+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Tikilimikili avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    1.902
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.102
    Pohvaljen 2.520 puta u 1.013 postova
    Moć reputacije
    204

    Yul Brynner / Jul Briner

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Yul Brynner / Jul Briner

    IMDb



    Yul Brynner (rus. Юлий Борисович Бринер, Sahalin, 11. juli 1920 - New York, 10. oktobar 1985) je bio američki filmski glumac.

    Odgojen je u Vladivostoku, a školovao se u Parizu, gdje je zarađivao za hljeb svirajući još kao dječak gitaru po noćnim klubovima. Radio je zatim kao akrobat u cirkusima, a poslije izbijanja Drugog svjetskog rata otputovao je 1941. u Sjedinjene Američke Države. Zaposlio se kao spiker na Glasu Amerike za rusko i francusko jezičko područje, a povremeno je nastupao i kao glumac u pozorištima, na radiju i televiziji. Njegov istočnjački, egzotični izgled doveo ga je na film, gdje isprva igra manje uloge. Kada mu poslije velikog brodvejskog uspjeha u mjuziklu Kralj i ja povjeravaju glavnu ulogu u filmskoj verziji toga djela, koja mu donosi i Oscar za najbolju ulogu, postiže svjetski glumački ugled.

    Wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Mr. I. Magination (1949–1952)
    2. Studio One / Studio One in Hollywood (1948–1958)
    3. Life with Snarky Parker (1950- )
    4. Actor's Studio (1948–1950)
    5. We Take Your Word (1950–1951)
    6. Starlight Theatre (1950–1951)
    7. Sure As Fate (1950–1951)
    8. Danger (1950–1955)
    9. Omnibus (1952–1961)
    10. 15 Million Men Without a Country (1969)



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Tikilimikili:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 11:47.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1