+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.462
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.832
    Pohvaljen 43.849 puta u 9.293 postova
    Moć reputacije
    1268

    Mario Fanelli / Mario Fanelli

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Mario Fanelli / Mario Fanelli

    IMDb



    Mario Fanelli, hrvatski televizijski i filmski redatelj (San Benedetto del Tronto, 13. V. 1924 – Zagreb, 18. VII. 1991). Studirao ekonomiju u Zagrebu. Od 1952. do 1955. bio reporter i redatelj na Radio Kopru, a zatim u Torinu i Milanu. U Zagrebu je od 1956. pripremao početak emitiranja programa i predvodio programsko-režijsku ekipu TV Zagreb, pa je postao jednim od vodećih televizijskih redatelja. Režirao više od stotinu TV drama, filmova, igranih i dokumentarnih serija. Među njima se ističu TV drama Adam i Eva prema tekstu M. Krleže, Dvadeset četiri sata u životu jedne žene prema pripovijesti Stefana Zweiga, dokumentarni film Spod te Učke gori (1973), igrana TV serija Punom parom, dokumentarna serija U prvom planu te dugometražni igrani film Put u raj (1970), jedini igrani film snimljen prema scenariju M. Krleže.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Svemirska patrola (1958)
    2. Stakleni paravan (1959)
    3. Sest sati ujutro (1959)
    4. Ulica bez izlaza (1960)
    5. Postar zvoni dva puta (1960)
    6. Nestali pomaze istragu (1960)
    7. Nepoznati (1960)
    8. Treci je dosao sam (1961)
    9. Covjek od vaznosti (1961)
    10. Svecanost (1962)
    11. Usnuli ratnik (1963)
    12. Na licu mjesta (1963– )
    13. Ljudi i neljudi (1963)
    14. Kandidat smrti (1963)
    15. Jedna od onih godina (1963)
    16. Dolutali metak (1964)
    17. Smrt se odgadja do uvece (1964)
    18. Na plesu (1964)
    19. Katakombe (1964)
    20. Beograd - Zagreb (1965)
    21. Apel (1965)
    22. Bademi s onu stranu smrti (1965)
    23. Posle odmora (1965)
    24. Banket (1965)
    25. Mokra koza (1966)
    26. Spasavanje casti (1966)
    27. Sedam sati i petnaest minuta (1966)
    28. Pedeseti rodjendan (1966)
    29. Neobican dan (1966)
    30. Oci pune zvezda (1967)
    31. Skorpion u znaku vage (1967)
    32. Kad se setim srece (1967)
    33. Bila si duzna da te nadjem (1967)
    34. Seansa (1968)
    35. Rastrgani (1968)
    36. Koksari (1968)
    37. Ja sam ubio Baltazara (1968)
    38. Adam i Eva (1969)
    39. Probudi se, Trnoruzice! (1969)
    40. Put u raj (1970)
    41. Posvjeceno Antonu (1970)
    42. Pijetlov kljun (1972)
    43. Luda kuca (1972)
    44. U mrezi (1972)
    45. Spod te ucke gori (1973)
    46. Golgota (1973)
    47. Ping bez ponga (1974)
    48. Le orme (1975)
    49. Tena (1975)
    50. Dzoli dzokej (1975)
    51. Dolje s oruzjem (1975)
    52. Samac (1976)
    53. Proces Djordanu Brunu (1976)
    54. Izdaja (1976)
    55. Knjiga drugova (1979)
    56. Prizori iz obiteljskog zivota (1979– )
    57. Punom parom (1978)
    58. Dva sanduka dinamita (1980)
    59. Baza na Dunavu (1981– )
    60. Sitne igre (1981)
    61. Izjava (1982)
    62. Tamburasi (1982)
    63. Prestrojavanje (1983)
    64. Eter (1985)
    65. Mlada sila (1988)
    Izmenjeno od: Shane; 29.04.2018 u 20:11.



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 12:06.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1