+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.437
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.352
    Pohvaljen 43.007 puta u 9.245 postova
    Moć reputacije
    1265

    Dejan Zecevic / Dejan Zečević

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Dejan Zecevic / Dejan Zečević

    IMDb



    Dejan Zečević je srpski filmski i televizijski reditelj. Rođen je 1. februara 1972. godine. Diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti 1997. godine, odsek filmska i TV režija.

    Do sada je kao reditelj potpisao četiri celovečernja igrana filma (od kojih je za dva pisao i scenario a za jedan bio koscenarista). Njegovi filmovi su na domaćim filmskim festivalima osvojili preko 30 nagrada.

    Najznačajnije nagrade:

    • Nagrada na Martovskom festivalu za kratki igrani film;
    • Aleksandar Saša Petrović za najbolji film na Festivalu autorskog filma;
    • Zlatna mimoza za najboljeg reditelja na festivalu u Herceg Novom;
    • Zlatna arena za najbolji film i Zlatna arena za najboljeg reditelja u Novom Sadu;
    • Nagrada FIPRESSCI za reditelja godine.


    Sa svojim filmovima učestvovao i na stranim festivalima (Brisel, Luksemburg, Sitges, Atina, Jerusalim, Aleksandrija, Tuluz, Kijev, Pukon...).

    Predaje filmsku režiju na privatnoj filmskoj školi Dunav film.

    U poslednje vreme dosta radi na reklamama i emisijama za televiziju.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Paket aranzman (1995)
    2. Decak iz Junkovca (1995)
    3. Kupi mi Eliota (1998)
    4. T.T. Sindrom (2002)
    5. Mala nocna muzika (2002)
    6. Prekidamo program (2002)
    7. Dobre namere (2003)
    8. Laki i Maki (2003– )
    9. Mentol bombona (2004– )
    10. Kosarkasi (2005– )
    11. Cetvrti covek (2007)
    12. Krik (2008)
    13. Sesto culo (2009– )
    14. Neprijatelj (2011)
    15. Mesano meso (2011– )
    16. Vojna akademija 2 (2013)
    17. Vojna akademija (2012– )
    18. Sindjelici (2013– )
    19. Urgentni centar (2014– )
    20. Cizmasi (2015– )
    21. The Rift (2016)
    22. Izgrednici (2017)
    23. Sifra Despot (2018– )
    24. Pogresan covjek (2018-2019)
    25. Vojna akademija 4 (2018–2019)

    Izmenjeno od: Shane; 23.04.2018 u 21:40.



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 05:57.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1