+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.523
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.885
    Pohvaljen 44.435 puta u 9.332 postova
    Moć reputacije
    1274

    Moamer Kasumovic / Moamer Kasumović

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Moamer Kasumovic / Moamer Kasumović

    IMDb



    Moamer Kasumović (rođen 12. decembra 1981) je bosanskohercegovački glumac. Kasumović je rodom iz Crne Gore, ali se preselio u Sarajevo 1996. godine gdje je najprije završio Petu gimnaziju, zatim Akademiju scenskih umjetnosti.

    Prvi glumački honorar Moamer Kasumović dobio je u 21. godini, zaigravši u filmu Srđana Vuletića Ljeto u zlatnoj dolini. Bilo je to njegovo prvo filmsko iskustvo nakon kojeg mu karijera kreće uzlaznom putanjom. Drugi njegov dugometražni film je Dobro uštimani mrtvaci, te kratki filmovi Prva plata i Anđeo i amnezija. Osim u Bosni i Hercegovini, talentiranog glumca je upoznala i TV publika u Hrvatskoj, gdje se također emitira popularna serija Lud, zbunjen, normalan, koju režira Elmir Jukić prema scenariju Feđe Isovića. Publika je imala priliku vidjeti ga i u predstavi Priviđenje iz srebrnog vijeka Almira Bašovića koju je režirao Sulejman Kupusović, u predstavi Cirkus inferno Almira Imširevića koju je režirao Pjer Žalica, te u predstavi Žaba od režisera Elmira Jukića.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Ljeto u zlatnoj dolini (2003)
    2. Prva plata (2005)
    3. Dobro ustimani mrtvaci (2005)
    4. Sex i selo (2005– )
    5. Sve dzaba (2006)
    6. Cuvari noci (2008)
    7. Majka (2009)
    8. Piran-Pirano (2010)
    9. Venuto al mondo (2012)
    10. Price iza diskrecione linije (2012– )
    11. New Year's Eve with Magacin Kabare (2012)
    12. Non-Stop Plavi (2013)
    13. Cefurji raus! (2013)
    14. Dragi bloze (2013– )
    15. Patriot (2013– )
    16. Hiljadarka (2015)
    17. Nasa svakodnevna prica (2015)
    18. Lud, zbunjen, normalan (2007– )
    19. Rodolfo

    Izmenjeno od: Shane; 26.09.2018 u 11:51.




Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 21:58.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1