+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.426
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.350
    Pohvaljen 42.921 puta u 9.230 postova
    Moć reputacije
    1264

    Arsenije Jovanovic / Arsenije Jovanović

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Arsenije Jovanovic / Arsenije Jovanović

    IMDb



    Arsenije Arsa Jovanović je pozorišni, televizijski, radijski i filmski reditelj. Takođe je kompozitor elektroakustičke i konkretne muzike, povremeno prevodilac, fotograf i pisac. Autor je više pozorišnih adaptacija i televizijskih scenarija, potpisnik brojnih tekstova i adaptacija za radio. Autor je knjige Kosančićev venac 19.

    Objavljivao je poeziju, kasnije putopisne tekstove po časopisima i novinama, eseje i radne beleške prilikom mnogobrojnih projekata za pozorište i radio.

    Bio je profesor na Katedri za glumu pri FDU u Beogradu.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Koreni (1965)
    2. Balada o povratku (1966)
    3. Prenociste (1966)
    4. Stihovi (1969)
    5. Skandal (1969)
    6. Na dan pozara (1969)
    7. Slucaj Openhajmer (1970)
    8. Lee Harvey Oswald (1970)
    9. Veliki posao (1971)
    10. Sudjenje Floberu (1971)
    11. Smeh sa scene: Narodno pozoriste (1972)
    12. Savonarola i njegovi prijatelji (1972)
    13. Stefan Decanski (1972)
    14. Sarajevski atentat (1972)
    15. Pticje kupaliste (1972)
    16. Prozdrljivost (1972)
    17. Paljenje rajhstaga (1972)
    18. Tajne Jadrana 2 (1974)
    19. Zasto je pucao Alija Alijagic (1974)
    20. Slobodan prevod Mizantropa (1974)
    21. Pisem, pisem stihove... (1974)
    22. Meri Rouz (1974)
    23. Klitemnestra (1974)
    24. Pesme prostora (1977)
    25. 67. sastanak Skupstine Knezevine Srbije (1977)
    26. Molijer (1978)
    27. Slusaj ti blesane moj (1979)
    28. Prva Srpska zeleznica (1979)
    29. Pesma Cuji (1979)
    30. Lazar Gavrilovic vodenicar (1979)
    31. Pesme o jelu i picu (1980)
    32. Markov Manastir (1981)


    Pozorišne predstave:
    Izmenjeno od: mir-lav; 02.12.2018 u 16:46.



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 08:03.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1