+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.527
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.857
    Pohvaljen 44.201 puta u 9.321 postova
    Moć reputacije
    1274

    Ita Rina / Ita Rina

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Ita Rina / Ita Rina

    IMDb



    Ita Rina, pravo ime Italina Lida „Ida” Kravanja (kasnije: Tamara Đorđević), srpska filmska glumica slovenačkog porekla. Rođena u Divači kod Trsta, Italija 7. jula 1907, a umrla je u Budvi 10. maja 1979. godine.

    Pohađala gimnaziju u Ljubljani. Godine 1926. izabrana je za Mis Jugoslavije, a posle toga učestvuje i na izboru za Mis Evrope. Nakon potpisivanja trogodišnjeg ugovora sa producentskom kućom Ostermajer film seli se u Berlin a 1927. počinje njena glumačka karijera: prvi film u kom je glumila bio je Dvoje ispod nebeskog svoda Johanesa Gutera i Ernsta Volfa iz 1927. „gde pored lepote iskazuje i znatan glumački dar“

    Proslavila se ulogom u filmu Erotikon Gustava Mahatija „koji je znalački iskoristio njenu fotogeničnost i sposobnost izražavanja strasti senzualne mlade žene“.

    U Beograd se preselila 1931. godine a 1932. udala se za inžinjera Miroslava Đorđevića kada je prešla u pravoslavlje, promenila način života i uzela ime Tamara Đorđević. Nakon udaje nastupala je ređe, „a sa filma se povukla 1939. godine, na vrhuncu popularnosti“.

    Posle Drugog svetskog rata na filmu se pojavila samo još jednom: u manjoj sporednoj ulozi u filmu »Rat« (zajedno sa Batom Živojinovićem) u režiji Veljka Bulajića, koji je nominovan za Zlatnog lava na filmskom festivalu u Veneciji 1960. godine.

    Ita Rina je ukupno igrala u 18 filmova, uglavnom čehoslovačke i nemačke proizvodnje, s tim da su neki snimani i u Jugoslaviji (Fantom Durmitora i Na plavom Jadranu).

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Was die Kinder ihren Eltern verschweigen (1927)
    2. Wochenendzauber (1927)
    3. Zwei unterm Himmelszelt (1927)
    4. Der Tanzstudent (1928)
    5. Das letzte Souper (1928)
    6. Erotikon (1929)
    7. Frühlingserwachen (1929)
    8. Hanba (1929)
    9. Wilde Ehen (1929)
    10. Tonka Sibenice (1930)
    11. Der Walzerkönig (1930)
    12. Wellen der Leidenschaft (1930)
    13. Die Galgentonitonischka (1930)
    14. Das Lied der Schwarzen Berge (1933)
    15. Zivot tece dalje (1933)
    16. A zivot jde dál (1935)
    17. Die Korallenprinzessin (1937)
    18. Zentrale Rio (1939)
    19. Rat (1960)

    Izmenjeno od: Shane; 24.04.2018 u 18:45.




Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 04:21.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1