+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Prijatelj foruma
    Mishek avatar
    Datum registracije
    23.10.2014
    Postovi
    1.142
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    771
    Pohvaljen 3.316 puta u 1.256 postova
    Moć reputacije
    129

    Al Pacino / Al Paćino

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Al Pacino / Al Paćino

    IMDb



    Al Pačino je rođen u Menhetnu, Njujork (SAD), 25. aprila 1940. godine, od oca Salvatorea Pačina i majke Rouz Džerard. Njegovi roditelji su se razveli kada je imao svega dve godine i on se sa majkom seli u Bronks (Njujork) da živi sa majčinim roditeljima. Njegov otac Salvatore je odselio u Kovinu (Kalifornija), gde je radio kao prodavac osiguranja i posedovao je restoran koji se zvao Pacino's Lounge.

    Pohađao je Manhattan's School of Performing Arts, a kasnije i glumu sa legendarnim učiteljem glume Lijem Strazbergom. Poznat je postao glumeći Majkla Koreonea u filmu Kum 1972. godine, za koga je nominovan Oskarom kao najbolji sporedni glumac. Kasnije filmska karijera mu ide uzlaznim putem i glumi u poznatim filmovima kao što su: Serpiko, Kum 2, Lice s ožiljkom, Kum 3 i Miris žene, za koga dobija Oskara kao najbolji glavni glumac.

    Pačino ima troje dece, Džuli Mari sa učiteljicom glume Jan Tarrant i blizance Antona i Oliviju sa bivšom devojkom Beverli D' Anđelo.

    Osvojene nagrade

    Dobitnik Zlatnog globusa kao najbolji glavni glumac u filmu Serpiko, 1974 godine
    Dobitnik BAFTA kao najbolji glavni glumac u filmu Kum 2, 1976. godine
    Dobitnik BAFTA kao najbolji glavni glumac u filmu Pasje popodne, 1976. godine
    Dobitnik Oskara kao najbolji glavni glumac u filmu Miris žene, 1992. godine.
    Dobitnik Zlatnog globusa kao najbolji glavni glumac u filmu Miris žene, 1993 godine.
    Dobitnik Zlatnog globusakao najbolji glavni glumac za Mini seriju Angels in America, 2004. godine.
    Dobitnik Emija kao najbolji glavni glumac za Mini seriju Angels in America, 2004. godine.

    opusteno.rs
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. N.Y.P.D. (1967–1969)
    2. Me, Natalie (1969)
    3. The Panic In Needle Park (1971)
    4. The Godfather (1972)
    5. Scarecrow (1973)
    6. Serpico (1973)
    7. The Godfather: Part II (1974)
    8. Dog Day Afternoon (1975)
    9. Bobby Deerfield (1977)
    10. The Godfather: A Novel for Television (1977)
    11. ...And Justice For All. (1979)
    12. Cruising (1980)
    13. Author! Author! (1982)
    14. Scarface (1983)
    15. Revolution (1985)
    16. Sea Of Love (1989)
    17. The Local Stigmatic (1990)
    18. Dick Tracy (1990)
    19. The Godfather: Part III (1990)
    20. Frankie And Johnny (1991)
    21. Glengarry Glen Ross (1992)
    22. Scent Of A Woman (1992)
    23. Carlito's Way (1993)
    24. Two Bits (1995)
    25. Heat (1995)
    26. City Hall (1996)
    27. Donnie Brasco (1997)
    28. The Devil's Advocate (1997)
    29. The Insider (1999)
    30. Any Given Sunday (1999)
    31. Chinese Coffee (2000)
    32. Insomnia (2002)
    33. S1m0ne (2002)
    34. People I Know (2002)
    35. The Recruit (2003)
    36. Gigli (2003)
    37. Angels in America (2003-203)
    38. The Merchant Of Venice (2004)
    39. Two For The Money (2005)
    40. 88 Minutes (2007)
    41. Ocean's Thirteen (2007)
    42. Righteous Kill (2008)
    43. You Don't Know Jack (2010)
    44. The Son of No One (2011)
    45. Jack and Jill (2011)
    46. Stand Up Guys (2012)
    47. Phil Spector (2013)
    48. Salomé (2013)
    49. The Humbling (2014)
    50. Manglehorn (2014)
    51. Danny Collins (2015)
    52. Misconduct (2016)
    53. Beyond Deceit (2016)
    54. The Trap (2017)
    55. The Pirates of Somalia (2017)
    56. Hangman (2017)
    57. Happy Valley (2018)
    58. The Irishman (2018)
    Izmenjeno od: lisani; 21.04.2018 u 22:27.

  2. Sledeća 3 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Mishek:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 05:32.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1