+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.461
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.832
    Pohvaljen 43.849 puta u 9.293 postova
    Moć reputacije
    1268

    Ivan Bekjarev / Ivan Bekjarev

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Ivan Bekjarev / Ivan Bekjarev

    IMDb



    Ivan Bekjarev (Beograd, 6. april 1946) je srpski filmski i pozorišni glumac makedonskog porekla.

    Roditelji Bekjarevog potiču iz Makedonije. Otac Georgi (Đorđe) je pred Drugi svetski rat došao u Beograd, a majka Radmila (poreklom iz Đevđelije) je u Beograd došla 1945. Ivanov otac je pre rata posrbio svoje prezime u Bećarević, ali ga je nakon Ivanovog rođenja ponovo promenio u Bekjarev, kako bi izbegao neprijatnosti pošto se tako prezivao Boško Bećarević, šef beogradske Specijalne policije koja je sarađivala sa Nemcima tokom rata. Ivanov otac je 1952. službeno premešten u Kraljevo. Posle završteka osnovne škole, upisao je Šestu beogradsku gimnaziju, a zatim i Fakultet dramskih umetnosti. Za prijemni na fakultet spremali su ga Mića Tomić i Olivera Marković. Zajedno sa njim su studirali Josif Tatić i Milan Gutović.

    Prvu ulogu na filmu odigrao je 1967. godine, u filmu „Bokseri idu u raj“, gde je glavnu ulogu tumačio Mija Aleksić.

    Slavu je stekao ulogom Vujkovića u TV seriji „Banjica“ (1984) i Stevice Kurčubića u TV seriji „Bolji život“ (1987, 1990).

    Ivan Bekjarev je bio kandidat za narodnog poslanika na listi Pokreta snaga Srbije na izborima za Narodnu skupštinu Srbije 2007. Dugi niz godina Bekjarev se bavi pedagoškim radom, kao redovni profesor glume na Akademiji umetnosti BK gde je 2001. biran u zvanje vanrednog i 2006. u zvanje redovnog profesora.[3] Njegovi studenti bili su Milan Kalinić, Iva Štrljić, Aleksandra Balmazović, Danijel Nikolić.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Bokseri idu u raj (1967)
    2. U raskoraku (1968)
    3. Sve ce to narod pozlatiti (1968)
    4. Sajam na svoj nacin (1968)
    5. Put gospodina Perisona (1969)
    6. Obicno vece (1969)
    7. Obicna prica (1969)
    8. Leci na rudu (1969)
    9. Kod zelenog papagaja (1969)
    10. Akvarijum (1969)
    11. Levaci (1970– )
    12. Srbija na Istoku (1970)
    13. Protekcija (1970)
    14. Krunisanje (1970)
    15. Sve od sebe (1971– )
    16. Kapetan iz Kepenika (1971)
    17. I Bog stvori kafansku pevacicu (1972)
    18. Slava i san (1972)
    19. Roman sa kontrabasom (1972)
    20. Ne gazite muskatle (1972)
    21. Poslednji (1973)
    22. Otpisani (1974)
    23. Otpisani (1974– )
    24. Manifest za slobodu (1974)
    25. Djavolje merdevine (1975– )
    26. U Orfeumu kod Brane (1975)
    27. Sinovi (1975)
    28. Frontas (1976)
    29. Dzangrizalo (1976)
    30. Vise od igre (1976– )
    31. Crni dani (1977– )
    32. Izbacivac (1978)
    33. Profesionalci (1977– )
    34. Povratak otpisanih (1976– )
    35. Cardak ni na nebu ni na zemlji (1978– )
    36. Pucina (1978)
    37. Otpisani (1978)
    38. Kost od mamuta (1979)
    39. Mahagoni (1979)
    40. Sumnjivo lice (1979)
    41. Gospodin Dimkovic (1979)
    42. Pripovedanja Radoja Domanovica (1979– )
    43. Vruc vetar (1980– )
    44. Odbrana Pere Todorovica (1980)
    45. Sunce (1980)
    46. Pruga na revolucijata (1980)
    47. Bilo, pa proslo (1980– )
    48. Sumrak (1983)
    49. Marija, gde si...? (1983)
    50. Banjica (1984– )
    51. Otkos (1984– )
    52. Crveni i crni (1985)
    53. Zivot je lep (1985)
    54. U zatvoru (1985)
    55. Jack pot (1985)
    56. Smesne i druge price (1986– )
    57. Smeker (1986)
    58. Misija majora Atertona (1986– )
    59. Odlazak ratnika, povratak marsala (1986– )
    60. Neozbiljni Branislav Nusic (1986)
    61. Medved 007 (1986)
    62. Lovac protiv topa (1986)
    63. Krstaski rat u Jugovcu (1986)
    64. Kliment Ohridski (1986)
    65. Srecna nova '49 (1986)
    66. Dobrovoljci (1986)
    67. I to se zove sreca (1987– )
    68. Ivanov (1987)
    69. Bolji zivot: Novogodisnji special (1987)
    70. Cetrdeset osma - Zavera i izdaja (1988– )
    71. Roman o Londonu (1988– )
    72. Novogodisnja prica (1988)
    73. Ranjenik (1988– )
    74. Bolji zivot (1989)
    75. Boj na Kosovu (1989)
    76. Mister Dolar (1989)
    77. Hajde da se volimo 3 (1990)
    78. Sumnjivo lice (1990)
    79. Ljubav je hleb sa devet kora (1990)
    80. Kolubarska bitka (1990)
    81. Das serbische Mädchen (1991)
    82. Bolji zivot (1987–1991)
    83. Mala (1991)
    84. Tuce svilenih carapa (1991)
    85. Noc u kuci moje majke (1991)
    86. Prvi put s ocem na jutrenje (1992)
    87. Knedle sa sljivama (1992)
    88. Juris na skupstinu (1992)
    89. Volim i ja nerandze... no trpim (1992– )
    90. Teatar u Srba (1991– )
    91. Zelja zvana tramvaj (1994)
    92. Kraj dinastije Obrenovic (1995– )
    93. Sve ce to narod pozlatiti (1995)
    94. Dovidjenja u Cikagu (1996)
    95. Srecni ljudi (1993– )
    96. Srecni ljudi: Novogodisnji special (1996)
    97. Dobro vece, deco (1996–1998)
    98. Budjenje proleca (1997)
    99. Bure baruta (1998)
    100. Knez Mihailo (1998)
    101. Dosije 128 (1998)
    102. Mejdan Simeuna Djaka (1999)
    103. Tajna porodicnog blaga (2000)
    104. Il furto del tesoro (2000)
    105. Pronalazaci (2000)
    106. Porodicno blago (1998–2002)
    107. Den serbiske dansker (2001)
    108. I banchieri di Dio (2002)
    109. Il papa buono (2003)
    110. Siroti mali hrcki 2010 (2003)
    111. Poklon za Sanju (2004)
    112. Karadjordje i pozoriste (2004– )
    113. Jelena (2004– )
    114. E ridendo l'uccise (2005)
    115. Zvezde ljubavi (2005)
    116. Flert (2005)
    117. Ljubav, navika, panika (2005–2007)
    118. Optimisti (2006)
    119. Die rote Zora (2008)
    120. Gorki plodovi (2008– )
    121. Zauvijek mlad (2009– )
    122. Medeni mesec (2009)
    123. Kad na vrbi rodi grozdje (2009– )
    124. Beli andjeo (2010)
    125. Dva smo svijeta razlicita (2011– )
    126. Srpska stampa (2014– )
    127. Marko Kraljevic: Fantasticna avantura (2015)
    128. Lud, zbunjen, normalan (2007– )
    129. Glavom kroz zid (2016– )

    Izmenjeno od: Shane; 24.04.2018 u 18:47.



  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 07:05.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1