+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.468
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.835
    Pohvaljen 43.862 puta u 9.298 postova
    Moć reputacije
    1268

    Jakov Sedlar / Jakov Sedlar

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Jakov Sedlar / Jakov Sedlar

    IMDb



    Jakov Sedlar (Split, 6. studenog 1952.) je hrvatski filmski redatelj.

    Rodio se u u Splitu 6. studenog 1952. Završio Filozofski fakultet u Zagrebu. Studirao režiju na Akademiji za kazalište film i televiziju u Zagrebu. Istaknut športaš – reprezentativac Jugoslavije u vaterpolu.

    Kao filmski redatelj debitira kratkometražnim filmovima likovne tematike "Hvalen budi… "(1980.) o Ivanu Večenaju i "Mijo" (1983.) o Miji Kovačiću. Vrlo mu je zapažen dugometražni prvijenac "Jeste li bili u Zagrebu gospodine Lumiére "(1985.), kompilacija filmskih zapisâ zagrebačkih pionira "sedme umjetnosti". Nakon toga slijede također dugometražni dokumentarni filmovi "Lijepa naša" (1987.), "Sakralna umjetnost u Hrvata" (1989.) te "Hrvatska naivna umjetnost" (1990.). Na igranom filmu debitira melodramom s tematikom umiranja "U sredini mojih dana "(1988.), s dokumentarističkim prizorima hodočašća Gospi u Međugorju. Uspješan je i kao kazališni redatelj (DK "Gavella" i Jazavac u Zagrebu, Dubrovnik) – u prvom redu u suvremenom repertoaru. Organizira brojne kazališne predstave za hrvatsku emigraciju u inozemstvu (Europa, SAD, Kanada, Južnoafrička Republika, Australija i Novi Zeland). 1991. radi kao intendant Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

    Film "Gospa" snimljen u hrvatsko-američkoj produkciji vezan je uz događanje oko međugorskih ukazanja. Glavnu ulogu u filmu je igrao američki glumac Martin Sheen.

    Uoči samih parlamentrnih izbora na HRT-u je prikazan prvi dio njegovog filma "Četverored" u kojem opisuje pokolj na Bleiburgu i događaje oko njega.

    Godine 2008. režirao je biografski film o predsjedniku Franji Tuđmanu koji je izazvao buru u javnosti zbog nekih teza vezanih za Domovinski rat. Za napomenuti je da je to prvi biografski film o predsjedniku Tuđmanu.

    Mladen Pavković objavio je monografiju "Jakov Sedlar" (2013.).

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Gospi u pohode (1984)
    2. Lijepa nasa (1987)
    3. U sredini mojih dana (1988)
    4. Hrvatski Bozic (1989)
    5. Jugoslavenska Armija pomaze srpski terorizam (1991)
    6. Stepinac - znak vremena (1991)
    7. Pomozite Hrvatskoj (1991)
    8. Enigma Mimara (1991)
    9. Srpski vodovi smrti (1991)
    10. Trinaest stoljeca hrvatske kulture (1993)
    11. Gospa (1995)
    12. Ne zaboravi me (1996)
    13. Basketball Mozart (1996)
    14. Tudjman (1997)
    15. Croatia: Land of 1,100 Islands & 101 Dalmatians (1997)
    16. Agonija (1998)
    17. Cetverored (1999)
    18. Sudbina mi nije dala da odem (2002)
    19. Sjecanje na Georgiju (2002)
    20. Alka (2002)
    21. Milost mora (2003)
    22. Quarter to Eight (2004)
    23. Jerusalemski sindrom (2004)
    24. The Soccer Academy (2004– )
    25. Yudith (2006)
    26. Hrvatska Ljubavi Moja (2006)
    27. Searching for Orson (2006)
    28. Mayim, Mayim (2007)
    29. The Brave Little Boat (2007)
    30. Ruza Pospis Baldani (2009)
    31. Gotovina, Letters from Hague (2009)
    32. Ante Pavelic Bez Maske (2009)
    33. Tito bez maske (2010)
    34. Righteous Stepinac (2010)
    35. Moonlight Sonata Zagreb (2010)
    36. Yulia (2010)
    37. Caffe Auschwitz (2011)
    38. Zagreb Loves Chopin (2012)
    39. Love That Knew No Bounds (2012)
    40. Yulia: Tymoshensko. (2012)
    41. Yulia: The One Who Never Broke Down (2014)
    42. Anne Frank, Then and Now (2014)
    43. Jasenovac: Istina (2016)
    44. Wasn't Afraid to Die

    Izmenjeno od: Shane; 29.04.2018 u 16:36.




Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 03:33.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1