+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.461
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.832
    Pohvaljen 43.847 puta u 9.293 postova
    Moć reputacije
    1268

    Dragomir Cumic / Dragomir Čumić

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Dragomir Cumic / Dragomir Čumić

    IMDb



    Dragomir Čumić je rođen u Siraču 8. maja 1937. godine. Glumu je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Karijeru je započeo malom ulogom u filmu San (1966) Puriše Đorđevića, a potom igra i u vodećim epizodnim ulogama. Najuspešnija ostvarenja su mu u komičnim ulogama nespretnjakovića i gubitnika kao u filmu Radio Vihor zove Anđeliju iz 1979. godine.

    Preminuo je posle kraće bolesti 10. novembra 2013. godine. Sahranjen je na Novobežanijskom groblju 15. novembra 2013. godine.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. San (1966)
    2. Jutro (1967)
    3. U raskoraku (1968)
    4. Podne (1968)
    5. Kad golubovi polete (1968)
    6. Ona voli (1968)
    7. Kros contri (1969)
    8. Nedjelja (1969)
    9. Veliki dan (1969)
    10. Muzikanti (1969– )
    11. Laka lova (1969)
    12. Daleko je Australija (1969)
    13. Biciklisti (1970)
    14. Draga Irena! (1970)
    15. Zivot je masovna pojava (1970)
    16. Engleski onakav kakav se govori (1970)
    17. Dan koji treba da ostane u lepoj uspomeni (1970)
    18. S vanglom u svet (1971– )
    19. Zbogom ostaj bunkeru na reci (1971)
    20. Od svakog koga sam volela (1971)
    21. Kisa (1972)
    22. Izdanci iz opaljenog grma (1972– )
    23. Pismo (1973)
    24. Opasni susreti (1973– )
    25. Paviljon broj VI (1973)
    26. Blizanci (1973)
    27. Partizani (1974)
    28. Crveni udar (1974)
    29. Partizani (1974)
    30. Otpisani (1974– )
    31. Djavolje merdevine (1975– )
    32. Zive veze (1975)
    33. Naivko (1975)
    34. Dolje s oruzjem (1975)
    35. Grlom u jagode (1975– )
    36. Morava 76 (1976)
    37. Dzangrizalo (1976)
    38. Pas koji je voleo vozove (1977)
    39. Sta se dogodilo sa Filipom Preradovicem (1977)
    40. 67. sastanak Skupstine Knezevine Srbije (1977)
    41. Salajko (1977– )
    42. Paviljon VI (1978)
    43. Tren (1978)
    44. Vucari Donje i Gornje Polace (1978)
    45. Trener (1978)
    46. Pucanj u sljiviku preko reke (1978)
    47. Radio Vihor zove Andjeliju (1979)
    48. Prva Srpska zeleznica (1979)
    49. Gradiliste (1979)
    50. Kotorski mornari (1980)
    51. Slom (1979– )
    52. Snovi, zivot, smrt Filipa Filipovica (1980)
    53. Vojnici (1980)
    54. Imamo nastup (1981)
    55. Djecak je isao za suncem (1982)
    56. Halo taxi (1983)
    57. Vojnici (1984)
    58. Moljac (1984)
    59. Hey Babu Riba (1985)
    60. Druga Zikina dinastija (1986)
    61. Frka (1986– )
    62. Waitapu (1987)
    63. Bolji zivot (1987–1991)
    64. I to se zove sreca (1987– )
    65. Hajde da se volimo (1987)
    66. Milan - Dar (1987)
    67. Ivanov (1987)
    68. Vuk Karadzic (1987– )
    69. Ortaci (1988)
    70. Braca po materi (1988)
    71. Dome, slatki dome (1988– )
    72. Balkan ekspres 2 (1989)
    73. Drugarica ministarka (1989– )
    74. Balkan ekspres 2 (1989– )
    75. Boj na Kosovu (1989)
    76. Gospodja ministarka (1989)
    77. Pod zrvnjem (1990)
    78. Iza zida (1990)
    79. Cubok (1990)
    80. Agencija Kikom (1990)
    81. Holivud ili propast (1991)
    82. Obraz uz obraz: Novogodisnji special (1991)
    83. Glava secera (1991)
    84. Teatar u Srba (1991– )
    85. Uvod u drugi zivot (1992)
    86. Prvi put s ocem na jutrenje (1992)
    87. Volim i ja nerandze... no trpim (1992– )
    88. Omnibus '93 (1993)
    89. Dnevnik uvreda 1993 (1994)
    90. Skerco (1994)
    91. Zelja zvana tramvaj (1994)
    92. Tanjavanja (1994)
    93. Sve ce to narod pozlatiti (1995)
    94. Srecni ljudi (1993– )
    95. Tango je tuzna misao koja se plese (1997)
    96. Lajanje na zvezde (1998)
    97. Svirac (1998)
    98. Zajednicko putovanje (2002)
    99. Novogodisnje vencanje (2002)
    100. Ilka (2003)
    101. Siroti mali hrcki 2010 (2003)
    102. Tragom Karadjordja (2004– )
    103. Pljacka Treceg rajha (2004)
    104. Kad porastem bicu Kengur (2004)
    105. Ivkova slava (2005)
    106. Sakupljac (2005)
    107. U ordinaciji (2005)
    108. Dva (2007)
    109. Ljubav, navika, panika (2005–2007)
    110. Agencija za SiS (2006– )
    111. Ono nase sto nekad bejase (2007– )
    112. Pozoriste u kuci (2007– )
    113. Kafanica blizu SiS-a (2007– )
    114. Ranjeni orao (2008– )
    115. Kad na vrbi rodi grozdje (2009– )
    116. Kuku, Vasa (2009– )
    117. Greh njene majke (2009– )
    118. Jos jedan dan (2010)
    119. Nepobedivo srce (2011– )
    120. Sesir profesora Koste Vujica (2012)
    121. Bela ladja (2006– )
    122. Artiljero (2012)
    123. Cekrk (2013)
    124. Sesir profesora Koste Vujica (2013– )
    125. Vojna akademija 2 (2013)
    126. Vojna akademija (2012– )
    127. Sistem (2016)

    Izmenjeno od: Shane; 23.04.2018 u 22:11.



  2. Sledeća 3 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 05:35.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1