen 44.433 puta u 9.332 postova
    Moć reputacije
    1274

    Milan Gutovic / Milan Gutović

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Milan Gutovic / Milan Gutović

    IMDb



    Milan „Lane“ Gutović (Umka, Beograd, 11. avgust 1946) je srpski filmski, televizijski i pozorišni glumac.

    Milan je rođen u Umci gradskom naselju Beograda, 11. avgusta 1946. Završio Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju y Beogradu i 1967. godine došao u Jugoslovensko dramsko pozorište. Živi u Beogradu, Kumodražu sa suprugom Biljanom ima ćerku Milicu i sinove Janka i Spasoja.

    Igrao je u predstavama „Protekcija“, „Kad su cvetale tikve“, „Buba u uhu“, „Za kim zvono zvoni“, „Pučina“, „Kolubarska bitka“, „Valjevska bolnica“, „Narodni poslanik“ itd. Neke od tih uloga donele su mu Sterijinu nagradu, „Ćurana“ na „Danima komedije“ u Jagodini, nagradu „Zoran Radmilović“ i nekoliko godišnjih nagrada JDP. Poslednjih deceniju i više igra svoj „Kabare“ sa kojim je gostovao širom sveta.

    Filmsku karijeru započinje 1968. godine u filmu Radoša Novakovića Bekstva, nakon koje je usledio bogati kinematografski opus. Veće sporedne i epizodne uloge je igrao u nekoliko filmova kao što su SB zatvara krug i Povratak otpisanih. Prvu glavnu ulogu igra 1979 u filmu Miće Miloševića Drugarčine koji ga je angažovao i 1981 za film Laf u srcu čiji su scenario pisali Siniša Pavić i Ljiljana Pavić gde se epizodno pojavio kao Srećko Šojić i uloga se osim gledaocima dopala i Siniši Paviću i Mići Miloševiću. Godinu dana kasnije, odlučuju da njegov lik prošire i snimaju film Tesna koža, gde je sa Nikolom Simićem igrao jednu od glavnih uloga i koja je doživela enormnu gledanost. Te zbog toga snimaju nastavke 1987, 1988, 1991. Osim toga veće i glavne uloge ostvaruje i u filmovima Erogena zona, Debeli i mršavi,Crna Marija, Majstor i Šampita i Špijun na štiklama.

    Prvu veću ulogu na televiziji ostvaruje 1971. u seriji Siniše Pavića Diplomci. Veću popularnost stiče kao Đan Karlo Maroti u Boljem životu i Dragoslav u Otvorenim vratima. Nastupio je u više od 400 epizoda serije Pustolov, koja je emitovana na RTS-u, kao program za decu i mlade. Najveću popularnost na televiziji je stekao 2006. godine u televizijskoj seriji Bela lađa kada je ponovo zaigrao lik Srećka Šojića iz Tesne kože koji je igrao do 2011.

    Bio je voditelj i autor nekoliko emisija i kratkih humorističko-satiričnih priloga na Televiziji Pink, TV Foks i RTS. Njegove najpoznatije emisije su Oralno doba i Ne može da škodi.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Oh, divljino (1967)
    2. Visocka hronika (1967– )
    3. Bekstva (1968)
    4. Maksim naseg doba (1968– )
    5. Neverovatni cilinder Nj. V. kralja Kristijana (1968)
    6. Velicanstveni rogonja (1969)
    7. Put gospodina Perisona (1969)
    8. Preko mrtvih (1969)
    9. Plava Jevrejka (1969)
    10. Mladici i devojke 2 (1969– )
    11. Leci na rudu (1969)
    12. Kod zelenog papagaja (1969)
    13. Hajde da se igramo (1969)
    14. Lepa parada (1970)
    15. Protekcija (1970)
    16. Omer i Merima (1970)
    17. Nasi maniri (1970)
    18. Krunisanje (1970)
    19. Izgubljeni sin (1970)
    20. Francuski bez muke (1970)
    21. Diplomci (1971– )
    22. Sudjenje Floberu (1971)
    23. Devojka sa Kosmaja (1972)
    24. Selo bez seljaka (1970–1973)
    25. Tragovi crne devojke (1972)
    26. Prozdrljivost (1972)
    27. Poraz (1972)
    28. Musa iz cirkusa (1972)
    29. Dorcolska posla (1972)
    30. Buba u uhu (1972)
    31. Amfitrion 38 (1972)
    32. Obraz uz obraz (1972– )
    33. Sutjeska (1973)
    34. Brauningova verzija (1973)
    35. Pozoriste u kuci (1972–1984)
    36. Od danas do sutra (1973– )
    37. Dubravka (1973)
    38. Bela kosulja (1973)
    39. SB zatvara krug (1974)
    40. Bataljon je odlucio (1974)
    41. Meri Rouz (1974)
    42. Lepeza (1975– )
    43. Tena (1975)
    44. Zivot je lep (1975– )
    45. Sinovi (1975)
    46. Nagrada godine (1975)
    47. Povratak otpisanih (1976)
    48. Prvi garnizon (1976)
    49. Morava 76 (1976– )
    50. Beogradska deca (1976)
    51. Usijane glave (1977– )
    52. Michelangelo Buonaroti (1977)
    53. Cast mi je pozvati vas (1976– )
    54. Pod istragom (1977)
    55. Jedan dan (1977)
    56. Povratak otpisanih (1976– )
    57. Gospodja ministarka (1978)
    58. Profesionalci (1977– )
    59. Maska (1978)
    60. Srecna porodica (1979)
    61. Drugarcine (1979)
    62. Ivan Goran Kovacic (1979)
    63. Bilo, pa proslo (1980– )
    64. Erogena zona (1981)
    65. Svetozar Markovic (1980– )
    66. Sedam sekretara SKOJ-a (1978– )
    67. Laf u srcu (1981)
    68. Kir Janja (1981)
    69. Gazija (1981)
    70. Berlin kaputt (1981)
    71. 500 kada (1981)
    72. Srecna porodica (1979– )
    73. Cetvrtak umesto petka (1982)
    74. Tesna koza (1982)
    75. Stenica (1982)
    76. Krojaci dzinsa (1982)
    77. Osvajanje srece (1983– )
    78. Sumrak (1983)
    79. Razvojni put Bore Snajdera (1983)
    80. Jos ovaj put (1983)
    81. Ulicni pevaci (1984– )
    82. Celovecernji the Kid (1984)
    83. Uvek sa vama (1984–1986)
    84. Ne tako davno (1984– )
    85. Sedefna ruza (1984– )
    86. Formula 1 (1984–1986)
    87. Debeli i mrsavi (1985)
    88. Indijsko ogledalo (1985)
    89. Daj mi krila jedan krug (1985– )
    90. Smeker (1986)
    91. Crna Marija (1986)
    92. Frka (1986– )
    93. Rodoljupci (1986)
    94. Putujuce pozoriste Sopalovic (1986)
    95. Majstor i Sampita (1986)
    96. Bolji zivot (1987–1991)
    97. Tesna koza 2 (1987)
    98. Dogodilo se na danasnji dan (1987)
    99. Vuk Karadzic (1987– )
    100. Ortaci (1988)
    101. Tesna koza 3 (1988)
    102. Spijun na stiklama (1988)
    103. Poltron (1989)
    104. Boj na Kosovu (1989)
    105. Specijalna redakcija (1989– )
    106. Valjevska bolnica (1990)
    107. Sumnjivo lice (1990)
    108. Pokojnik (1990)
    109. Kolubarska bitka (1990)
    110. Metla bez drske (1989– )
    111. Holivud ili propast (1991)
    112. Tesna koza 4 (1991)
    113. Otvorena vrata (1994– )
    114. Dobro vece, deco (1996–1998)
    115. Kanal Mimo (1998– )
    116. Kod Lude ptice (1998– )
    117. Zajednicko putovanje (2002)
    118. Mali svet (2003)
    119. Ne moze da skodi (2003– )
    120. Te quiero, Radisa (2004)
    121. Sarene kaze (2004– )
    122. Imam nesto vazno da vam kazem (2005)
    123. Uslovna sloboda (2006)
    124. Sedam i po (2006)
    125. Ono nase sto nekad bejase (2007– )
    126. Video Kabare Oralno Doba (2008– )
    127. Balkan Traffic - Übermorgen nirgendwo (2008)
    128. Neki cudni ljudi (2008– )
    129. Sesto culo (2009– )
    130. Zlatno tele (2010)
    131. Bela ladja (2006– )
    132. Mali ljubavni bog (2011)
    133. Mala istorija Srbije (2014– )
    134. Otvorena vrata 2 (2013– )
    135. Nesporazum (2016)
    136. Zona Zamfirova-drugi deo / Zona Zamfirova 2 / Vrati se Zone (2017)



    Pozorištna predstava:
    Izmenjeno od: BanePsy; 03.05.2019 u 19:21.



  2. Sledeća 4 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 20:27.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1