+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.461
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.832
    Pohvaljen 43.849 puta u 9.293 postova
    Moć reputacije
    1268

    Radmila Savicevic / Radmila Savićević

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Radmila Savicevic / Radmila Savićević

    IMDb



    Radmila Savićević (8. februar 1926 — 8. novembar 2001) je bila srpska pozorišna, filmska i televizijska glumica.

    Karijeru je počela 1946, a prvi film snimila 1961. godine kada je u filmu Višnja na Tašmajdanu igrala razrednog starešinu. Popularnost stiče kao Violeta u Kamiondžijama, devojka zaljubljena u Paju Čuturu (Pavle Vuisić), i kao baka Vuka u Pozorištu u kući. Godine 1976. snima TV seriju Babino unuče, da bi potom igrala u seriji Vruć vetar. Krajem osamdesetih tumači lik sekretarice Žarke u Boljem životu, a godine 1995. njena karijera dolazi do vrxunca ulogom Riske Golubović u Srećnim ljudima. Njena poslednja uloga bila je Dostana u Porodičnom blagu.

    Radmila Savićević je bila jedna od vodećih zvezda jugoslovenskog glumišta koje nisu nagrađene Dobričinim prstenom. Nagradu Žanka Stokić dobila je 2003. posthumno. Ostala je upamćena po ulogama baka i dobronamernih, prostodušnih žena sa sela.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Mica i Mikica (1961)
    2. Tri price o Dzefu Pitersu (1962)
    3. Sasa (1962)
    4. Prozvan je i V-3 (1962)
    5. Dr (1962)
    6. Visnja na Tasmajdanu (1968)
    7. Saculatac (1968– )
    8. Samci 2 (1969– )
    9. Levaci (1970– )
    10. S vanglom u svet (1971– )
    11. Moja luda glava (1971)
    12. Bubasinter (1971)
    13. Diplomci (1971– )
    14. Operacija 30 slova (1971– )
    15. Vreme konja (1972)
    16. Kamiondzije (1972– )
    17. Nase priredbe (1973– )
    18. Paja i Jare (1973)
    19. Ljubavni slucaj sestre jednog ministra (1973)
    20. Milojeva smrt (1973)
    21. Draga tetka (1974)
    22. Djavolje merdevine (1975– )
    23. Dragi, budi mi nepoznat (1975)
    24. Sve sto je bilo lepo (1976)
    25. Dzangrizalo (1976)
    26. Babino unuce (1976– )
    27. Specijalno vaspitanje (1977)
    28. Dvoboj za juznu prugu (1978)
    29. Tigar (1978)
    30. Jedini dan (1978– )
    31. Zlatan lancic (1979)
    32. Vruc vetar (1980– )
    33. Avanture Borivoja Surdilovica (1980)
    34. Samo za dvoje (1980)
    35. Vojnici (1980– )
    36. Svinjski otac (1981)
    37. Doktorka na selu (1982– )
    38. Pazi sta radis (1984)
    39. Price iz Nepricave (1983– )
    40. Kamiondzije 2 (1983– )
    41. Davitelj protiv davitelja (1984)
    42. Vojnici (1984)
    43. Pozoriste u kuci (1972–1984)
    44. Sedefna ruza (1984– )
    45. Dr (1984)
    46. Ekran snezi (1985)
    47. Neozbiljni Branislav Nusic (1986)
    48. Vreme cuda (1989)
    49. Bolji zivot (1989)
    50. Drugarica ministarka (1989– )
    51. Poltron (1989)
    52. Vreme cuda (1989– )
    53. Bolji zivot (1987–1991)
    54. Video jela, zelen bor (1991)
    55. Zikina zenidba (1992)
    56. Tesna koza: Novogodisnji special (1992)
    57. Snezna kraljica (1993– )
    58. Obracun u kazino kabareu (1993)
    59. Laksi slucaj smrti (1993)
    60. Raj (1993)
    61. Teatar u Srba (1991– )
    62. Znakovi (1995)
    63. Simpatija i antipatija (1995)
    64. Srecni ljudi (1993– )
    65. Srecni ljudi: Novogodisnji special (1996)
    66. Dobro vece, deco (1996–1998)
    67. Senke uspomena (2000)
    68. A sad adio (2000)
    69. Porodicno blago (1998–2002)

    Izmenjeno od: Shane; 30.04.2018 u 20:18.



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 06:21.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1