+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Prijatelj foruma
    Mishek avatar
    Datum registracije
    23.10.2014
    Postovi
    1.146
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    785
    Pohvaljen 3.361 puta u 1.258 postova
    Moć reputacije
    130

    Dustin Hoffman / Dastin Hofman

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Dustin Hoffman / Dastin Hofman

    IMDb



    Dastin Li Hofman (eng. Dustin Lee Hoffman) je američki filmski glumac, rođen 8. avgusta 1937. godine u Los Anđelesu. Proslavio se glumeći u filmovima sa kraja 1960-ih i 1970-ih godina: Diplomac, Leptir, Maratonac i Kramer protiv Kramera, za koga je dobio Oskara 1979. godine kao najbolji glavni glumac.

    Biografija

    Hofman je rođen 8. avgusta 1937. godine u Los Anđelesu (Kalifornija), od jevrejskoameričkih roditelja Harija Hofmana i Lilijan Gold. Majka mu je dala ime po glumcu iz nemih filmova Dastinu Farnumu (Dustin Farnum). Nakon što je završio Los Angeles High School, pohađa losanđeloski Konzervatorijum sa namerom da bude pijanista. Posle toga išao je na koledž „Santa Monika“, ali propada zbog veoma loših ocena. Kasnije upisuje časove glume i počinje da se bavi glumom. Njegov prvi film je bio The Tiger Makes Out (1967), a u istoj toj godini igra u filmu Diplomac, za koga je nominovan za Oskara. Kasnije su usledili mnogi filmovi, kao što su: Ponoćni kauboj (1969), Leptir (1973), Kramer protiv Kramera (za koga dobija svog prvog Oskara 1979. godine), Tutsi (1982) i Kišni čovek (1988), za koga dobija svog drugog Oskara kao najbolji glavni glumac.

    Privatni život

    Hofman ima dvoje dece (Karina i Džena) sa bivšom suprugom En Bern i još četvoro (Džejkob, Maksvel, Rebeka i Aleksandra) sa sadašnjom suprugom Lisom Gotsegen. Hofman ima i dvoje unuka. Dobar je prijatelj sa glumcima Hofman ima dvoje dece (Karina i Džena) sa bivšom suprugom En Bern i još četvoro (Džejkob, Maksvel, Rebeka i Aleksandra) sa sadašnjom suprugom Lisom Gotsegen. Hofman ima i dvoje unuka. Dobar je prijatelj sa glumcima Džinom Hekmanom i Robertom Duvalom, sa kojima je učio glumu.


    Nagrade

    • Dobinik Oskara kao najbolja glavna uloga u filmu Kramer protiv Kramera, 1979. godine.
    • Dobinik Oskara kao najbolja glavna uloga u filmu Kišni čovek, 1988. godine.
    • Dobitnik Zlatnog globusa kao najbolja glavna uloga u filmu Kramer protiv Kramera, 1980. godine.
    • Dobitnik Zlatnog globusa kao najbolja glavna uloga u filmu Tutsi, 1983. godine.
    • Dobitnik Zlatnog globusa kao najbolja glavna uloga u filmu Kišni čovek, 1989. godine.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Naked City ( 1961-1963)
    2. The Defenders ( 1962-1965)
    3. The Nurses (1965)
    4. The Journey of the Fifth Horse (1966)
    5. The Star Wagon (1966)
    6. A Christmas Masque (1966)
    7. ABC Stage 67 (1967)
    8. The Tiger Makes Out (1967)
    9. The Graduate (1967)
    10. Madigan's Millions (1968)
    11. Premiere (1968)
    12. Sunday Father (1969)
    13. Midnight Cowboy (1969)
    14. Little Big Man (1970)
    15. The Point (1971)
    16. Who Is Harry Kellerman and Why Is He Saying Those Terrible Things About Me? (1971)
    17. Straw Dogs (1971)
    18. Alfredo, Alfredo (1972)
    19. Papillon (1973)
    20. Lenny (1974)
    21. All the President's Men (1976)
    22. Marathon Man (1976)
    23. Straight Time (1978)
    24. Agatha (1979)
    25. Kramer vs. Kramer (1979)
    26. Tootsie (1982)
    27. Death of a Salesman (1985)
    28. Ishtar (1987)
    29. Rain Man (1988)
    30. Family Business (1989)
    31. The Earth Day Special (1990)
    32. Dick Tracy (1990)
    33. The Simpsons (1989- )
    34. Billy Bathgate (1991)
    35. Hook (1991)
    36. A Wish for Wings That Work (1991)
    37. Hero (1992)
    38. Outbreak (1995)
    39. American Buffalo (1996)
    40. Sleepers (1996)
    41. Mad City (1997)
    42. Wag the Dog (1997)
    43. Sphere (1998)
    44. Joan of Arc / The Messenger: The Story of Joan of Arc (1999)
    45. Tuesday (2001)
    46. Moonlight Mile (2002)
    47. Liberty's Kids: Est. 1776 (2002-2003)
    48. Confidence (2003)
    49. Runaway Jury (2003)
    50. Finding Neverland (2004)
    51. I Heart Huckabees (2004)
    52. Meet the Fockers (2004)
    53. A Series of Unfortunate Events / Lemony Snicket's A Series Of Unfortunate Events (2004)
    54. Racing Stripes (2005)
    55. The Lost City (2005)
    56. Curb Your Enthusiasm (2005)
    57. Perfume: The Story of a Murderer (2006)
    58. Stranger Than Fiction (2006)
    59. Mr. Magorium's Wonder Emporium (2007)
    60. Kung Fu Panda (2008)
    61. Belonging (2008/II)
    62. Last Chance Harvey (2008)
    63. Kung Fu Panda: Secrets of the Furious Five (2008)
    64. The Tale of Despereaux (2008)
    65. Barney's Version (2010)
    66. Kung Fu Panda Holiday (2010)
    67. Little Fockers (2010)
    68. Little Fockers: Deleted Scenes (2011)
    69. Kung Fu Panda 2 (2011)
    70. Kung Fu Panda: Secrets of the Masters (2011)
    71. Luck (2011-2012)
    72. Roald Dahl's Esio Trot: Deleted Scenes (2014)
    73. Chef (2014)
    74. Boychoir (2014)
    75. The Cobbler (2014)
    76. Roald Dahl's Esio Trot (2014)
    77. The Program (2015)
    78. Kung Fu Panda: Secrets of the Scroll (2016)
    79. Kung Fu Panda 3 (2016)
    80. Medici: Masters of Florence (2016- )
    81. The Meyerowitz Stories (New and Selected) (2017)
    Izmenjeno od: Shane; 03.09.2018 u 22:31.

  2. Sledeća 3 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Mishek:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 10:58.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1