+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.432
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.352
    Pohvaljen 42.974 puta u 9.239 postova
    Moć reputacije
    1265

    Daria Lorenci / Daria Lorenci

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Daria Lorenci / Daria Lorenci

    IMDb



    Daria Lorenci (Sarajevo, 13. travnja 1976.), hrvatska je kazališna, televizijska i filmska glumica, rodom iz Bosne i Hercegovine. Nećakinja je bosanskohercegovačkog slikara Davorina Odića.

    Daria Lorenci rođena je u Sarajevu, a u Zagreb se seli 1992. godine zbog ratnih okolnosti u rodnom gradu. Iako Akademiju dramske umjetnosti upisuje u drugom pokušaju, jedna je od najnagrađivanijih hrvatskih kazališnih, filmskih i televizijskih glumica. Svoju karijeru započinje u kazalištu nastupajući u nezavisnim kazališnim kućama kao što su Teatar Exit i Teatar ITD gdje ostvaruje mnoštvo uloga za koje je redovito dobivala odlične kritike, te brojne nagrade kao što su Nagrada hrvatskog glumišta, Zlatni smijeh, Veljko Maričić, Nagrada festivala glumca, Marul, Nagrada festivala Zlatni lav itd. 2008. postaje članica ansambla GK Trešnja.

    1997. se prvi put udaje. Od onda nosi prezime Lorenci, koje je zadržala i nakon rastave tri godine poslije.

    Filmski debi ostvaruje 2003. u filmu Zvonimira Jurića, “Onaj koji će ostati neprimjećen” . Ipak, ulogu koja će ju obilježiti igra godinu dana kasnije u hvaljenom filmu Ognjena Sviličića, “Oprosti za kung fu”. Riječ je o ulozi djevojke iz Zagore koja ostaje trudna te se iz Njemačke vraća svojim konzervativnim roditeljima. Za tu ulogu je dobila Zlatnu arenu za glavnu žensku ulogu na festivalu u Puli, a film je prikazan na dvadesetak inozemnih festivala.

    Već ju je 2005. u velikoj anketi filmskih profesionalaca i kritičara hrvatski filmski časopis Hollywood svrstao u 20 najboljih hrvatskih filmskih glumica svih vremena.

    Nakon velikog uspjeha filma "Oprosti za kung fu" igra manje uloge u uspješnim filmovima “Sve džaba” Antonia Nuića i “Armin” Ognjena Sviličića. Glavne uloge igra u filmovima “Teško je biti fin” Srđana Vuletića, "Iza stakla" Zrinka Ogreste i "Neka ostane među nama" Rajka Grlića. Slijede brojne uloge u mnogim hrvatskim filmovima.

    Godine 2008. se udala za slovenskog redatelja Emila Flatza.

    Časopis Globus ju je u svibnju 2010. u velikom tematu posvećenom novim hrvatskim filmskim glumcima proglasio jednom od predvodnica vrlo uspješne generacije hrvatskih filmskih glumica koje su se na početku 21. stoljeća potvrdile kao skupina najtalentiranijih i najzaposlenijih u regiji (uz Jadranku Đokić, Zrinku Cvitešić, Leonu Paraminski, Natašu Janjić i Mariju Škaričić.)

    2011. godine briljira u naslovnoj ulozi Marije Jurić Zagorke u predstavi Zagorka Ivice Boban i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, u sklopu njihove jubilarne 150. sezone. Iako je predstava dobila loše kritike, svi su bili oduševljeni njenom interpretacijom naslovne junakinje. U rujnu 2011. godine postala je članica drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Nista od satarasa (2000)
    2. Loca de amor (2000)
    3. Ante se vraca kuci (2001)
    4. Onaj koji ce ostati neprimjecen (2003)
    5. Ispod crte (2003)
    6. Oprosti za kung fu (2004)
    7. Sex pice i krvoprolice (2004)
    8. Mrtvi kutovi (2005)
    9. Nije da znam, nego je tako (2006)
    10. Sve dzaba (2006)
    11. Armin (2007)
    12. Bitange i princeze (2005– )
    13. Tesko je biti fin (2007)
    14. Luda kuca (2005– )
    15. Operacija Kajman (2007– )
    16. Niciji sin (2008)
    17. Iza stakla (2008)
    18. Lud, zbunjen, normalan (2007– )
    19. Mamutica (2008– )
    20. Metastaze (2009)
    21. Stipe u gostima (2008– )
    22. Neka ostane medju nama (2010)
    23. Ljudozder vegetarijanac (2012)
    24. Halimin put (2012)
    25. Vis-à-vis (2013)
    26. Kratki spojevi (2013)
    27. Cefurji raus! (2013)
    28. Segrt Hlapic (2013)
    29. Happy Endings (2014)
    30. Takva su pravila (2014)
    31. Pocivali u miru (2013– )
    32. Imena visnje (2015)
    33. Patrola na cesti (2016– )

    Izmenjeno od: Shane; 23.04.2018 u 21:30.



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 07:57.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1