+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Top poster mircest avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    2.303
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    2.753
    Pohvaljen 18.025 puta u 2.627 postova
    Moć reputacije
    244

    Bettany Hughes / Betani Hjuz

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Bettany Hughes / Betani Hjuz





    Betani Hjuz je rođena maja 1967. godine. Ona je poznati engleski istoričar, autor i emiter. Njena specijalnost je klasična istorija. Hjuzova je rođena i odrasla u zapadnom Londonu. Ona je ćerka glumca Petra Hjuza, i sestra novinara Sajmon Hjuza.

    Dobitnica je prijemne stipendije na St Hilda's College, Oxford, gde je dobila diplomu druge klase iz oblasti antičke i moderne istorije. Hjuzova zatim obavlja postdiplomska istraživanja u Grčkoj i Rumuniji. Predavala je na Bristol Manchester, Oksfordu i Kembridž univerzitetima. Ona je trenutno istraživač na King's College u Londonu, i tutor na Univerzitetu u Kembridžu, Institutu za kontinuiranu edukaciju. Počasni je saradnik Cardiff univerziteta, a primalac je i počasnog doktorata na Univerzitetu York.

    Betani je dobila brojne pohvale i priznanja za svoj rad. U 2009. godini dodeljena joj je specijalna nagrada Naomi Sargeant za izvrsnost u emitovanju obrazovnog programa, a 2010. dobila je nagradu za helensku kulturu i baštinu od strane grčkog odeljenja za kulturu. Takođe je 2012. godine nagrađena Norton Medlicott nagradom od strane Istorijskog udruženja, čiji je počasni član.

    Izvor: FastSerbia.com

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Breaking the Seal: Domesday (2000)
    2. The Spartans (2002)
    3. Seven Ages of Britain (2003)
    4. Mind Games (2003)
    5. The Minoans (2004)
    6. Britain's Finest (2005)
    7. The 50 Greatest Documentaries (2005)
    8. Helen of Troy (2005)
    9. When the Moors Ruled in Europe (2005)
    10. Balderdash & Piffle (2006)
    11. Richard & Judy (2005-2006)
    12. Togas on TV (2007)
    13. Athens: The Dawn of Democracy (2007)
    14. The 300: Fact or Fiction? (2007)
    15. Who Were the Spartans? (2007)
    16. Engineering Ancient Egypt (2008)
    17. How'd That Get Here? (2008)
    18. The Roman Invasion of Britain (2009)
    19. Medieval Fight Book (2010)
    20. The Bible: A History (2010)
    21. Breakfast (2010)
    22. Alexandria: The Greatest City (2010)
    23. Timewatch (2010)
    24. East to West (2011)
    25. Time Team (2010-2011)
    26. Seven Wonders of the Buddhist World (2011)
    27. RTS Huw Wheldon Lecture: TV - Modern Father of History? (2011)
    28. Divine Women (2012)
    29. The Review Show (2011-2012)
    30. Britain's Secret Treasures (2012)
    31. Roman Voices (2013)
    32. Perspectives (2013)
    33. The Boat Race (2013)
    34. Britain's Secret Homes (2013)
    35. The Alan Titchmarsh Show (2013)
    36. The Agenda with Tom Bradby (2014)
    37. Vikings Live from the British Museum (2014)
    38. Secrets from the Sky (2014)
    39. Daily Brunch with Ocado (2014)
    40. Genius of the Ancient World (2015)
    Izmenjeno od: lisani; 18.04.2018 u 05:45.

    Za ljubitelje Egipta, i dokumentaraca o Egiptu:
    https://www.facebook.com/sveoegiptu/
    https://sveoegiptu.wordpress.com/

  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora mircest:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 03:38.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1