+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor lisani avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    595
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    8
    Pohvaljen 434 puta u 278 postova
    Moć reputacije
    70

    Burt Lancaster / Bert Lankaster

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Burt Lancaster / Bert Lankaster

    IMDb



    Bert Lankaster (engl. Burt Lancaster), rođen 2. novembra 1913. godine, bio je američki Oscarom nagrađeni filmski glumac, poznat kao jedna od najvećih holivudskih zvijezda sredine 20. veka, ali i jedna od prvih koja je svoj zvezdani status iskoristila kao odskočnu dasku za producentsku i rediteljsku karijeru. U mladosti je bio akrobata, te je nakon službe u drugom svetskom ratu zahvaljujući mišićima i markantnom fizičkom izgledu privukao pažnju brodvejskih, a potom i holivudskih agenata. Iako nije imao nikakvog formalnog glumačkog obrazovanja, ispostavilo se da posjeduje veliki talent koga je znao koristiti kako u "laganim" pustolovnim filmovima i vesternima, tako i "ozbiljnim" film noirima i dramama.

    1950-ih se Lancaster se počeo baviti produkcijom i režijom filmova, a njegove filmske uloge su postale sve ozbiljnije i složenije. 1960-ih je sve češće odlazio u Evropu, kako bi nastupao u filmovima tamošnjih režisera, a i uloge koje je tumačio su bile pod uticajem njegovih levičarskih shvatanja. Poslednje godine života je proveo oporavljajući se od moždanog udara zbog koga je prekinuo karijeru.

    Dobitnik je Oskara 1960. za najbolju glavnu mušku ulogu u filmu „Elmer Gantri“.

    Umro je 20. oktobra 1994. godine. Posle smrti Lankaster je kremiran.

    Lancaster je bio poznat po tome što je ljubomorno čuvao svoj privatni život. Bio je oženjen tri puta te imao petoro djece.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. The Killers (1946)
    2. Brute Force (1947)
    3. Desert Fury (1947)
    4. I Walk Alone (1948)
    5. All My Sons (1948)
    6. Sorry, Wrong Number (1948)
    7. Kiss The Blood Off My Hands (1948)
    8. Criss Cross (1949)
    9. Rope Of Sand (1949)
    10. The Flame And The Arrow (1950)
    11. Mister 880 (1950)
    12. Vengeance Valley (1951)
    13. Jim Thorpe -- All-American (1951)
    14. Ten Tall Men (1951)
    15. The Crimson Pirate (1952)
    16. Come Back, Little Sheba (1952)
    17. South Sea Woman (1953)
    18. From Here To Eternity (1953)
    19. Three Sailors And A Girl (1953)
    20. His Majesty O'Keefe (1954)
    21. Apache (1954)
    22. Vera Cruz (1954)
    23. The Kentuckian (1955)
    24. The Rose Tattoo (1955)
    25. Trapeze (1956)
    26. The Rainmaker (1956)
    27. Gunfight At The O.K. Corral (1957)
    28. Sweet Smell Of Success (1957)
    29. Run Silent Run Deep (1958)
    30. Separate Tables (1958)
    31. The Devil's Disciple (1959)
    32. The Unforgiven (1960)
    33. Elmer Gantry (1960)
    34. The Young Savages (1961)
    35. Judgment At Nuremberg (1961)
    36. Birdman Of Alcatraz (1962)
    37. A Child Is Waiting (1963)
    38. Il Gattopardo / The Leopard (1963)
    39. The List Of Adrian Messenger (1963)
    40. Seven Days In May (1964)
    41. The Train (1964)
    42. The Hallelujah Trail (1965)
    43. The Professionals (1966)
    44. All About People (1967)
    45. The Scalphunters (1968)
    46. The Swimmer (1968)
    47. Castle Keep (1969)
    48. The Gypsy Moths (1969)
    49. Airport (1970)
    50. Lawman (1971)
    51. Valdez Is Coming (1971)
    52. Ulzana's Raid (1972)
    53. Scorpio (1973)
    54. Executive Action (1973)
    55. Conversation Piece (1974)
    56. The Midnight Man (1974)
    57. Moses the Lawgiver (1974)
    58. Novecento / 1900 (1976)
    59. Buffalo Bill And The Indians, Or Sitting Bull's History Lesson (1976)
    60. Victory At Entebbe (1976)
    61. The Cassandra Crossing (1976)
    62. Twilight's Last Gleaming (1977)
    63. The Island Of Dr. Moreau (1977)
    64. Go Tell The Spartans (1977)
    65. Zulu Dawn (1979)
    66. Atlantic City (1980)
    67. Cattle Annie And Little Britches (1981)
    68. La pelle (1981)
    69. Verdi (1982)
    70. Marco Polo (1982)
    71. Local Hero (1983)
    72. The Osterman Weekend (1983)
    73. Scandal Sheet (1985)
    74. Little Treasure (1985)
    75. On Wings of Eagles (1986)
    76. Barnum (1986)
    77. Tough Guys (1986)
    78. Väter und Söhne - Eine deutsche Tragödie / Fathers and Sons: A German Tragedy (1986- )
    79. Control (1987)
    80. Rocket Gibraltar (1986)
    81. Cops (1989– )
    82. La bottega dell'orefice / The Jeweller's Shop (1989)
    83. Field Of Dreams (1989)
    84. I promessi sposi / The Betrothed (1989)
    85. The Phantom Of The Opera (1990)
    86. Voyage Of Terror: The Achille Lauro Affair (1990)
    87. Separate But Equal (1991)
    Izmenjeno od: Shane; 02.10.2018 u 22:14.

  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora lisani:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 08:20.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1