+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.461
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.832
    Pohvaljen 43.849 puta u 9.293 postova
    Moć reputacije
    1268

    Milan Srdoc / Milan Srdoč

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Milan Srdoc / Milan Srdoč

    IMDb



    Milan Srdoč (Rijeka, 3. januar 1920 — Beograd, 7. januar 1988) je bio srpski filmski glumac. Srdoč je bio jedan od poznatijih komičara u jugoslovenskoj posleratnoj kinematografiji. Umro je u 68. godini.

    Rođen je 3. januara 1920. godine u Rijeci kao sin brodokovača, a odrastao na periferiji Beograda gde je izučio metalostrugarski zanat u brodogradilištu na Čukarici. Amaterski se bavio glumom, a kao dete je već igrao u Nušićevoj „Gospođi ministarki“. Posle tramvajske nesreće, neko vreme igra u Lutkarskom pozorištu u Beogradu; od 1948. u zaječarskom pozorištu, a pedesetih u Beogradskom dramskom pozorištu gde igra manje uloge. Potom igra u Narodnom pozorištu, da bi potom prešao na status slobodnog umetnika i posvetio se filmu i televiziji. Nastupio je u oko četrdeset filmova. Još za njegovog života tada novo naselje u gradu Rijeci je dobilo ime po njemu - Srdoči, jer se razvijalo na području njegovoga rođenja.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Sumnjivo lice (1954)
    2. Veliki i mali (1956)
    3. Subotom uvece (1957)
    4. Potrazi Vandu Kos (1957)
    5. April i detektivi (1958)
    6. Cetiri kilometra na sat (1958)
    7. La tempesta (1958)
    8. Te noci (1958)
    9. Sam (1959)
    10. Osma vrata (1959)
    11. Noci i jutra (1959)
    12. Campo Mamula (1959)
    13. Kirija (1959)
    14. Kota 905 (1960)
    15. Akcija (1960)
    16. Rodjendan u studiju (1960)
    17. Ortaci (1960)
    18. Nebeski odred (1961)
    19. Trka (1961)
    20. Parce plavog neba (1961)
    21. Nas avto (1962)
    22. Sjenka slave (1962)
    23. Licem u lice (1963)
    24. Promaja (1963– )
    25. Zemljaci (1963)
    26. Na slovo, na slovo (1963– )
    27. Novi asistent (1964)
    28. Unter Geiern (1964)
    29. Prometej s otoka Visevice (1964)
    30. Nikoletina Bursac (1964)
    31. Narodni poslanik (1964)
    32. Popodne jednog Fauna (1965)
    33. Funta sa stednje knjizice (1965)
    34. Doci i ostati (1965)
    35. Der Ölprinz (1965)
    36. Old Surehand (1965)
    37. Kod sudije za prekrsaje (1964– )
    38. Do pobedata i po nea (1966)
    39. Dobricina (1966)
    40. Volite se ljudi (1966– )
    41. Nemirni (1967)
    42. Koraci kroz magle (1967)
    43. Palma medju palmama (1967)
    44. Protest (1967)
    45. Nevidni bataljon (1967)
    46. Dezurna ulica (1967– )
    47. Nasa napast domaca (1967)
    48. Divlje seme (1967)
    49. Buducnost sveta (1967)
    50. Parnicari (1967– )
    51. Goli covjek (1968)
    52. Maksim naseg doba (1968– )
    53. Sunce tudjeg neba (1968)
    54. Prevara iz ljubavi (1968)
    55. Novi zivot (1968)
    56. Veliki dan (1969)
    57. Muzikanti (1969– )
    58. Zaobilazni Arcibald (1968– )
    59. Suvisni (1969)
    60. Rastanak (1969)
    61. Kad sam bio vojnik (1969– )
    62. Golubovici (1969)
    63. Burdus (1970)
    64. Draga Irena! (1970)
    65. Devetnaest djevojaka i jedan mornar (1971)
    66. Bubasinter (1971)
    67. Diplomci (1971– )
    68. Hronika palanckog groblja (1971– )
    69. Prosjaci i sinovi (1971– )
    70. Kamiondzije (1972– )
    71. Haus am Meer (1973)
    72. So (1973)
    73. Obraz uz obraz (1972– )
    74. Susedi (1973)
    75. Neven (1973– )
    76. Covik i po (1974– )
    77. Pozoriste u kuci (1972–1984)
    78. Zimovanje u Jakobsfeldu (1975)
    79. Soba sa pet zidova (1975)
    80. Povratak lopova (1975)
    81. Dolje s oruzjem (1975)
    82. Andra i Ljubica (1975)
    83. Giovanni (1976)
    84. Salas u Malom Ritu (1975– )
    85. Kapetan Mikula Mali (1976– )
    86. Samac (1976)
    87. Babino unuce (1976– )
    88. Cast mi je pozvati vas (1976– )
    89. Lude godine (1977)
    90. Povratak otpisanih (1976– )
    91. Punom parom (1978– )
    92. Usijanje (1979)
    93. Pakleni otok (1979)
    94. Nije daleko (1979)
    95. Vruc vetar (1980– )
    96. Doslo doba da se ljubav proba (1980)
    97. Poletarac (1980– )
    98. Poseban tretman (1980)
    99. Dva sanduka dinamita (1980)
    100. Samo za dvoje (1980)
    101. Kruzna putovanja (1980)
    102. Ljubi, ljubi, al' glavu ne gubi (1981)
    103. Duvanski put (1980– )
    104. Sesta brzina (1981)
    105. Baza na Dunavu (1981– )
    106. Celicenje Pavla Pletikose (1981)
    107. Price iz radionice (1981– )
    108. Sijamci (1981– )
    109. Doktorka na selu (1982– )
    110. Twilight Time (1982)
    111. Ucjena (1982)
    112. Hocu zivjeti (1982)
    113. Mrtvi se ne vracaju (1983– )
    114. Kakav deda takav unuk (1983)
    115. Halo taxi (1983)
    116. Osvajanje srece (1983– )
    117. Grgo gre u Pazin (1983)
    118. Idi mi, dodji mi (1983)
    119. Jesen Djuke Drazetica (1983)
    120. Celovecernji the Kid (1984)
    121. Lazar (1984)
    122. Ne tako davno (1984– )
    123. Jaguarov skok (1984)
    124. Prokleta avlija (1984)
    125. Crveni i crni (1985)
    126. Zikina dinastija (1985)
    127. Indijsko ogledalo (1985)
    128. Najlepsi dani u zivotu Ivana Kiseka (1986)
    129. Posljednji skretnicar uzanog kolosijeka (1986)
    130. Druga Zikina dinastija (1986)
    131. Sekula i njegove zene (1986)
    132. Razvod na odredjeno vreme (1986)
    133. Od zlata jabuka (1986)
    134. Medved 007 (1986)
    135. Hajde da se volimo (1987)
    136. Vuk Karadzic (1987– )
    137. Ortaci (1988)
    138. Neka cudna zemlja (1988)

    Izmenjeno od: mir-lav; 05.08.2019 u 18:25.



  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 07:00.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1