+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.441
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.368
    Pohvaljen 43.343 puta u 9.262 postova
    Moć reputacije
    1266

    Branislav Jerinic / Branislav Jerinić

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Branislav Jerinic / Branislav Jerinić

    IMDb



    Branislav „Ciga“ Jerinić (Kragujevac, 20. mart 1932 — Beograd, 27. jun 2006) je bio srpski glumac i doajen srpskog glumišta.

    U rodnom gradu Kragujevcu završio je gimnaziju, a glumu je studirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu, u klasi profesora Raše Plaovića. Diplomirao je 1954. godine, da bi odmah potom postao član Narodnog pozorišta u Beogradu, kojem je ostao veran do kraja, iako je igrao i u „Ateljeu 212”, „Zvezdara teatru” i na alternativnim beogradskim scenama.

    Samo u Narodnom pozorištu u Beogradu ostvario je bogat umetnički opus: više od stotine značajnih uloga kojima je dokazao svoj veliki, raznovrsni glumački izražajni repertoar. Odigrao je i više zapaženih uloga i u televizijskim dramama i serijama, kao i u filmovima: „Marš na Drinu”, „Bokseri idu u raj”, „Planina gneva”, „Savamala”, „Lazar” i drugim.

    Dobitnik je brojnih nagrada, među kojima su i Nagrada „Raša Plaović”, Statueta „Joakim Vujić”, Sterijina nagrada i druge.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Kroz granje nebo (1958)
    2. Gospodja ministarka (1958)
    3. Pogon B (1958)
    4. Srebrna ledi (1961)
    5. Mars na Drinu (1964)
    6. Tri (1965)
    7. Devojka sa tri oca (1965)
    8. Alergija (1965)
    9. Voz koji nosi naocare (1966)
    10. Njen prvi caj (1966)
    11. Tuga (1966)
    12. Bokseri idu u raj (1967)
    13. Probisvet (1967– )
    14. Visocka hronika (1967– )
    15. Sumnjivo lice (1967)
    16. Optimisticka tragedija (1967)
    17. Neutesni postar (1967)
    18. Kafanica na uglu (1967)
    19. Jelena Cetkovic (1967)
    20. Honorarni kralj (1967)
    21. Gorski car (1968– )
    22. Bekstvo (1968)
    23. Maksim naseg doba (1968– )
    24. Zanati (1968– )
    25. Prvi put s ocem na jutrenje (1968)
    26. Patriota i sin A.D. (1968)
    27. Planinata na gnevot (1968)
    28. Dan odmora jednog govornika (1968)
    29. Samci 2 (1969– )
    30. Bitka na Neretvi (1969)
    31. Potop (1969)
    32. Zigmund Brabender, lovac i ser (1969– )
    33. Sufle (1969)
    34. Podvala (1969)
    35. Obicno vece (1969)
    36. Mesecev izlazak (1969)
    37. Kod zelenog papagaja (1969)
    38. Deset zapovesti (1970– )
    39. Hronika palanckog groblja (1971– )
    40. Vezbe iz gadjanja (1971)
    41. Il maestro e Margherita (1972)
    42. Savonarola i njegovi prijatelji (1972)
    43. Izdanci iz opaljenog grma (1972– )
    44. Musa iz cirkusa (1972)
    45. Opasni susreti (1973– )
    46. Sudjenje Bertoldu Brehtu (1973)
    47. Sluga (1973)
    48. Potomak (1974)
    49. Nasi ocevi (1974)
    50. Jednog lepog, lepog dana (1974)
    51. Prijatelji (1975)
    52. Na putu izdaje (1976– )
    53. Operacija (1977)
    54. Mizantrop (1977)
    55. Cardak ni na nebu ni na zemlji (1978– )
    56. Prva Srpska zeleznica (1979)
    57. Kostana (1980)
    58. Zivotopis (1980)
    59. Interesi (1980)
    60. Husinska buna (1980)
    61. Drug Djavo (1980)
    62. Baza na Dunavu (1981– )
    63. Bandisti (1982)
    64. Price preko pune linije (1981– )
    65. Poslednji cin (1981– )
    66. Savamala (1982)
    67. Savamala (1982– )
    68. Lazar (1984)
    69. Banjica (1984– )
    70. Kostana (1985)
    71. Quo Vadis? (1985– )
    72. Odlazak ratnika, povratak marsala (1986– )
    73. Lo scialo (1987– )
    74. Iznenadna i prerana smrt pukovnika K.K (1987)
    75. Vuk Karadzic (1987– )
    76. Bolji zivot (1987–1991)
    77. Sta radis veceras (1988)
    78. Cetrdeset osma - Zavera i izdaja (1988– )
    79. Roman o Londonu (1988– )
    80. Kako zasmejati gospodara (1988)
    81. Seobe (1989)
    82. Balkan ekspres 2 (1989– )
    83. Violinski kljuc (1990)
    84. Jastuk groba mog (1991– )
    85. Konak (1991)
    86. Tri karte za Hollywood (1993)
    87. Bolje od bekstva (1993)
    88. Teatar u Srba (1991– )
    89. Kraj dinastije Obrenovic (1995– )
    90. Otvorena vrata (1994– )
    91. Znakovi (1995)
    92. Suma (1996)
    93. Gore dole (1996–1997)
    94. Bekstvo (1998)
    95. Golubovica apoteka (1999)
    96. U ime oca i sina (1999)
    97. Nek bude sto bude (1999)
    98. Natasa (2001)
    99. 1 na 1 (2002)
    100. Majstor (2002)
    101. Najbolje godine (2003– )

    Izmenjeno od: TamaraPsy; 30.10.2018 u 17:59.



  2. Sledeća 4 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 15:25.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1