+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.462
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.832
    Pohvaljen 43.849 puta u 9.293 postova
    Moć reputacije
    1268

    Milos Zutic / Miloš Žutić

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Milos Zutic / Miloš Žutić

    IMDb



    Miloš Žutić (Beograd, 16. novembar 1939 — Beograd, 30. avgust 1993) je bio srpski filmski i pozorišni glumac.

    Miloš Žutić je rođen u Beogradu, njegovi roditelji su bili defektolozi i radili su u Domu slepih u Zemunu gde je Miloš počeo da pohađa osnovnu školu. Posle preseljenja u Beograd nastavlja pohađanje osnovne škole u Beogradu. Nakon završene osnovne škole upisao je VI mušku gimnaziju u Beogradu, da bi kasnije prešao u XIV gimnaziju koju je i završio.

    Glumom je počeo da se amaterski bavi u DADOV-u još u gimnazijskim danima za vreme pohađanja XIV gimnazije. Završio je Akademiju za pozorišnu umetnost u Beogradu. Prve dve godine je bio u klasi Prof. Ognjenke Milićević, 3. godine je bio u klasi Prof. Josipa Kulundžića a 4. godine je bio u klasi Prof. Mate Miloševića kod koga je i diplomirao.

    U periodu od 1960. godine do 1992. godine ostvario je 85 uloga. Igrao je u Narodnom pozorištu u Beogradu, Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Ateljeu 212, Narodnom pozorištu u Nišu, Narodnom pozorištu u Somboru, Zvezdara Teatru, Beogradskom dramskom pozorištu, Studenskom kulturnom centru u Beogradu, Kolarčevom narodnom univerzitetu u Beogradu, Pozorištu na Terazijama u Beogradu, Centru za kulturu „Olga Petrov“ Pančevo, Domu omladine Beograd i Dramskom centru Novi Sad. Sa svojim ulogama je učestvovao u mnogim pozorišnim smotrama kao što su: Dubrovačke letnje igre u Dubrovniku, Sterijino pozorje u Novom Sadu, Susretima vojvođanskih pozorišta u Subotici i Zrenjaninu, Slobodarskim pozorišnim svečanostima u Mladenovcu, Danima komedije u Jagodini, Svečanostima „Ljubiša Jovanović“ u Šapcu, Smotri „Joakim Vujić“ u Kragujevcu i Festivalu monodrame i pantomime u Zemunu.

    Bio je muž Svetlane Bojković i Ognjanke Ognjanović Žutić, obe glumice i otac Katarine Žutić glumice, i sina Đorđa.

    Nastupao je na filmu, radiju, televiziji i u pozorištu. Pored zapaženih uloga ostao je upamćen kao „narator“ u mnogim filmovima i serijama.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Ljubav i moda (1960)
    2. Dvoje (1961)
    3. Medaljon sa tri srca (1962)
    4. Skolsko pozoriste na Varos kapiji (1962)
    5. Grad (1963)
    6. Rekvijem za pohabane stvari (1964)
    7. Izdajnik (1964)
    8. Pravo stanje stvari (1964)
    9. Srecan put ciko (1965)
    10. Dezurna ulica (1967– )
    11. Bekstvo (1968)
    12. Maksim naseg doba (1968– )
    13. Svabica (1968)
    14. Sajam na svoj nacin (1968)
    15. Mozda spava (1968)
    16. Dosljaci (1969)
    17. Na dan pozara (1969)
    18. Srbija na Istoku (1970)
    19. Slucaj Openhajmer (1970)
    20. Prorok (1970)
    21. Sudjenje Floberu (1971)
    22. Haleluja (1971)
    23. Selo bez seljaka (1970–1973)
    24. Poraz (1972)
    25. Kamiondzije (1972– )
    26. Paja i Jare (1973)
    27. Sudjenje Bertoldu Brehtu (1973)
    28. Pozoriste u kuci (1972–1984)
    29. Brak, sveska prva (1974)
    30. Dimitrije Tucovic (1973– )
    31. Jednog lepog, lepog dana (1974)
    32. Zivot je lep (1975– )
    33. Svedoci optuzbe (1975)
    34. Nagrada godine (1975)
    35. Andersonvil - Logor smrti (1975)
    36. Grlom u jagode (1975– )
    37. Na putu izdaje (1976)
    38. Tankosic i Pavlovic (1976)
    39. Kuhinja (1976)
    40. Vise od igre (1976– )
    41. Hajka (1977)
    42. Pod istragom (1977)
    43. Kucna terapija (1977)
    44. Crni dani (1977)
    45. Ancika Dumas (1977)
    46. 67. sastanak Skupstine Knezevine Srbije (1977)
    47. Povratak otpisanih (1976– )
    48. Cutanje profesora Martica (1978)
    49. Trofej (1979)
    50. Usijanje (1979)
    51. Vecera za Milicu (1979)
    52. Slusaj ti blesane moj (1979)
    53. Prva Srpska zeleznica (1979)
    54. Gospodin Dimkovic (1979)
    55. Petrijin venac (1980)
    56. Slom (1979– )
    57. Snovi, zivot, smrt Filipa Filipovica (1980)
    58. Biseri od pesama (1980)
    59. Neka druga zena (1981)
    60. Pesnicke vedrine (1981–1982)
    61. Svetozar Markovic (1980– )
    62. Duvanski put (1980)
    63. Pisma nemackom prijatelju (1981)
    64. Na rubu pameti (1981)
    65. Kir Janja (1981)
    66. Berlin kaputt (1981)
    67. Bandisti (1982)
    68. Poslednji cin (1981– )
    69. Idemo dalje (1982)
    70. Stenica (1982)
    71. Savamala (1982)
    72. Savamala (1982– )
    73. Krojaci dzinsa (1982)
    74. Ucitelj (1983– )
    75. Kcerka (1984)
    76. Opasni trag (1984)
    77. Sta se zgodi kad se ljubav rodi (1984)
    78. Banjica (1984– )
    79. Prokleta avlija (1984)
    80. Cao inspektore (1985)
    81. Brisani prostor (1985– )
    82. Drzanje za vazduh (1985)
    83. Hey Babu Riba (1985)
    84. Sudbina umetnika-Djura Jaksic (1985)
    85. Dvostruki udar (1985)
    86. Crvena baraka (1985)
    87. Smesne i druge price (1986– )
    88. Protestni album (1986)
    89. Strajk u tkaonici cilima (1986)
    90. Rodoljupci (1986)
    91. Putujuce pozoriste Sopalovic (1986)
    92. Neozbiljni Branislav Nusic (1986)
    93. Malbasic (1986)
    94. Uvek spremne zene (1987)
    95. Bolji zivot (1987–1991)
    96. Ivanov (1987)
    97. Vuk Karadzic (1987– )
    98. Zaboravljeni (1988)
    99. Balkan ekspres 2 (1989– )
    100. Boj na Kosovu (1989)
    101. Pokojnik (1990)
    102. Gala korisnica: Atelje 212 kroz vekove (1990)
    103. Zaboravljeni (1991– )
    104. Jastuk groba mog (1991)
    105. Teatar u Srba (1991– )



    Pozorištna predstava:
    Izmenjeno od: mir-lav; 31.08.2019 u 16:55.



  2. Sledeća 3 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 11:40.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1